Читај ми!

Барса сигурна на Етихаду, ПСЖ убедљив у Немачкој!

Лига шампиона се вратила у великом стилу. У првим мечевима осмине финала ПСЖ је био немилосрдан против залуталог Леверкузена (0:4), док је Барселона победила Манчестер сити са дупло мањом разликом. Овај меч ће, сасвим сигурно, покренути још једном дебату о такозваној трострукој казни -комбинацији једанаестерца, црвеног картона и суспензије за један старт...

Фудбалери Барселоне победили су Манчестер сити на стадиону Етихад са 2:0, док је Пари Сен Жермен тријумфовао у Леверкузену са 4:0 против Бајера у првим утакмицама осмине финала Лиге шампиона.

Барселони су победу против "грађана" донели Лионел Меси у 54. минуту и Дани Алвеш у 90.
Манчестер ће тако пред реванш у Барселони имати тежак, можда и немогућ задатак да избори пласман у четвртину финала.

Меч на стадиону Етихад обележио је директан црвени картон Мартина Демикелиса у 53. минуту, када је на ивици шеснаестерца срушио Месија, а главни арбитар проценио да је фаул био унутар казненог простора.

Српски фудбалер Александар Коларов наступао је до 57. минута за Сити, а потом је замењен. Одиграо је солидно у фази напада, али нешто слабије у фази дефанзиве.

ПСЖ је у гостима против Бајера одрадио већи део посла у овом окршају, те се тако налази на корак од пласмана у четвртину финала.

Парижани су повели већ у трећем минут голом Блеза Матуидија, да би Златан Ибрахимовић у завршници првог дела меча постигао још два гола.

Ибрахимовић се први пут у листу стрелаца уписао у 39. минуту из једанаестерца, да би само три минута касније одличним ударцем са око 18 метара још једном повећао предност ПСЖ-а.

Коначан резултат поставио је Јоан Кабаје у 88. минуту. И на мечу у Леверкузену виђено је искључење у домаћој екипи, а после два жута картона искључен је Емир Спахић у 59. минуту.

Реванш мечеви осмине финала Лиге шампиона играће се 12. марта у Барселони, односно Паризу.

Остали дуели осмине финала играће се сутра и наредне недеље. 

Овако су текли мечеви и дан уочи њих: 

22.39 - Пенал или не, у шеснаестерцу или ван њега... Свакако нешто о чему ће се полемисати наредних дана.

22.34 - Готови су мечеви у Манчестеру и Леверкузену. 

22.32 - ГОООЛЛ!!! Играли су стрпљиво, баш како треба када имаш играча више у утакмици овог типа, и то им се исплатило. Други погодак за Барселону постиже Дани Алвеш у 90. минуту.

22.29 - ГОООЛЛЛ!!! Кабај постиже и четврти погодак за ПСЖ у 88. минуту.

22.20 - Твит Манчестер ситија у 51. минуту меча. Два минута касније Демикелис је направио пенал и добио црвени картон...

22.12 - Играчи Барселоне су мали? Можда јесу, али су вечерас освојили више од 75 одсто ваздушних дуела.

22.04 - И Бајер из Леверкузена има играча мање у пољу. Други жути картон добио је Емир Спахић.

21.54 - ГОООЛЛЛ!!! Тренутак непажње. Толико је довољно Барселони да постигне погодак против било које екипе на свету. Демикелис је као задњи играч саплео Лионела Месија, добио је црвени картон и поклонио пенал гостима. Аргентинац је лако савладао Харта.

21.46 - Почела су друга полувремена. 

21.40 - Ибрахимовић је, до овог тренутка, постигао десет голова ове сезоне у Лиги шампиона - један више од Роналда и четири мање од рекорда који држи Лионел Меси. 

21.35 - Навијачи Барселоне допутовали су у Манчестер да гледају свој тим против Манчестер ситија. Међутим, већи део дана уочи меча провели су разгледајући Олд трафорд, дом фудбалера Манчестер Јунајтеда...

21.30 - Полувреме у Манчестеру и Леверкузену.

21.27 - ГОООЛЛЛ!!! Још један гол Пари Сен Жермена, и још једном се радује Златан Ибрахимовић. Игра се 42. минут у Немачкој.

21.25 - ГОООЛЛЛ!!! Златан Ибрахимовић дуплира предност ПСЖ-а у Леверкузену, голом из једанаестерца.

21.24 - Након ове конфузне ситуације Манчестер сити је имао најбољу прилику...

21.20 - Барселоне поново пренеле тежиште игре на половину домаће екипе. Лионел Меси је сјајно шутирао са ивице казненог простора, али недовољно прецизно.

21.08 - Фабрегас окружен играчима Ситија. Барса доминира поседом и пољем, али је Сити конкретнији у последњој трећини терена...

20.48 - ГОООЛЛЛ!!! Први погодак вечерас постиже Пари Сен Жермен, који од трећег минута води поготком Матуидија.

20.45 - Почела су прва два меча осмине финала Лиге шампиона у сезони 2013/2014. 

20.25 - Фудбалери Барселоне на загревању...

20.10 - Да ли је у питању искреност или само психолошка игрица уочи важног меча, вероватно никада нећемо сазнати. Тек, Дани Алвеш је пред гостовање на Етихаду имао врло занимљиву изјаву. "До пре пет година нисам знао да у Манчестеру играју два тима. Наравно да је Јунајтед годинама био један од најславнијих и најуспешнијих клубова у Европи, али мислио сам и да је једини у граду", рекао је Бразилац.

19.44 - Ови играчи почеће меч у Леверкузену:

19.43 - Састави тимова Манчестер Ситија и Барселоне:

19.15 - Живо је испред Етихада...

19.00 - Занимљивост која повезује актере два вечерашња меча. Фудбалери Пари Сен Жермена су у досадашњем току такмичења покушали 4.548 пасова, од чега је њих 3.483 било успешно. У обе категорије су други у целокупном такмичењу, одмах иза, погађате, Барселоне.

18.40 - Златана и другове очекује идеално припремљен терен на Бајарени.

18.15 - Још два и по сата до спектакла!

18.10 - За све који нису видели како ће изгледати лопта којом ће бити одиграно овогодишње финале...

18.05 - Након девет месеци, фудбалери минхенског Бајерна су се вратили у Лондон.

18.00 - Лионел Меси ће вечерас, највероватније, играти у овим, специјално за њега дизајнираним Адидас Ф50 копачкама...

17.40 - Мануел Пелегрини и Херардо "Тата" Мартино, један против другог - свим расположивим оружјем...

17.10 - Лионел Меси је гол машина, и то доказује из сезоне у сезону. Међутим, бриљантни Аргентинац никада није постигао гол из игре на неком премијерлигашком стадиону. Да ли је вечерас тренутак да се прекине ова неугодна традиција?

16.20 - Катар Ервејз је дао је Барселони авион у њеним традиционланим бојама, који ће Каталонци од сада користити за своја многобројна путовања. На авиону, поред осталог, стоји и слоган "тим који је ујединио свет"...

15.33 - Нова сјајна карикатура Омара Моманија инспирисана стартом нокаут фазе Лиге шампиона...

14.05 - Тренер мадридског Реала Карло Анчелоти сматра да је Бајерн из Минхена највећи фаворит за освајање Лиге шампиона. "Бајерн игра најбољи фудбал у Европи и јаки су као тим. Они су први фаворити за освајање Лиге шампиона из три разлога. Први је Пеп Гвардиола који зна како се освајају трофеји. Друго, бране пехар и можда најважније - већ су прваци у Бундеслиги, па могу у потпуности да се посвете најјачем европском такмичењу", рекао је Анчелоти за "Коријере дело Спорт". Бајерн се налази на првом месту на табели Бундеслиге са 59 бодова, 16 више од другопласираног Бајера из Леверкузена и може више да се посвети Лиги шампиона како би постао први тим у историји тог такмичења који је одбранио трофеј. Минхенски клуб ће се у осмини финала састати са Арсеналом, а први меч се игра сутра од 20.45 на "Емирејтсу".

11.55 - Менаџер Челзија Жозе Морињо познат је по честим иступима у јавности, чак и у вези са мечевима других екипа, а сада је наставио у том маниру рекавши да је садашња екипа Барселоне најгора у последњих неколико година. Каталонце вечерас очекује први меч осмине финала Лиге шампиона против Манчестер Ситија у Енглеској. "Наравно да је Барселоне фаворит у овом двомечу ако гледате историју. Међутим, ове сезоне Барселона има најгори тим у последњих неколико година. Наравно, имају Месија који је посебан и још доста квалитетних играча. Ипак, верујем да Сити има шансе", рекао је Морињо за британски ИТВ. Португалски стручњак одавно је на "ратној нози" са људима из Барселоне, клуба у којем је својевремено радио као помоћни тренер.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару