Читај ми!

Реал рутински са Шалкеом, реми у Базелу

Реал Мадрид је бољи тим од Шалкеа, и то је врло јасно показао у Гелзенкирхену, где је славио победу а да, чини се, ниједног тренутка није убацио у највишу брзину. На "Сент Јакоб" стадиону у Базелу, домаћи састав и Порто су одиграли 1:1. Ово је резултат којим задовољнији морају да буду домаћи играчи, који су били у подређеном положају током читавог сусрета.

Фудбалери Реал Мадрида победили су у Гелзенкирхену домаћи Шалке са 2:0, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона.

Голове на Велтинс арени постигли су Кристијано Роналдо у 26. минуту и Марсело у 79. минуту.
Актуелни европски шампион Реал је тако остварио 10. узастопну победу у Лиги шампиона и изједначио рекорд минхенског Бајерна из 2013. године. Реал и Шалке су и прошле године играли у осмини финала најелитнијег европског такмичења, а шпански клуб победио је укупним резултатом 9:2.

Српски репрезентативац Матија Настасић одиграо је целу утакмицу за немачки тим.
На почетку утакмице није било озбиљнијих прилика за гол. Први је запретио Шалке, у 20. минуту преко Дениса Аога, али је његов шут завршио преко гола. Пет минута касније Шалке је поново био у шанси, у доњи десни угао шутирао је Клас Јан Хунтелар, али је голман Реала Икер Касиљас избио лопту.

Шалке јесте имао благу иницијативу, али је Реал повео. Карвахал је центрирао искоса са десне стране, са ивице шеснаестерца, Роналдо је захватио лопту главом и у 26. минуту послао је у мрежу. То је био његов први гол од 18. јануара, односно после 299 минута.

Шалке је у 33. минуту остао без нападача Хунтелара, који се повредио у дуелу са Рафаелом Вараном, а уместо њега на терен је ушао Феликс Плате. Холанђанин је повредио ногу и одмах је одведен у болницу.

Реал је после вођства потпуно преузео иницијативу, а Шалке се концентрисао углавном на одбрану свог гола. До краја полувремена добре шансе су имали Карим Бензема и Роналдо, али је млади голман Шалкеа Тимон Веленројтер оба пута успео да одбрани, па је његова екипа на полувреме отишла само са голом заостатка.

У другом полувремену није било већих узбуђења све до 74. минута, када је Плате шутирао са ивице шеснаестерца и погодио пречку. Лопта се одбила до Ацута Ућиде није успео добро да је захвати па Касиљас није имао већих проблема.

Пет минута касније Реал је постигао други гол. Роналдо се по левој страни ослободио двојице противничких играча и додао до Марсела који је одлично шутнуо десном ногом и послао лопту у горњи десни угао. До краја утакмице није било прилика, па ће актелни првак Европе са два гола предности дочекати реванш.

Фудбалери Базела и Порта одиграли су 1:1.

Домаћи тим је повео већ у 11. минуту, када је Фабијан Фрај приметио у нападу Дерлиса Гонсалеса и послао дубинску лопту, коју је његов саиграч покупио и побегао Алексу Сандру и савладао голмана Томаша Вацлика.

Порто је могао да изједначи у 20. минуту, када је Данило шутирао из даљине, али Вацлик био на месту и послао је у корнер.

Базел је већ у 25. минуту остао без повређеног стрелца Гонсалеса.

Кристијан Тељо је у 35. минуту постигао гол који је поништен због офсајда.

Порто је и друго полувреме почео поништеним голом, такође због офсајда. Овог пута лопту у мрежу је сместио Каземиро.

Португалски тим је преузео иницијативу, а Тељо и Џексон Мартинез су пропустили шансе.
Гости су изједначили из пенала, пошто је Валтер Самјуел играо руком у шеснаестерцу, а Данило је био сигуран са беле тачке у 79. минуту.

Реванш сусрети на програму су 10. марта.

Одиграно јуче: Пари Сен Жермен - Челси 1:1, Шахтјор - Бајерн Минхен 0:0 (реванши 11. марта).

У преосталим мечевима осмине финала 24. фебруара играју Манчестер Сити - Барселона и Јувентус - Борусија Дортмунд, а 25. фебруара Бајер Леверкузен - Атлетико Мадрид и Арсенал - Монако.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару