Читај ми!

Чичарито повео Реал у полуфинале, Јуве сачувао гол предности у Монаку

Реал–Атлетико 1:0. Монако–Јувентус 0:0. У мадридском дербију, Реал је био бољи од Атлетика – 1:0, голом Чичарита Ернандеза три минута пре краја регуларног дела и пласирао се у полуфинале Лиге шампиона. Јувентус у Кнежевини одбранио гол предности из првог сусрета.

Фудбалери Реала су се пласирали у полуфинале Лиге шампиона, пошто су у Мадриду, у реванш мечу четвртфинала, победили Атлетико са 1:0 (0:0).

"Краљевски клуб" је први пут ове сезоне победио градског ривала и то захваљујући Хавијеру Ернандезу, који је коначно у 88. минуту успео да савлада расположеног голмана Јана Облака.

Фудбалери Реала су били бољи, конкретнији, контролисали су меч и имали већи посед лопте, али нису искористили бројне шасне. Тачније, није им дозволио Облак, који је као и пре осам дана на "Висенте Калдерону", био непрелазан за све домаће играче.

Тренер Карло Анчелоти извео је занимљиву поставу на терен. Искусни италијански стручњак није могао да рачуна на повређене Герета Бејла, Луку Модрића, Карима Бензему и суспендованог левог бека Марсела.

Серхија Рамоса је прекомандовао на средину терена, на место задњег везног, иако је на клупи имао Иљарамендија и Кедиру, којима је то природна позиција.

Најбољу прилику за Реал имали су Кристијано Роналдо у првом полувремену и почетком другог Чичарито, али је оба пута мрежа голмана Облака остала нетакнута.

Гости су од 76. минута имали играча мање, пошто је други жути картон зарадио Арда Туран.

Ипак, Чичарито је у финишу меча коначно успео да савлада чувара мреже гостију и донесе велико славље навијачима на "Сантјаго Бернабеуу".

Пласман међу четири најбоље екипе изборио је и Јувентус, који је на стадиону "Луј Други" одиграо нерешено против Монака и сачувао минималну предност из првог меча.

Дан раније пласман у полуфинале изборили су Барселона и Бајерн, који су били убедљиви у реваншима против Пари Сен Жермена, односно Порта.

Жреб полуфиналних парова Лиге шампиона биће одржан у петак у седишту Уефе у Ниону.

Овако су протекли мечеви:

22.45 – Крај. Реал је минималном победом у реваншу (1:0) догурао до полуфинала Лиге шампиона, у којем ће играти и Јувентус, који је у гостима са Монаком одиграо 0:0. 

22.30 – ГОООЛ! Три минута пре краја утакмице, Реал долази до предности. Чичарито Ернандез је стрелац. Реал је на корак од полуфинала Лиге шампиона. 

21.50 – Настављени су мечеви. 

21.30 – После 45 минута, мреже мирују и у Монаку и у Мадриду. Монако–Јувентус 0:0. Реал–Атлетико 0:0.

20.45 – Почели су мечеви у Мадриду и Монаку. 

20.00 – Монако: Субашић, Рађи, Абденур, Курзава, Кондогбија, Тулалан, Силва, Мутињо, Караско, Мартијал. Јувентус: Буфон, Барзаљи, Бонучи, Кјелини, Лихтштајнер, Видал, Пирло, Маркизио, Евра, Тевез, Мората.

19.50 – Познати су састави тимова. Реал: Касиљас, Коентрао, Варан, Пепе, Карвахал, Рамос, Крос, Родригез, Иско, Роналдо, Чичарито. Атлетико: Облак, Хуанфран, Миранда, Годин, Гамез, Тијаго, Коке, Саул, Арда Туран, Гризман, Манџукић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару