Читај ми!

Европа добија новог шампиона, Јувентус у финалу!

Сваки пут када је Јувентус, након меча код куће у нокаут фази неког европског такмичења, имао предност од 2:1, прошао је даље. Тако је било и овог пута. Знали су у редовима италијанског шампиона да морају да постигну гол у Мадриду ако желе да стигну до Берлина, у томе су и успели. И сада, након херкулијанске борбе на "Бернабеуу" од 96 минута, и још 12 година мучног чекања, Јувентус ће играти финале Лиге шампиона.

Фудбалери Јувентуса пласирали су се у финале Лиге шампиона, пошто су у полуфиналу укупним резултатом елиминисали браниоца трофеја Реал Мадрид са 3:2. У среду, на стадиону „Сантјаго Бернабеу", било је 1:1.

Јувентус се изједначио са Барселоном и Бајерном по броју учешћа у финалу Лиге шампиона. Ово ће им бити пето финале. Само је Милан, који је шест пута био део највеће клупске фудбалске утакмице на свету, успешнији у том смислу.

"Лос бланкоси" су до предности дошли у 23. минуту из једанаестерца, који је реализовао Кристијано Роналдо, да би изједначење гостима донео Алваро Мората у 57. минуту.

Реал Мадрид је у јаком ритму почео утакмицу и већ у шестом минуту дошао до прве прилике на утакмици, али је ударац Карима Бенземе са око десет метара завршио поред гола.

Домаћин је следећу добру шансу имао у 20. минуту, а овај пут у прилици се нашао Гарет Бејл (до краја утакмице пропустио је још најмање пет шанси), који је са дистанце добро шутирао, али је Ђанлуиђи Буфон спречио ривала да дође до предности.

Роналдо је у 22. минуту проиграо Хамеса Родригеза у казненом простору, који је пао после дуела са Ђорђом Кјелинијем, а арбитар је досудио једанаестерац. Званично најбољи фудбалер планете је био сигуран извођач најстроже казне. Он је фудбалер који је, у протекле две сезоне у Лиги шампиона, постигао убедљиво највише голова из једанаестераца (пет).

Ово је био 307. погодак Роналда за мадридски Реал, чиме се изједначио са Алфредом ди Стефаном. Сада је само Раул испред њега (323).

До краја полувремена, екипа Карла Анчелотија је притискала ривала и створила неколико добрих прилика, али су их лоша срећа и добри Буфон спречили да увећају предност.

Јувентус је много боље ушао у друго полувреме и није допустио Реалу да успостави контролу у пољу. Добра игра резултирала је голом Морате у 57. минуту, након асистенције иначе релативно слабог Пола Погбе вечерас. Млади Шпанац је савладао свог некадашњег саиграча Икера Касиљаса, који је играо своју 150. утакмицу у Лиги шампиона.

Последњих пола сата игре донело је много узбуђења. Реал је углавном притискао ривала. Наравно, то је остављало много простора Јувентусу, који је у два наврата, преко Маркизија и Погбе, могао да стигне и до потпуног преокрета и, још важније, обезбеђеног проласка у финале.

Међутим, он је на крају свакако дошао и Јувентус ће се у финалу, 6. јуна у Берлину, састати са Барселоном.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару