Пораз за опроштај од елите

Партизан - Лудогорец 0:1. Упркос иницијативи, веома мало изгледних шанси за Партизан, који их није искористио. Казна стигла са пенала, Златински донео победу Бугарима. Лукач повређен. Скупо смо платили цех другог примљеног гола у Бугарској, каже Рашовић.

Све голове и занимљиве ситуације са ове утакмице можете испратити и на нашим Фејсбук и Твитер страницама, као и званичном Јутјуб каналу.

22.50 - Један од вођа навијача Партизана сишао на атлетску стазу и скинуо капитенску траку Марку Шћеповићу. Обезбеђење није реаговало.

22.41 - Готово је, Лудогорец је победио са 1:0, Партизан се опрашта од  квалификација за Лигу шампиона.

22.38 - Највећа шанса за Партизан на мечу, Марко Шћеповић очи у очи са голманом гостију, који излази као победник из овог дуела. 

22.35 - Играће се још четири минута. 

22.33 - ГОЛ! Златински је прецизан са беле тачке, и сада је сасвим јасно да Партизан неће ове године осетити чари Лиге шампиона. 

22.32 - Пенал за Лудогорец! Гулан је срушио Безјака са леђа на пезтерцу, Безјак је пао, и овај пут пенал за бугарску екипу. Гулан зббог прекршаја зараио искључење.

22.26 - Марковић је опробао ударац са дистанце, непрецизно. 

22.25 - Спрема се последња измена у Партизану, на терен ће Предраг Лука, уместо Грбића. 

22.22 - Крваве главе, Митровић показује Рашовићу да не жели измену! 

22.21 - После корнера велика гужва пред голом Лудогореца, и још један судар партизанових играча, Митровића и Остојића. Митровићу се указује помоћ, питање је да ли ће моћи да настави. 

22.20 Још једном су сантиметри делили Партизан од вођства! Нинковић пробија по страни, оштро убацује ка средини, један дефанзивац гостију подмеће ногу и умало да лопта заврши у мрежи. Само корнер. 

22.17 - Фантастична приулика за Партизан, после прекида! Нинковић је центрирао, Митрофић у скоку са Бартом, на крају лопта пролази тик поред стативе. 

22.13 - Безјак пада у казненом простору Партизана, и добија жути картон због симулирања. 

22.10 - Друга измена у Партизану, излази из игре Саша Илић, уместо њега Марко Шћеповић. 

21.52 - Нинковић сјајно шутира са 25 метара, али није успео да савлада голмана Стојанова.

21.50 - Почело је друго полувреме. 

21.29 - Мораће Вук Рашовић да изврши прву измену, Лукач не може да настави меч, повредио је колено у судару са Остојићем. На терену уместо њега је Живковић. 

21.26 - Стравичан судар Лукача и Остојића на ивици казненог простора умало није донео предност Лудогорецу, јер је Безјак искористио истрчавање Лукача и шутирао са тридесетак метара, на срећу, поред гола.

21.15 - Прва добра шанса за Партизан, упркос иницијативи црно-белих. Грбић убацује лопту са стране, проналази Митровића, овај шутира из прве, погађа пречку. Ипак, и да је затресао мрежу, гол не би био признат јер је Митровић био у офсајду. 

20.55 -Прилика за Лудогорец, одлична дуга лопта за Стојанова, али Обрадовић одлично реагује у последњем тренутку, само корнер за Бугаре.

20.51 - После прекида, Иванов покушава "маказицама", али поред гола завршава лопта. 

20.45 -Почео је меч, Партизан има први напад. 

20.40 - Прилично је испуњен стадион у Хумској, јужна трибина је крцата, и северна прилично испуњена. Навијачи на Југу развили транспарент: "Вечерас све од себе даћеш, или стварно не знам кад ћеш".  

20.36 - Партизан: Лукач, Обрадовић, Остојић, Иванов, Гулан, Ђемба-Ђемба, Марковић, Илић, Нинковић, Грбић, Митровић. На клупи су: Живковић, Станковић, Шћеповић, Лука, Којић, Ивковић, Брашанац. Лудогорец: Стојанов, Минев, Мантила, Барте, Каисара, Дјаков, Златински, Марселињо, Стојанов, Александров, Безјак. На клупи су: Витиња, Жунињо Квиксада, Иванов, Хернандез Мехиа, Еспињо, Чворовић, Абало.

Партизан није успео да настави борбу за Лигу шампиона, а срећу ће морати да потражи у баражу за "утешно" такмичење, Лигу Европа.

Црно-бели су, руку на срце, вечерас одиграли боље него пре шест дана у Бугарској, али то није било довољно да се избегне још један пораз од Лудогореца.

Утисак је, међутим, да је шампион Србије своју шансу у великој мери прокоцкао у првом мечу у Разграду.

Изабраници Вука Рашовића вечерас су имали теренску иницијативу током већег дела меча, али им је недостајала завршница.

Казна за такву игру стигла је у самој завршници меча, када је после прекршаја Николе Гулана над Романом Безјаком, Христо Златински погодио са "креча".

Две најбоље прилике за Партизан пропустили су Александар Митровић у 73. и Никола Нинковић два минута касније. Додуше, могао је и Марко Шћеповић у надокнади да се упише у стрелце, али је тада већ било касно.

Партизан је и у првом полувремену пропустио две веоме добре прилике да "начне" госте.

Прво је у шестом минуту Иван Иванов, после корнера, "маказицама" шутирао преко гола, а онда је у 33. минуту близу циља био и Саша Марковић.

На другој страни, Бугари су у 11. минуту могли до вођства, али је Милан Обрадовић у последњем тренутку интервенисао испред Ивана Стојанова.

"Није нимало лако, остао сам без коментара. Само је пао испред мене... Остаје ми само да се извиним навијачима, људима у клубу и саиграчима, не знам шта друго да кажем да кажем", рекао је, видно потресен, Никола Гулан након меча.

Он сматра да је Партизану у реваншу "недостајало среће, јер лопта није хтела у мрежу". Слично мисли и Вук Рашовић.

"Једноставно нисмо дали гол, много смо желели и хтели, трудили се али нисмо успели. Момци су дали све од себе, али смо платили цех другог примљеног гола у Бугарској", рекао је Вук Рашовић, и додао да "парном ваљку" преостаје да се што боље припреми за бараж за Лигу Европа, који се игра за две седмице.

Уочи почетка утакмице публика је аплаузом поздравила кошаркаше Партизана, као и селектора шампиона Европе, омладинске фудбалске репрезентације Србије Љубинка Друловића.

Ипак, највеће овације добио је најтрофејнији тренер у историји кошаркашког клуба Партизан Душко Вујошевић.

По завршетку утакмице, упркос поразу, навијачи Партизана су екипу поздравили песмом, док су од управе клуба тражили оставке.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару