Јунајтед елиминисан, Сити коначно први у групи, Реал, Бенитез и Роналдо у историји

Манчестер Јунајтед је морао да победи у Немачкој да би прошао даље. Екипа Луја ван Гала је изгубила, даље иде ПСВ. Манчестер Сити, на другој страни, победио Борусију Менхенгладбах и успео да стигне до толико жељеног првог места у групи. Реал Мадрид против Малмеа изједначио најубедљивију победу у историји Лиге шампиона, а у историјске списе након вечерас ће и Рафа Бенитез и Кристијано Роналдо. Астана постигла први гол у гостима у Лиги шампиона у историји казахстанског фудбала.

Реал Мадрид је победио (може да се употреби вероватно и неки други израз) на свом терену Малме са 8:0, док је Пари Сен Жермен са 2:0 савладао Шахтјор из Доњецка у утакмицама шестог кола Групе А Лиге шампиона.

Реал и ПСЖ су и пре овог кола били сигурни учесници осмине финала Лиге шампиона, али су борбу индиректно за треће место и пласман у Лигу Европа водили Малме и Шахтјор, а то место припало је украјинском тиму због бољег резултата са шведском екипом.

"Лос Бланкоси" су пред својим навијачима били убедљиви против Малмеа. Четири гола је постигао Кристијано Роналдо, који је укупно ове сезоне у Лиги шампиона постигао 11 голова. Никада раније један фудбалер није постигао двоцифрен број голова у групној фази Лиге шампиона. Три гола је постигао и Карим Бензема, што ће му свакако пуно значити у овом турбулентном периоду који пролази, а стрелац је још био и Матео Ковачић.

Реал Мадрид је изједначио рекорд у смислу најубедљивије победе у историји Лиге шампиона. У сезони 2007-2008, Ливерпул је победио Бешикташ исто са 8:0. Интересантно, тада је на клупи енглеског тима седео управо Рафа Бенитез. Па нек после причају да је досадан и дефанзиван тренер...

ПСЖ је головима Лукаса Моуре у 57. и Златана Ибрахимовића у 86. минуту савладао Шахјтор у Паризу.

Реал је победник Групе А са 16 бодова, ПСЖ је други са 13, док је Шахтјор трећи са три бода, колико има и Малме, али и знатно лошију гол разлику.

Фудбалери ПСВ Ајндховена и Волфсбурга пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона пошто су после преокрета победили ЦСКА из Москве, односно Манчестер Јунајтед.

ПСВ је на свом терену савладао ЦСКА са 2:1, док је Волфсбург са 3:2 био бољи од Јунајтеда. А било је баш узбудљиво...

ЦСКА је у Ајндховену у 76. минуту стигао до предности, након што је сигуран извођач једанаестерца био Игњашевич. У том тренутку је деловало да ће ПСВ бити елиминисан из даљег тока такмичења, али је холандским тим одиграо сјајан финиш меча.

Изједначујући погодак постигао је Лук Де Јонг у 78. минуту, а преокрет је комплетирао Драви Пропер у 86. минуту.

У Волфсбургу су истоимени клуб из тог града и Манчестер Јунајтед одиграли веома добру утакмицу, на којој је главни арбитар био Милорад Мажић.

Манчестер је постигао први гол на мечу, а стрелац је био Антоан Марсијал у 10. минуту, да би преокрет Волфсбургу донели Налдо у 13. и Вијеириња у 29, минуту.

Друго полувреме донело је много узбуђења и неизвесности. Манчестер је аутоголом Жозуе Гилавогија стигао до изједначења у 82. минуту, међутим, Волфсбург је у 84. минуту другим голом Налда стигао до тријумфа.

Манчестер Јунајтед је на овом мечу, за мање од 85 минута, примио исти број голова као на последњих 11 мечева заједно. Разлоге неуспеха не треба, дакле, предалеко тражити.

Прво место у Групи Б заузео је Волфсбург са 12 бодова, ПСВ је други са десет, Манчестер трећи са осам, док је ЦСКА последњи са четири освојена бода.

Атлетико Мадрид је савладао у гостима Бенфику са 2:1, док су у Истанбулу екипе Галатасараја и Астане одиграле нерешено (1:1).

Атлетико је повео голом Саула Нигеса у 33. минуту, а на 2:0 повисио је млади Аргентинац Лусијано Вијето у 55. минуту. Пораз Бенфике ублажио је Константинос Митроглу у 75. минуту.

Астана је у Истанбулу била надомак изненађења и пласмана у Лигу Европа, пошто је од 62. минута била у предности, захваљујући голу Патрика Твумасија. Ово је био први гол у гостима у Лиги шампиона у историји фудбала у Казахстану, што је већ само по себи велико постигнуће.

Ипак Галатасарај, који је током већег дела меча ипак био бољи ривал, успео је већ у 64. минута да стигне до изједначња. Стрелац је био Селчук Инан.

Атлетико је први у Групи Ц са 13 бодова, Бенфика је друга са десет, Галатасарај је трећи са пет, а Астана је последња са четири бода.

Манчестер Сити је коначно успео да се избори за прво место на крају групне фазе Лиге шампиона. Шта то значи? Па то да неће играти против Барселоне, која их је избацивала претходних сезона, али ни против Бајерна или Реала. Време је, можда, за већи иоскорак у Европи за богати енглески састав, који је у последњем колу савладао Борусију из Менхенгладбаха са 4:2.

Давид Силва је дао први гол на утакмици, али је Борусија преко Корба и Рафаела успела да стигне до преокрета. Међутим, онда је Рахимн Стерлинг постигао два гола у изразито кратком временском периоду, а победу је напослетку само потврдио Вилфред Бони.

Јувентус је можда и сувише растерећено ушао у меч са Севиљом на „Санчез Пизхуану", што му се свакако осветило. Домаћи тим је победио голом Фернанда Љорентеа. „Бјанконери" јесу нападали готово све време, али су и промашили неке невероватне прилике. Уз то, млади голман Серхио Рико је имао чак осам интервенција, од којих су неке биле истински невероватне.

Манчестер Сити је први у групи са 12 бодова, други је Јувентус са 11, треће место заузела је Севиља са шест, док је из даљег такмичења елиминисана Борусија која на последњем месту има пет бодова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару