Читај ми!

Сити у четвртфиналу, Атлетико славио у пенал завршници

Атлетико - ПСВ 8:7 (пенали), Манчестер сити - Динамо Кијев 0:0 (крај). Манчестер Сити одиграо је без голова против Динама из Кијева и пласирао се у своје прво четвртфинал у историји. Са друге стране, у Мадриду, Атлетико је славио над ПСВ-ом после драме у пенал завршници и такође обезбедио пласман у четвртфинале.

Фудбалери Манчестер ситија пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су у реванш утакмици на свом стадиону одиграли нерешено без голова против Динама из Кијева, те су због победе у гостима од 3:1 изборили пласман у наредну фазу.

Манчестер је очекивано на стадиону Етихад имао иницијативу од почетка утакмице, али екипа Мануела Пелегринија није успела да дође до гола и друге победе против Динама.

Најбољу прилику на утакмици пропустио је Хесус Навас у 61. минуту, који је после једног солопродора и ударца са око 10 метара погодио пречку.

Веома брзо на другој страни припретио је и Динамо, али је ударац Андрија Јармоленка завршио преко гола.

Српски репрезентативац Александар Коларов преседео је целу утакмицу на клупи Манчестер ситија.

Фудбалери Атлетико Мадрида пласирали су у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су након бољег извођења једанаестераца у реванш утакмици елиминисали ПСВ из Ајндховена.

После 120 минута игре на стадиону Винсенте Калдерон није било голова, па је учесник четвртфинала одређен тек после бољег извођења једанаестераца.

Атлетико Мадрид је са 8:7 победио ПСВ у извођењу пенала, а Лусијано Нарсинг је у осмој серији с беле тачке погодио пречку, да би потом Хуанфран погодио за Атлетико и одвео свој клуб у четвртфинале.

Претходно су у пенал серији сви играчи Атлетико Мадрида и ПСВ-а били прецизни. Голове с пенала за домаћина постигли су Антоан Гризман, Габи, Коке, Саул Нигуес, Фернандо Торес, Хосе Марија Хименес и Филипе Луис.

Пенал су за ПСВ погађали Марко ван Гинкел, Андрес Гвардадо, Дави Пропер, Џефри Брума, Ектор Морено, Максим Лестијен и Сантјаго Аријас.

Обе екипе су утакмицу почеле веома офанзивно, па је већ у уводним минутима било шанси на обе стране, међутим, ниједан тим није успео да реализује прилике.

Ипак, како је меч одмицао тако су тимови остајали без идеја како да пробију одбране ривала, па се на одмор отишло без голова.

Почетак другог полувремена припао је Атлетико Мадриду, али је ударц Хосеа Хименеса главом после корнера и шут Аугуста Фернандеса са дистанце одбранио голман Јерон Зут.

У 58. минуту ПСВ је имао најбољу прилику на утакмици. Ектор Морено добио је једну лопту на око 15 метара лево искоса, те покушао ударцем у даљи угао да савлада Јана Облака, али је Словенац ипак мало закачио лопту и проследио је до стативе.

Атлетико је до истека регуланог дела меча неколико пута припретио Зуту, али је голман ПСВ Ајндховена веома добро реаговао у свим ситуацијама.

У продужетку ниједна екипа није успела да дође до прилике за гол, па је одлука о победнику двомеча донета после бољег извођења једанаестераца.

Жреб за парове четвртфинала Лиге шампиона одржаће се 18. марта у Ниону, а прве утакмице су на програму 5. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару