Реал граби ка полуфиналу, успаванка у Малаги

Реал одиграо рутински меч против преамбициозног Галатасараја и добио са 3:0. Голове постигли Роналдо, Бензема и Игуаин. Дортмунд и Малага одиграли без голова.

У Мадриду су снаге одмерили Реал, који је свакако један од фаворита у Лиги шампиона, и Галатасарај, невероватно појачан, са, можда, превеликим амбицијама у елити.

Али, турски тим није стигао на Бернабеу да се брани. И састав је то говорио, а и игра на терену. Најистуренији Јилмаз и Дрогба су, без икакве сумње, тандем који би свака одбрана избегла, и у првих неколико минута су показали да ће бити велика претња голу Дијега Лопеза.

Међутим, Рела је већ у деветом минуту ставио ствари на своје место. Озил и Бензема су комбиновали, Немац је „пронашао" Кристијана Рооналда, који је изашао сам пред Муслеру, и сјајним лобом сместио лопту у мрежу Галате.

Одушевљење на Бернабеуу, али гол није обесхрабрио госте, који су наставили са добром игром и имали неколико солидних напада, али су најозбиљнији ударци Дрогбе и Снајдера завршили далеко од гола.

И када су се понадали гости да ће стићи до изједначења, уследио је хладан туш. Есјен је, са десне стране, убацио лопту у казнени простор, она је прелетела одбрану Галате, и пала на ноге Кариму Бенземи, а Француз је мирно сместио у мрежу.

Други гол је Реалу донео сигурност, па су до одмора неколико пута озбиљно припретили, али без гола, па се на предах отишло са 2:0.

А у наставку се очекивала потпуна офанзива Галатасараја. Руку на срце, Дрогба, Снајдер и Алтинтоп су неколико пута опробали ударац, али су били или непрецизни, или је Дијего Лопез био одличан.

Са друге стране, и Реал је имао неколико добрих прилика, најбољу преко Ди Марије, али нису желели превише да ризикују, већ су били сасвим задовољни са 2:0. Али не и Гонзало Игуаин, који је ушао уместо Бенземе у игру, и после центаршута Ћабија Алонса сместио лопту у мрежу главом.

Са друге стране, меч између Малаге и Дортмунда није био толико занимљив као утакмица у Мадриду.

Малага и Дортмунд нису претерано ризиковали у првом мечу, мада је Дортмунд, као гост био опаснији ривал. Имали су више удараца ка голу, и у оквир гола, упркос чињеници да је Малага велики део меча имала више лопту у свом поседу.

Осим три жута картона, добре шансе Левандовског и неколико интересантних напада Дортмунда у првом делу игре није виђено ништа спектакуларно, па се на одмор отишло са 0:0.

Ништа више узбуђења није било ни у наставку. Мреже су мировале, тако да ће ови тимови кренути "од нуле" у реваншу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару