Реал бољи од Јувентуса, Ибра се играо у Бриселу

Треће коло Лиге шампиона је комплетирано. Реал Мадрид је, на крају ипак заслужено, победио Јувентус на свом "Бернабеу". ПСЖ је постигао пет голова против Андерлехта, од чега Ибрахимовић чак четири. Бенфика и Олимпијакос поделили бодове. Бајерн "петардом" испратио Викторију Плзењ. Леверкузен готово подједнако убедљив против Шахтјора. Манчестер јунајтед голом у другом минуту победио Реал Сосиједад.

Утакмицама трећег кола у групама А, Б, Ц и Д настављена је Лига шампиона, а вече је обележио нападач Пари Сен Жермена Златан Ибрахимовић, који је постигао четири гола у победи свог тима над Андерлехтом од 5:0.

Идентичан резултат забележен је и на утакмици између Бајерна и Викторије из Плзења, која је одиграна у Минхену, док је Бајер из Леверкузена на свом терену савладао украјински Шахтјор са 4:0.

У дербију кола Реал је на "Сантијаго Бернабеу" победио екипу Јувентуса са 2:1, а двоструки стрелац за "краљевски клуб", једном са беле тачке, био је Кристијано Роналдо.

За разлику од бледих издања у Премијер лиги, Манчестер јунајтед је у Лиги шампиона наставио са добрим играма и вечерас је на "Олд трафорду" победио Сосиједад са 1:0.

Манчестер сити је на гостовању у Москви савладао ЦСКА са 2:1, иако су Руси повели голом Зорана Тошића, док је Галатасарај у Истанбулу са 3:1 победио екипу Копенхагена.

Без победника је завршен само меч између Бенфике и Олимпијакоса, иако су Грци водили до 83. минута.

Резултати и стрелци:

А група:

Бајер - Шахтјор 4:0 (Кислинг 22. и 72, Ролфс 50 (пенал), Сам 57)

Манчестер јунајтед - Реал Сосиједад 1:0 (Мартинеа 2 (аутогол)

Б група:

Реал - Јувентус 2:1 (Роналдо 4, 28 (пенал) -Љоренте 22)

Галатасарај - Копенхаген 3:1 (Мело 10, Снајдер 38, Дрогба 45).

Ц група:

Андерлехт - Пари Сен Жермен 0:5 (Ибрахимовић 17, 22, 36, 62, Кавани 52)

Бенфика - Олимпијакос 1:1 (Кардозо 82 - Домингес 29).

Д група: ЦСКА (Москва) - Манчестер сити 1:2 (Тошић 32 - Агуеро 34, 42), Бајерн - Викторија Плзењ 5:0 (Рибери 25 (пенал) и 61, Алаба 37, Швајнштајгер 64).

Овако су текли мечеви и дан уочи њих: 

22.40 - Готови су сви мечеви данашњег програма, то јест комплетирано је треће коло Лиге шампиона. Постигнуто је 27 голова, односно више од три по мечу.

22.39 - 5:0 за поново импресивни минхенски Бајерн. Стрелац за екипу Пепа Гвардиоле, у надокнади времена, Марио Геце. 

22.37 - Копенхаген ублажио пораз у Истанбулу - 3:1.

22.29 - Бенфика успева да стигне до изједначења против Олимпијакоса. Стрелац у 84. минуту Оскар Кардозо.

22.16 - 4:0 за "фармацеуте" из Леверкузена. Стрелац за немачки тим у 72. минуту био је Штефан Кизлинг. 

22.10 - У стрелце на Алијанц арени уписао се и капитен Бајерна Бастијан Швајнштајгер. Играо се 64. минут када је сјајни везиста затресао мрежу. 

22.08 - Минхенски Бајерн, крајње рутински и, чини се са пола гаса стиже и до трећег гола против чешке Виторије. Стрелац у  61. минуту Франк Рибери.

22.06 - Пукла је "петарда" у Белгији. Нови погодак за ПСЖ, који са новим тренером показује да припада самом европском крему, постигао је Златан Ибрахимовић. Ово је четврти погодак овог невероватног фудбалера.

22.01 - Леверкузен врло расположен вечерас. Немци воде са 3:0 против врло доброг Шахтјора, стрелац Сам у 57. минуту. 

21.55 - Ибрахимовић је мало предахнуо, али ПСЖ има још једног "пакленог" нападача. Единсон Кавани постиже четврти гол за свој тим у Бриселу, у 52. минуту.

21.54 - Први погодак у другом полувремену виђен је у Немачкој, али не у Минхену. Бајер Леверкузен води против Шахтјора са 2:0, а све то захваљујући стрелцу Ролфесу.

21.51 - Игра се последњих 45 минута трећег кола групне фазе Лиге шампиона. 

21.36 - Крај првих полувремена. Тренутни резултати су: Реал Мадрид - Јувентус 2:1, Манчестер јунајтед - Реал Сосиједад 1:0, Бенфика - Олимпијакос 0:1, Андерлехт - ПСЖ 0:3, Бајер Леверкузен - Шахтјор 1:0, Бајерн Минхен - Викторија Плзен 2:0 и Галатасарај - Копенхаген 3:0. 

21.33 - Вечерас одлични, али и немилосрдни Галатасарај води са 3:0 против данског Копенхагена. Стрелац за екипу Роберта Манчинија је Дидије Дрогба у првом минуту надокнаде. 

21.25 - Бајерн и Галатасарај, готово истовремено, стижу до нових погодака. Гол за баварски тим постиже суперталентовани Алаба, док је стрелац на Босфору био Весли Снајдер. 

21.22 - Ибрахимовић постиже хет-трик, а игра се тек 36. минуту у Бриселу. ПСЖ има огромних три гола предности.

21.17 - Гол и у Лисабону, воде гости. Стрелац за Олимпијакос Домингез у 29. минуту.

21.15 - Кратко је трајао егал у Мадриду. По други пут Реал има предност, и то поново захваљујући Кристијану Роналду. Овај пут, у 28. минуту, Португалац погодак постиже из пенала.

21.10 - Нешто бољу игру у пољу фудбалери Јувентуса успели да конкретизују и да, преко Фернанда Љорентеа, стигну до изједначења.

21.09 - ПСЖ дуплирао предност. Стрелац новог гола за "свеце", погађате, Ибрахимовић.

21.08 - Гол за Бајер из Леверкузена против Шахтјора. Стрелац у 22. минуту Кизлинг. 

21.03 - Погодак и за Пари Сен Жермен у Бриселу. Стрелац је Ибрахимовић у 17. минуту.

20.57 - Домаћини врло сигурни вечерас. Галатасарај води против Копенхагена, поготком Мела у 10. минуту. 

20.51 - Реал води на "Бернабеу". Сјајну акцију "краљевског клуба" завршава Кристијано Роналдо.

20.48 - Манчестер јунајтед је постигао погодак већ у другом минуту. Талентовани Ињиго Мартинез је послао лопту у своју мрежу.

20.46 - Почеле су и последњих седам утакмица трећег кола групне фазе Лиге шампиона. 

20.30 - Ево како изгледа загревање првака Европе...

19.51 - Крај меча у Москви. Манчестер ситију су били довољни голови Серхија Агуера да забележи вредну победу. Зоран Тошић, да подсетимо, стрелац јединог гола за руски тим. 

19.00 - Овако изгледа поглед Дејвида Мојеса са његове позиције на Олд трафорд стадиону.

18.51 - Крај изузетно занимљивог првог полувремена у Москви. 

18.50 - Нешто мало мање од два сата до почетка осталих мечева. Травњак једног од најмодернијих светских стадиона, Алианц арене, изгледа скоро па савршено...

18.45 - Серхио Агуеро је расположен за фудбал вечера. Нови погодак аргентинског нападача, за потпуни преокрет "грађана" у 43. минуту. 

18.37 - Само два минута је трајало вођство руске екипе. Изједначење гостима из Енглеске донео је Серхио Агуеро.

18.36 - ЦСКА води у Москви против Манчестер ситија, и то захваљујући поготку српског репрезентативца Зорана Тошића у 32. минуту меча. Асистент Тошићу био је Јапанац Кеисуке Хонда. 

18.15 - Свлачионица Галатасараја је спремна...

18.01 - Почео је меч у Москви, ЦСКА игра против Манчестер ситија. На терену су Зоран Тошић, Александар Коларов и Матија Настасић. 

17.50 - Још десет минута по почетка меча на Химки арени, ЦСКА Москва - Манчестер сити...

17.30 - Зинедин Зидан је својевремено био херој навијача и Јувентуса и Реал Мадрида. Ова слика легендарног Француза краси клупску продавницу мадридског тима, а приказује један од најпознатијих голова у историји, не само Лиге шампиона, већ и фудбала уопште.

16.56 - Холандски првак Ајакс суочен је са казном УЕФА због изгреда његових навијача на синоћној утакмици Лиге шампиона против Селтика у Глазгову. Присталице клуба из Амстердама бацале су током меча разне предмете на терен, а једна мања група сукобила се са полицијом и редарима на стадиону Селтик Парк. Шкотски медији преносе да је један редар наводно повређен након што га је навијач Ајакса погодио пластичном столицом.

16.20 - Фудбалери и навијачи Андерлехта, упркос поразима у прва два кола, не губе наду да могу до осмине финала Лиге шампиона. "У љубичасте верујемо!"

16.15 - Роберто Манћини, тренер Галатасараја, пред меч против Копенхагена: "Борба у групи до последњег кола!"

16.09 - Навијачи Реала и Јувентуса спремни за спектакл у Лиги шампиона.

16.05 - Фудбалери Бајерна добили су 13 од последњих 15 мечева у Лиги шампиона у Минхену. Шампион Европе вечерас не би требало да има тежак задатак против чешке Викторије из Плзена.

15.32 - Нападач Челсија Фернандо Торес рекао је да је задовољан победом у Гелзенкирхену, нарочито због постигнута два гола. Челси је у утакмици Лиге шампиона победио Шалке у гостима са 3:0. "Задовољан сам победом, а посебно због тога што сам дао два гола. Ова три бода су нам много битна после пораза у првом колу од Базела. Мислим да је резултат превисок јер је Шалке доста држао лопту у свом поседу, али наш индивидуални квалитет је пресудио", рекао је Торес.

14.05 - "Срећни смо због ова три бода. Нисмо имали превелика очекивања када смо долазили у Лондон, али како је утакмица одмицала, желели смо све више и више. Мислим да Арсенал није играо најбољи фудбал. Очекивали су да ће сигурном игром постићи гол више од нас, али трчали смо добро, бранили се и имали неколико шанси", рекао је Суботић за енглеске медије. Он је додао да је после победоносног гола Роберта Левандовског у 82. минуту осетио велико олакшање. Левандовски је морао да се бори 85 минута против Пера Мертезакера и Лорана Кошчелнија. Срећан сам због њега, заслужио је да постигне гол", рекао је Суботић. После три одигране утакмице Борусија Дортмунд води у Ф групи са шест освојених бодова, колико имају и Арсенал и Наполи,

14.00 - "Постоји велики притисак, који је бесмислен јер је Лига шампиона јако такмичење. Реал мора добро да одигра групну фазу и да буде сконцентрисан у нокаут рунди. Није крај света ако ништа не освоје ове године, може све да се врати следеће. Треба бити стрпљив са Анћелотијевим тимом јер је одличан тренер који је освојио много трофеја", рекао је Мијатовић за шпанску Марку. Мијатовић се присетио финала Лиге шампиона са Јувентусом 1998. године који је он решио победоносним голом. "Реал пре тога годинама није освојио Лигу шампиона. Навијачи су много желели тај трофеј. Јувентус је имао сјајан тим, Липи је био тренер, а играли су Зидан, Дел Пиеро... Ипак, ми смо победили уз велику борбеност", закључио је Мијатовић.

13.45 - Белгијска полиција ухапсила је 76 осумњичених хулигана уочи вечерашње утакмице Ц групе фудбалске Лиге шампиона између Андерлехта и Пари Сен Жермена у Бриселу. Потврђено је да су сви ухапшени Французи, осим седморице Белгијанаца и тројице Пољака. Појединци су носили ножеве и гвоздене "боксере", многи су приведени на основу информација добијених од француских власти, а већина навијача ухапшена је превентивно. Премда је Белгија последњих година била поштеђена озбиљнијих инцидената хулигана, било је гласина да ће се припадници екстремних навијачких група два клуба сукобити пре утакмице. На прилазима и самом стадиону белгијског првака у сталној приправности је око 400 полицајаца.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару