Јувентус славио на Етихаду, Шпанци без милости

Двадесет голова постигнуто је првог дана уводног кола Лиге шампиона. Три гола постигао је Кристијано Роналдо у победи над Шахтјором, чиме је постао најбољи стрелац у историји такмичења (80). Манчестер сити није успео да пренесе сјајну форму из Премијер лиге, због чега је поражен од Јувентуса. Изгубио је и Манчестер јунајтед, који никада није успео да победи у Ајндховену. Победе Севиље и Атлетика без примљеног гола.

Фудбалери Реал Мадрида победили су на свом терену Шахтјор са 4:0 у првом колу Групе А Лиге шампиона, док је Пари Сен Жермен у истој групи славио против Малмеа са 2:0.

Голове за Реал постигли су Карим Бензема у 30. минуту и Кристијано Роналдо у 55, 63. и 81. минуту.

Клуб из Мадрида је диктирао темпо од почетка, а прву велику прилику на утакмици промашио је Бензема, који са пет метара шутирао преко гола.

Француз се, ипак, после 15 минута искупио за тај промашај. Иско је убацио лопту у шеснаестерац са леве стране, голман Шахтјора Андриј Пјатов је лоше интервенисао, лопта му је испала из руку, а Бензема је натрчао на одбијену лопту и спровео је у мрежу.

До краја полувремена резултат се није мењао, али јесте одмах на почетку другог. Прво је Терас Степаненко у 50. минуту зарадио други жути картон, а потом је пет минута касније досуђен пенал за Реал.

Бензема је ушао у шеснаестерац, лопта је стигла до Роналда, Португалац је шутирао, лопта је погодила у леђа Дарија Срну, али је судија Иван Бебек погрешно проценио и показао на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Роналдо за 2:0.

У 64. минуту Роналдо је још једном ставио лопту на белу тачку. За разлику од првог пенала када Срна није играо руком, овог пута судија није погрешио пошто Марсио Азеведо јесте, па је Португалац увећао предност Реала на 3:0.

Реал је и после три дата гола наставио да напада и ствара шансе. У 81. минуту Марсело је шутирао са 25 метара, Пјатов је одбио лопту, а на њу је натрчао Роналдо, који је тако поставио коначан резултат.

ПСЖ је у Паризу победио Малме са 2:0 и тако уписао прве бодове у Лиги шампиона, а голове су постигли Анхел ди Марија у четвртом и Единсон Кавани у 61. минуту.

ПСЖ је, као што се и очекивало, силовито ушао у утакмицу, па је већ после четири минута имао предност.

Први гол у овогодишњој сезони Лиге шампиона постигао је Анхел ди Марија, што је њему и први погодак у дресу француске екипе. Марко Верати је лепо прошао по десној страни, упутио лопту ка Ди Марији, који је шутирао искоса и погодио за 1:0.

До краја првог полувремена ПСЖ је био много бољи ривал на терену, нападао је, стварао шансе и контролисао утакмицу, али није успео да увећа предност.

У 61. минуту ПСЖ је удвостручио предност. Максвел је центрирао са леве стране, Ибрахимовић је закачио лопту која је потом отишла на петерац, одакле је Кавани главом савладао голмана гостију.

ПСВ је победио на свом терену Манчестер јунајтед са 2:1 у првом колу Групе Б Лиге шампиона, док је Волфсбург у истој групи био бољи од ЦСКА са 1:0.

Голове за ПСВ постигли су Ектор Морено у 47. минуту и Лусијано Нарсинг у 57, док је једини гол за Јунајтед постигао Мемфис Депај у 41. минуту.

Прво полувреме дуела у Ајндховену обележила је повреда Лука Шоа, који је поломио ногу након интервенције Ектора Морена.

У 41. минуту Јунајтед је стигао до вођства. Мемфис Депај, бивши играч ПСВ-а, лепо је прошао по левој страни, преварио је неколико противничких играча и послао лопту кроз ноге голмана ПСВ-а за 1:0.

У надокнади времена ПСВ је стигао до изједначења. Максим Лестијен је извео корнер, Морено је шутирао главом, а лопту је на путу ка голу закачио Блинд и она је завршила иза леђа Давида де Хее.

ПСВ је у 57. минуту стигао до потпуног преокрета, а стрелац је био Лусијано Нарсинг, који је главом савладаом Де Хеу.

Волфсбург је на свом терену савладао ЦСКА са 1:0 и тако уписао прве бодове у Лиги шампиона. Једини гол на мечу постигао је Јулијан Дрекслер у 40. минуту. После центаршута с леве стране Дрекслер је прво шутирао главом, голман ЦСКА је одбранио тај ударац, али није могао и други. Натрчао је Дрекслер на одбијену лопту и закуцао је у мрежу.

Атлетико Мадрид је у групи екипа које су победом започеле такмичење у Лиги шампиона, пошто су у Истанбулу са 2:0 савладали Галатасарај, у првом колу Групе Ц. Стрелац је био Антоан Гризман у 18. и 25. минуту.

Гризман је код првог поготка одлично реаговао и шутирао из прве са 15 метара у ближи угао Фернанда Муслере, након додавања Хуанфрана.

Француски репрезентативац је седам минута касније поново одлично реаговао. Хуанфран је центрирао, капитен Дијего Годин главом проследио лопту пред гол турске екипе, где је Гризман био сам на два метра и волеј ударцем лако довео своју екипу у убедљиву предност.

Бенфика је победила Астану са 2:0 и поред много проблема против јаке одбране казахстанског клуба. Фаворизована португалска екипа је имала доста мука против дебитанта у Лиги шампиона, казахстанске Астане, и повела је тек у 51. минуту, после соло продора и поготка Николаса Хаитана. Одбрана Астане је тада попустила, па је Костас Митроглу у 62. минуту постигао други погодак за Бенфику, после одличне асистенције Елисеуа.

Српски фудбалери Немања Максимовић и Ненад Ерић одиграли су целу утакмицу за Астану, док је Љубомир Фејса у Бенфики ушао у игру у пред крај утакмице.

Фудбалери Јувентуса победили су у гостима Манчестер сити са 2:1, и поред тога што су губили у мечу Групе Д Лиге шампиона. Ово је прва пута "старе даме" у Енглеској још од 1996. године.
Сити је повео аутоголом Ђорђа Кјелинија у 57. минуту, али је Јувентус преокренуо преко Марија Манџукића у 70. и Алвара Морате у 81. минуту.

Италијански клуб је био бољи, а Сити је повео аутоголом Кјелинија, који је, чини се, био фаулиран у тој ситуацији, али је арбитар Дамир Скомина признао погодак. Капитен Ситија Венсан Компани је након корнера скочио и ослонио се на Кјелинија, кога је лопта погодила у главу и преварила Ђанлуиђија Буфона.

Јувентус је наставио са притиском, што му се исплатило у 70. минуту. Пол Погба је центрирао, а Манџукић био бржи од Елијакима Мангале, шутирао у паду и савладао Џоа Харта.

Победу гостима донео је Мората након велике грешке Александра Коларова. Српског репрезентативца је погодила лопта и одбила се до нападача Јувентуса, који је лепим ударцем са 20 метара савладао Харта.

У истој групи, Севиља је лако са 3:0 савладала на свом терену Борусију Менхенгладбах. Актуелни освајач Лиге Европе се мучио против Борусије, која је у немачком првенству забележила сва четири пораза.

Чешки арбитар Павел Краловец досудио је чак три пенала за шпански тим, све у другом полувремену, од којих су два искоришћена. Први пенал досуђен је после прекршаја голмана Јана Зомера над Витолом, а и други је био над истим играчем, тај пут после старта Роела Бруерса. Гамеиро је први искористио, а други промашио, да би Краловец у 66. минуту опет свирао једанаестерац, који је искористио Банега.

Коначан резултат постављен је у 84. минуту, аутоголом Зомера.

Резултати:

А група:

Пари Сен Жермен - Малме 2:0 (Ди Марија 4, Кавани 61)

Реал Мадрид - Шахтјор Доњецк 4:0 (Бензема 30, Роналдо 55. пенал, 63. пенал, 81)

Табела: Реал Мадрид и ПСЖ по 3 бода, Малме и Шахтјор 0.

Б група:

Волфсбург - ЦСКА Москва 1:0 (Дракслер 40)

ПСВ Ајндховен - Манчестер јунајтед 2:1 (Морено 45+2, Нарсинг 57 - Депај 41)

Табела: ПСВ и Волфсбург по 3, Манчестер јунајтед и ЦСКА 0.

Ц група:

Галатасарај - Атлетико Мадрид 0:2 (Гризман 18, 25)

Бенфика - Астана 2:0 (Хаитан 51, Митроглу 62)

Табела: Атлетико и Бенфика по 3, Галатасарај и Астана 0.

Д група:

Манчестер сити - Јувентус 1:2 (Кјелини 57. аутогол - Манџукић 70, Мората 81)

Севиља - Борусија Менхенгладбах 3:0 (Гамеиро 47. пенал, Банега 66. пенал, Конопљанка 84)

Табела: Севиља и Јувентус по 3, Манчестер сити и Борусија 0.

Сутра се састају Бајер Леверкузен - БАТЕ Борисов, Рома - Барселона (Е група), Динамо Загреб - Арсенал, Олимпијакос - Бајерн Минхен (Ф), Динамо Кијев - Порто, Челси - Макаби Тел Авив (Г), Валенсија - Зенит и Гент - Олимпик Лион (Х).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару