Читај ми!

Реал "уништио" Шалке, Челси без победе у Истанбулу!

Реал Мадрид је показује сав свој, скоро па бесконачни играчки и тимски потенцијал против збуњеног Шалкеа. Крајњи резултат (1:6) није довољан да се дочара доминација шпанског тима у Гелзенкирхену. Галатасарај, пре свега захваљујући фанатичној борбености и упорности, изборио реми са Челсијем (1:1).

Фудбалери Реала из Мадрида практично су се пласирали у четвртфинале Лиге шампиона убедљиво славећи против Шалкеа, док су Галатасарај и Челси одиграли меч без победника, у првим утакмицама осмине финала.

Реал је лако савладао Шалке у Гелзенкирхену са 6:1, а Челси је у Истанбулу изборио реми против турског првака - 1:1.

Шпански "краљевски клуб" једноставно се "прошетао" кроз Гелзенкирхен, где је домаћина "нокаутирао" већ после 20 минута игре. Мрежу голмана Фармана начео је Карим Бензема у 13. минуту, а вођство повећао Герет Бејл осам минута касније. Већ тада је најављен прави дебакл немачког представника.

Шалке се колико - толико држао у првом делу меча, пропустио је и две одличне шансе, међутим, у наставку је био инфериоран и сасвим беспомоћан.

Реал је доминирао импресивном игром. Расположени Бензема, Бејл и Роналдо немилосрдно су решетали противничку мрежу, па је мало недостајало да Шалке доживи јоч веће понижење на својој "Велтинс Арени" пред више од 60.000 гледалаца.

Томе је допринео и Реал, јер су његови играчи мало "прикочили" у финишу сусрета, задовољни недостижним вођством.

Оним што је приказао вечерас Реал Мадрид потврђује да је међу главним кандидатима за освајање европске титуле.

Била је то једноставна демонстрација врхунског фудбала, брза, покретљива и ефикасна игра, за коју Шалке није имао лека. Питање је да ли ико има у овом тренутку на Старом континенту.

Домаћин је на крају стигао само до почасног поготка у судијској надокнади, када је Хунтелар ефектно матирао Касиљаса.

Челси је повео у Истанбулу већ у 9. минуту и чинило се да му предстоји рутински посао са екипом Роберта Манчинија.

Галатасарај се, међутим, није предавао. Премда је главни нападач Дидије Дрогба био незапажен, домаћин је успео да изједначи резултат и избори реми наде пред реванш у Лондону.

У екипи Челсија стандардно је одиграо српски репрезентативац Бранислав Ивановић.

Овако су текли мечеви:

22.38 - Готови су мечеви у Гелзенкирхену и Истанбулу. 

22.34 - ГООООООЛЛЛЛЛ!!! Еуфорија на Шалке арени, Клас Јан Хунтелар је постигао прелеп погодак. То што он не доноси немачком тиму практично ништа у резултатском смислу, готово да никога и не занима.

22.31 - ГОООООЛЛЛЛ!!! Нема се шта више ту много рећи, поглед на семафор је сасвим довољан. Кристијано Роналдо постиже свој други, а шест гол за Реал Мадрид.

22.11 - ГОООООЛЛЛЛ!!! Катаклизма или рапсодија, зависи из којег навијачког угла посматрате меч у Гелзенкирхену. Герет Бејл постиже и пети гол за Реал Мадрид вечерас.

22.09 - ГООООЛЛЛЛ!!! И поново гори Истанбул! Камерунац Чеђоу постиже злата вредан гол за Галатасарај.

21.59 - ГОООООЛЛЛЛ!!! Реал у последњих пар месеци игра можда и најбољи фудбал у протеклих пар сезона. То, из прве руке, осећа и Шалке. Бензема постиже свој други погодак на мечу, након лепе асистенције Кристијана Роналда.

21.54 - ГООООЛЛЛЛ!!!! Желео је Роналдо да постигне погодак, трудио се свим силама и - успео је. Гол који је дао у 53. минуту показује сав таленат којим овај сјајни фудбалер располаже...

21.48 - Игра се последњих 45 минута првог дела осмине финала Лиге шампиона. 

21.32 - Полувремена на утакмицама у Гелзенкирхену и Истанбулу. 

21.14 - Реал Мадрид је постигао гол на 32. узастопној утакмици у Лиги шампиона, што је апсолутни рекорд. 

21.07 - ГООООООЛЛЛЛЛ!!! Слабо игра последња линија Шалкеа, толико слабо да сваки иоле конкретнији напад гостију из Мадрида резултира голом. Герет Бејл постиже други гол за "краљевскли клуб".

20.59 - ГООООООЛЛЛЛ!!! Сјајну акцију најскупљег Реаловог двојца, Кристијано Роналдо - Герет Бејл, у гол је претворио Карим Бензема. Шалке је, у најмању руку, равноправан противник био све до овог момента.

20.54 - ГООООООЛЛЛЛ!!!! Њима бука не смета. Челси, захваљујући Фернанду Торесу, води у Истанбулу. Ово је први гол једне енглеске екипе у европским такмичењима у новој календарској години.

20.46 - Почели су мечеви у Гелзенкирхену и Истанбулу. 

20.06 - Челси ће меч почети у следећој постави: Чех, Кејхил, Тери, Аспиликуета, Рамирез, Лампард, Вилијан, Азар, Ширле и Торес.

20.05 - Галатасарај ће се гостима из Лондона супротставити у следећем саставу: Муслера, Ебуе, Чеђоу, Хакан Балта, Алекс Тељес, Селчук, Мело, Бурак, Снајдер, Хајровић и Дрогба.

20.00 - Званични састави на мечу Шалке - Реал Мадрид.

19.40 - Свлачионица Галатасараја...

19.00 - А, овако изгледа тунел на "Велтинс арени", једном од симбола чувеног Рура.

18.20 - Тунел на једном од најватренијих стадиона у Европи и свету, Турк Телеком арени.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару