Реал Мадрид корак ближе финалу!

Реал Мадрид је савладао, или можда прецизније надмудрио минхенски Бајерн и са предношћу од једног гола иде на реванш у Баварску. Гол одлуке постигао је Карим Бензема у 19. минуту меча.

Фудбалери Реал Мадрида победили су на свом терену Бајерн из Минхена са 1:0 у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона. Једини гол на утакмици постигао је Карим Бенезема у 19. минуту на асистенцију Фабија Коентраа.

Овим се наставио нешто слабији резултатски низ актуелног првака Европе, а ово је уједно и први пораз Пепа Гвардиола у тренерској каријери на „Сантјаго Бернабеу".

Бајерн је, како то обично и бива, доминирао у пољу, лопта је махом била у ногама играча у црвеним дресовима, али је то донело врло мало конкретних прилика пред голом Икера Касиљаса.

Карло Анчелоти је меч почео са три задња везна (Модрић, Иско, Ћаби Алонсо), што је „лос бланкосима" дозволило да играју врло уско у фази дефанзиве. Испоставило се, Бајерн није имао решење да пробије тај њихов блок.

Реал је искористио први прави напад који је направио. Роналдо је избацио Коентраа, овај је одиграо до Бенземе коме је преостало само да пошаље лопту у празну Нојерову мрежу.

Реал се онда размахао, прилике, од којих су неке биле врло изгледне, су пропустили Роналдо и Ди Марија.

Наставак игре је донео недопустиво летаргичну игру Бајерна. На моменте, екипа Пепа Гвадиоле је чак изгубила и преимућство у поседу лопте, али Реал није желео да срља и да евентуално нападне гостујући тим са више играча у завршници.

Несадржајни фудбал прекинут је тек у самом финишу, у последњих десетак минута, када је идеалну прилику за Бајерн пропустио Геце.

У заоставном времену Милер је тражио једанаестерац, али испоставило се да је старт Ћабија Алонса, осим што је био врло атрактиван, био и чист.

Реванш утакмица играће се у уторак, 29. априла, у Минхену. Тада треба очекивати да ћемо гледати и кудикамо квалитетнији фудбал.

Како је текао дан уочи овог меча погледајте овде

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару