Читај ми!

Барса и ПСЖ без већих проблема до четвртфинала!

Боље екипе и вечерас одлазе у четвртфинале. Барселона је показала да и даље може да игра фудбал који тера на аплаузе, и сасвим заслужено је победила и други пут екипу Манчестер ситија (2:1). ПСЖ је губио од Леверкузена, гости из Немачке су чак и промашили пенал, али су онда Ибра и другови додали гас (2:1).

Барселона је победила Манчестер сити и у другој утакмици осмине финала Лиге шампиона, што вероватно није изненадило превише љубитеа фудбала. Оно што можда јесте неочекивано, јесте сјајна игра каталонског тима, за кога медији већ данима, ако не и недељама, тврде да је у великој кризи игре и резултата.

Лионел Меси је, како то новинари блиски клубу са Ноу Кампа понекад кажу, одиграо „како то само он уме", чиме је и показао да у њему и даље има и жеље и мотива, иако медији (исти они са почетка приче) говоре супротно.

Екипа Херарда Мартина контролисала је лопту, боље је стајала на обе половине терена, што је донело много прилика испред гола који је бранио Џо Харт. У првом полувремену, међутим, ниједна није искоришћена, а вреди истаћи да Каталонцима није досуђен чист једанаестерац у том периоду, као и да им је поништен потпуно регуларан погодак.

У наставку су играчи Манчестер ситија играли још отвореније, просто резултат их је на то натерао, што је само отворило додатни простор фудбалерима у бордо-плавим дресовима.

Вођсто Барселони донео је Лионел Меси, који је тако искористио своју трећу или четврту прилику на мечу.

Ноншалантност приликом једног прекида, и лоше постављана младог Серхија Роберта, Манчестер сити је искористио када је Компани проследио ударац главом Една Џека у мрежу Виктора Валдеза.

Барселона није, ипак, дозволила мирољубив епилог овог меча, па је тако, након врло лепе размене додавања Инијесте и Дани Алвеша, овај други поставио коначан резултат.

Пари Сен Жермен је после 4:0 у првом мечу сада доста теже савладао жилави и, очигледно, силно мотивисани Бајер Леверкузен.

Немачка екипа повела је већ у шестом минуту голом Сиднија Сема. Изједначио је Маркињос у 13, а коначни резултат постигао је Езекијел Лавеци у 53. минуту.

Реванши првих мечева осмине финала протекли су тако без изненађења, пошто су прошли сви тимови који су сматрани фаворитима.

Пласман међу осам најбољих изборили су, осим Барселоне и Пари Сен Жермена, још и Бајерн Минхен и Атлетико Мадрид.

Следеће недеље играју се преостале утакмице осмине финала:

Манчестер јунајтед - Олимпијакос (0:2 победа Олимпијакоса у првом мечу), Галатасарај - Челси (1:1), Реал Мадрид - Шалке (6:1) и Борусија Дортмунд - Зенит Санкт Петербург (4:2).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару