Гризман елиминисао Барсу, Бајерн "одрадио" пут у Лисабон

Атлетико у Мадриду са 2:0 савладао Барселону и надокнадио минус из првог меча. Антоан Гризман двоструки стрелац за "јорганџије". Бајерн губио у Лисабону, на крају стигао до 2:2 за пласман у ново полуфинале Лиге шампиона.

Фудбалери Атлетико Мадрида пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона елиминисавши првака Европе Барселону у четвртфиналу.

Атлетико је на свом терену у реваншу победио Барселону са 2:0 головима Антоана Гризмана у 36. и 88. минуту (пенал), што је им је било довољно за укупан тријумф од 3:2.

Барселона је пре осам дана на свом терену славила после преокрета сa 2:1.

Атлетико је добро почео утакмицу, створио три добре прилике у првих 10 минута, али је мрежа Каталонаца, који су често у тим тренуцима долазили на око 30 метара од гола ривала, остала нетакнута.

У наредних 20 минута није било много узбуђења на стадиону Висенте Калдерон, да би у 36. минуту после центаршута Саула спољним делом стопала леве ноге с десног бока лопта на првој стативи дошла до Гризмана, који је главом проследио у ближи угао за вођство "јорганџија".

Покушавала је Барселона да озбиљније угрози гол Јана Облака у првих 45 минута, али ништа осим покушаја Нејмара с дистанце у завршници тог периода није вредно помена.

Атлетико је с иницијативом наставио на почетку другог полувремена, а веома близу другог гола били су у 53. минуту, али је ударац Саула с око 10 метара отишао преко гола, закачивши горњу страну пречке.

Како је утакмица одмицала, тако је Барселона све више преузимала иницијативу, али тим Луиса Енрикеа није успео да постигне гол и дође до пласмана у полуфинале Лиге шампиона, а казна за јалову иницијативу стигла је у 88. минуту.

После једног контранапада Фелипе Луис је покушао у казненом простору да проигра Гризмана, али је Андрес Инијеста зауставио то додавање руком, па је судија Никола Рицоли досудио једанаестерац, који је реализовао Гризман.

У 91. минуту Барселона је оштећена за једанаестерац, пошто је слична ситуација виђена и у казненом простору домаћина, након што је Габи на самој ивици играо руком, али Рицоли је овај пут проценио да је дефанзивац "јорганџија" био ван шеснаестерца.

У другом мечу одиграном у уторак, Бенфика и Бајерн у Лисабону су одиграли нерешено - 2:2.

Баварци су на Стадион светлости стигли са предношћу из првог меча од 1:0, који је већ у 27. минуту анулирао Хименез.

Ипак, Артуро Видал већ до полувремена доноси изједначење гостима, да би Томас Милер на почетку другог дела донео и предност Бајерну.

Коначан резултат поставио је резервиста "орлова" Талиска у 77. минуту.

Претходно су пласман у полуфинала Лиге шампиона избориле екипе Манчестер ситија и Реал Мадрида, елиминисавши Пари Сен Жермен, односно Волфсбург.

Жреб за полуфинала Лиге шампиона одржаће се у петак у 11.30 у Ниону.

Овако су протекла последња два меча четвртфинала Лиге шампиона:

22.38 - Крај и на Калдерону, Атлетико - Барселона 2:0.

22.36 - Завршен меч у Лисабону, Бенфика - Бајерн 2:2.

22.27 - ГОООЛ! Гризман постиже гол са беле тачке, Атлетико од 88. минута води против Барсе са 2:0!

22.18 - ГОООЛ! Бенфика стиже до изједначења у 77. минуту голом Талиске!

21.54 - ГОООЛ! Томас Милер у 52. минуту доноси предност Бајерну од 2:1!

21.47 - Настављени су мечеви.

21.31 - Полувреме и у Лисабону, Бенфика – Бајерн 1:1.

21.30 - Полувреме у Мадриду, Атлетико води против Барселоне са 1:0.

21.23 - ГОООЛ! Артуро Видал у 38. минуту доноси изједначење Бајерну - 1:1!

21.21 - ГОООЛ! Поготком Антоана Гризмана, Атлетико од 36. минута води против Барселоне!

21.12 - ГОООЛ! Бенфика води у Лисабону од 27. минута, стрелац је Раул Хименез!

20.45 - Почели су мечеви у Мадриду и Лисабону.

20.20 - Састави тимова:

Атлетико: Облак, Хуанфран, Годин, Ернандез, Фелипе, Фернандез, Габи, Коке, Нигез, Гризман и Караско. Барселона: Тер Штеген, Алвес, Пике, Маскерано, Алба, Бускец, Ракитић, Инијеста, Нејмар, Меси и Суарез.

Бенфика: Едерсон, Алмеида, Нилсон-Линделоф, Жардел, Елисеу, Фејса, Санчез, Карсела-Гонзалез, Пици, Салвио и Хименез. Бајерн: Нојер, Лам, Кимих, Мартинез, Алаба, Алонсо, Видал, Алкантара, Рибери, Коста и Милер.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару