Читај ми!

Рапсодија лондонских тимова, Борусија доминантна

Много узбуђења првог дана другог кола групне фазе Лиге шампиона. Челси је протутњао Букурештом (0:4), Арсенал је био силан против Наполија (2:0), а Борусија из Дортмунда је победила Марсеј 3:0. Барселона је победила Селтик минималним резултатом, а исти резултат је био на мечу Базел - Шалке. Атлетико Мадрид је савладао Порто на "Драгау". Ајакс и Милан су одиграли меч без победника, баш као и Зенит и бечка Аустрија.

Фудбалери Челсија убедљиво су славили у Букурешту против Стеауе (4:0), а сигурни су још били код куће Арсенал и Борусија Дортмунд савладавши Наполи (2:0), односно Олимпик Марсеј (3:0), у утакмицама другог кола Лиге шампиона.

Цех за неочекивани кикс "плаваца" на Стамфорд Бриџу у првом колу против Базела платила је Стеауа, која је била немоћна у настојању да се супротстави екипи Жозеа Мориња. Челси је већ на полувремену имао два гола предности и рутински је одрадио остатак сусрета, на којем је Бранислав Ивановић одиграо свих 90 минута.

Невен Суботић је успешно командовао одбраном Борусије у победи против Олимпика из Марсеја, док је Арсенал у Лондону, предвођен сјајним Месутом Озилом, лакше него што се очекивало, изашао на крај са Наполитанцима и учврстио се на челу табеле Ф групе.

Меч на Емиратима водио је српски арбитар Милорад Мажић.

Барселона без повређеног Лионела Месија срушила је отпор Селтика у Глазгову тек након црвеног картона Брауна (1:0), а пролаз у другу фазу такмичења најавио је и Шалке тријумфујући у Базелу (1:0).

Атлетико Мадрид је наставио са фантастичним партијама ове сезоне пошто је тријумфовао на гостовању у Порту после преокрета (2:1), док је Милан једва ишчупао бод против Ајакса у Амстердаму (1:1) поготком Балотелија у четвртом минуту надокнаде из пенала.

Овако су текли мечеви и дан уочи њих: 

22.44 - Готови су сви мечеви првог дана другог кола групне фазе Лиге шампиона. Постигнути су следећи резултати: Ајакс - Милан 1:1, Порто - Атлетико Мадрид 1:2, Борусија Дортмунд - Олимпик Марсеј 3:0, Селтик - Барселона 0:1, Арсенал - Наполи 2:0, Стеауа - Челси 0:4, Базел - Шалке 0:1 и, раније данас, Зенит - Аустрија 0:0.

22.37 - Милан је изједначио у 94. минуту. Стрелац гола за росонере јесте Балотели из једанаестерца. 

22.35 - Наставља се рапсодија Челсија у Букурешту. Лондонски тим води сада са 4:0, а стрелац последњег поготка је Лампард. 

22.33 - У последњем минуту регуларног дела Ајакс долази до предности против Милана. Стрелац за "копљанике" био је Денсвил. 

22.31 - Атлетико Мадрид долази до потпуног преокрета у Португалу. Шпанци воде са 2:1 захваљујући поготку Турана. 

22.26 - Борусија Дортмунд сада већ има убедљиву предност против Марсеја - 3:0. Стрелац последњег гола Левандовски у 80. минуту из једанаестерца. 

22.18 - Погодак и на Селтик Парку. Стрелац за чету "Тате" Мартина, у 75. минуту, Фабрегас. 

22.03 - Изједначење на "Драгау". Атлетико Мадрид долази до 1:1 против Порта поготком Година у 58. минуту. 

22.02 - Шалке је дођао до вођства у Швајцарској. Немци воде против Базела од 54. минута поготком Јулијана Дракслера. 

21.59 - Челси наставља да меље у Букурешту. Екипа Жозеа Мориња води против некадашњег првака Европе са 3:0. Стрелац је Рамирес у 55. минуту. 

21.56 - Први погодак у других 45 минута виђен је на Зигнал Идуна Парку. Вицешампион Европе, екипа Борусије из Дортмунда, води са 2:0 против Марсеја. Стрелац је Ројс у 52. минуту. 

21.48 - Почела су и друга полувремена на већини утакмица. 

21.35 - Завршена су прва полувремена на преосталих седам мечева првог дана другог кола Лиге шампиона. 

21.31 - Период без погодака прекинуо је Челси новим поготком у румунској престоници. "Плавци" воде са 2:0, захваљујући аутоголу Георгијевског.

21.07 - Погодак и у Немачкој. Борусија из Дортмунда води против Марсеја са 1:0 захваљујући голу ЛЕвандовског у 19. минуту. 

21.06 - Челси има предност против Стеауе у Букурешту. Стрелац је Ето, који је иначе заменио Фернанда Тореса још у петом минуту. 

21.03 - Порто води против Атлетико Мадрида. Стрелац је сјајни Колумбијац Џексон Мартинез у 18. минуту.

21.02 - И други погодак вечерас на мечу између Арсенала и Наполија. Лондонски тим води са 2:0, а стрелац у 15. минуту био је Жиру.

20.54 - Први гол вечери виђен је у Лондону. Сјајни Арсенал од осмог минута води поготком Озила.

20.46 - Почели су преостали мечеви другог кола Лиге шампиона на програму у уторак. 

20.25 - Овако изгледа свлачионица Ајакса пред утакмицу Лиге шампиона...

20.15 - Још једно потенцијално поприште спектакуларне утакмице. Емирејтс очекује играче два захуктала тима - Арсенала и Наполија.

20.10 - Лига шампиона се враћа на стадион вицепрвака Европе. Меч који обећава много узбуђења - окршај Борусије из Дортмунда и Олимпика из Марсеја...

20.05 - Терен на Селтик Парку изгледа савршено пред вечерашњи дуел између Селтика и Барселоне.

19.53 - Завршен је први сусрет данашњег програма, Зенит и Аустрија играли су без голова у Санкт Петерсбургу - 0:0. Домаћини су били бољи током целог меча, створили прегршт прилика али Бечлије ипак иду кући са једним бодом.

16.20 - Одбројавање на Вестфалену...

16.16 - Фудбалери Наполија синоћ орадили тренинг на "Емиратима"...

16.14 - Маскота Бавараца, популарни Берни, испратио је своје миљенике у Енглеску, где сутра играју против Манчестер ситија (директан пренос РТС1, 20.45).

16.12 - Распоред обавеза делегације Милана у Амстердаму...

16.10 - Фудбалери Базела на занимљив начин припремају се за дуел против Шалкеа у Лиги шампиона...

16.05 - Манчестер сити и Бајерн играју у среду дерби меч другог кола Лиге шампиона. Мануел Пелегрини одржао је играчима састанак, како би се на најбољи могући начин суспроставили шампиону Европе.

16.00 - Манчестер јунајтед у среду гостује Шахтјору. Навијачи "ђавола" надају се да ће се Вејну Рунију у нападу придружити опорављени Робин ван Перси.

15.55 - Упитан да ли ће Карлос Тевез бити у саставу Јувентуса у сутрашњем мечу против Галатасараја, Антонио Конте загонетно је одговорио: "Сигурно неће играти играч који шепа на терену...".

15.50 - Порто не зна за пораз на свом "Драгау" већ 75 мечева, последњу утакмицу су изгубили 25. октобра 2008. године. Ипак, Лига шампиона је нешто сасвим друго...

15.45 - "Констант ванден Сток" стадион у Бриселу спреман је за окршај Лиге шампиона између Андерлехта и Олимпијакоса, који је на програму у среду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару