Читај ми!

Реми у Ајндховену, сензација у Казахстану

Још једно сјајно вече у предворју Лиге шампиона. У првим мечевима плеј-офа најелитнијег клупског такмичења на свету ПСВ и Милан су одиграли 1:1, Реал Сосиједад је савладао Лион у гостима са 2:0, Зенит је био немилосрдан у Португалу (1:4), Викторија је била боља од Марибора (3:1), док је Шахтјор из Карагандија шокирао свет и победио Селтик са 2:0.

Све промене резултата и голове са утакмица плеј-офа за Лигу шампиона можете пратити и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

22.39 - То би било све што се тиче квалификација за најеминентније клупско такмичење на свету, за вечерас наравно. На пет, врло узбудљивих мечева, постигнути су следећи резултати: Шахтјор Караганди - Селтик 2:0, Викторија Плзен - Марибор 3:1, ПСВ - Милан 1:1, Лион - Реал Сосиједад 0:2 и Пакош Фереира - Зенит 1:4.

22.36 - Погодак и за крај у Чешкој. Викторија Плзен - Марибор 3:1, стрелац је био резервиста Дурис.

22.34 - Сада, заиста, јесте све готово. Потоп Пакош Фереире дефинитивно је потврдио Широков, својим трећим поготком на мечу. Зенит, од 90. минута, води са 4:1 и само чудо у реваншу може да га спрели да поново игра у Лиги шампиона.

22.29 - Зенит је, чини се, отклонио све дилеме у вези са проласком у групну фазу Лиге шампиона. Руски тим сада води у Португалу са 3:1.

22.09 - Мејац, поготком у 66. минуту, даје наду Марибору да може да избегне пораз у Чешкој.

22.06 - ПСВ се враћа у двомеч. Поготком Словенца Матавжа, холандски вицешампион је изједначио на 1:1.

22.05 - Само два минута је трајало славље Португалаца. Зенит поново води, овога пута са 2:1, а погодак је дело Широкова.

22.03 - Изједначење у Португалу. Пакош Фереира има 1:1 против Зенита, захваљујући Леау и његовом поготку из 58. минута.

21.59 - Викторија из Плзена сада има лепу залиху голова против словеначког Марибора. Погодак је у 58. минуту постигао Дарида.

21.55 - Први погодак у другом полувремену постигао је млади Швајцарац Харис Шеферовић у 50. минуту на мечу у Лиону. Реал Сосиједад води са 2:0.

21.34 - Свирана су полувремена на све четири утакмице.

21.14 - Наставља се суноврат домаћина. Руски Зенит води у Португалу против Пакош Фереире голом Широкова у 27. минуту.

21.08 - Реал Сосиједад води у Лиону против домаћег тима поготком Гризмана у 17. минуту.

21.02 - Погодак и у Ајндховену, где Милан, од 15. минута, води голом Ел Шаравија.

21.00 - Први погодак на мечевима који су почели у 20.45 виђен ј еу Чешкој, где Викторија Плзен води против Марибора са 1:0. Стрелац је био Чисовски у 8. минуту.

19.10 - Победа тима из Казахстана добија посебну димензију када се зна да је овај клуб, поштујући традицију, жртвовао овцу за срећу непосредно пред тренинг екипе дан уочи меча. Овај чин је практикован и пред остале мечеве у текућим квалификацијама и Казахстанци верују, чини се са правом, да им доноси успех на терену. Сврху и смисао овог неконвенционалног чина, који се одиграо управо на стадиону на коме је одигран меч, на Астана Арени, штуро је појаснио тренер екипе Виктор Кумјуков. „Ово је плеј-оф и сматрали смо да не треба да прекидамо традицију. Ово је врло важно за нас. Не желим да говорим о детаљима".

18.50 - Шахтјор из Карагандија је начинио велико изненађење и начинио још већи корак ка историјском пласману у Лигу шампиона. Казахстански тим је славио са 2:0, головима Финонченка и Кижњиченка, у 12. и 77. минуту. Селтик је имао своје шансе, погодио је и пречку, али није успео да дође до поготка.

17.50 - Завршено је прво полувреме прве утакмице плеј-офа за Лигу шампиона - и виђено је прво изненађење. Екипа казахстанског Шахтјора из Карагандија води против Селтика са 1:0. Стрелац је био Финонченко у 12. минуту. 

Дошло је време за одлуку о учисницима Лиге Шампиона који ће се у најелитније европско клупско такмичење пласирати преко квалификација, Дерби меч играју ПСВ из Ајндховена и Милан.

Седмоструки шампион Сатрог континета, Милан, ове године ће пролаз у Лигу шампиона и такмичење са најбољим клубовима Европе мора да тражи кроз квалификације. А противник није ни мало лак - ПСВ Ајндховен.

Милан се овог лета није спектакуларно појачавао и све наде полажу у нападачки двојац Балотели - Ел Шарави. Са друге стране, Холанђани предвођени некада сјајним задњим везним фудбалером, Филипом Кокуом, који играју модеран и брз фудба, виде своју шансу и надају се мушеми на "Филипс арени". Меч почиње у 20.45.

Тренер "росо-нера" Масимилијано Алегри очекује веома тешке мечеве и веома поштује "филпсовце".

"Биће много тешко, они су добар тим, мислим да имају квалитет сличан нашем. Огромна предност за ПСВ биће што су почели шампионат, имају такмичарске мечеве у ногама, док је ово за нас деби у сезони", рекао је Алегри пред гостовање у Холандији.

Његово колега на клупи ПСВ -а, Филип Коку, верује у своје момке и пласман у групну фазу ЛШ. Он сматра да његова екипа мора да да све од себе у овом мечу, и да је ово прави тест за играче да покажу колико могу.

"Ићићемо свом снагом на победу. Милан је за нас најважнији тест. Желимо да играмо са великим клубовима, а овај меч је права прилика за нас", рекао је Коку.

"Гледао сам доста утакмица Милана и познајем њихове квалитете. Неће нам бити лако да се изборимо са њима, и мораћемо да смањимо број грешака које правимо", додао је он.

Пажњу љубитења фудбала привлачи и дуел редовног учесника Лиге Шампиона, француског Олимпика из Лиона и највећег изненађења прошлогодишњег првенства Шпаније - Реал Сосиједада. И овај меч почиње од 20.45.

У осталим мечевима данас састају се, од 17.30 казахстански Шахтјор и шкотски Селтик, док се од 20.45 поред већ поменутог меча између ПСВ-а и Милан и Лион - Реал Сосијед, играју и утакмице Пакош Фереира - Зенит и Плзен - Марибор.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару