Голеада и реми у Паризу, Бајерн неумољив

Након првих мечева четвтфинала Лиге шампиона сад се већ може рећи да је Бајерн једном ногом у полуфиналу, док Барса тек на Ноу Кампу треба да овери пролаз даље. Баварци без проблема савладали Јувентус са 2:0, головима Алабе и Милера. У Паризу у правом трилеру ПСЖ у последњим секундама избегао пораз од Барсе. Доминантне фигуре меча Меси и Ибра.

У судару великих шампиона, Бајерна и Јувентуса, тријумфовао је немачки тим који је још једном демонстрирао силу над јаким противником. Бајерн је без већих проблема савладао „стару даму" са 2:0, а голове су постигли Алаба и Милер.

Од првог минута све је кренуло добро по Бајерн. Судија само што је свирао почетак утакмице Бајерн је повео голом Алабе који је снажним ударцем из велике даљине савладао Буфона.

Овде можете погледати како је протекао уторак у Лиги шампиона. 

Лопта је имала чудну путању и преваерила је најбољег италијанског голмана. Од тог тренутка Бајерн је наставио да опседа гол Јувентуса. Торински тим је само на тренутке успео да припрети одбрани Бавараца.

Одбрана Јувентуса поклекла је и у 67. минуту. Тада је после интервенције Буфона лопта дошла до Манџукића који је несебично убацио на петерац где је натрчао Милер коме није било тешко да затресе небрањену мрежу.

Да су били мало концентрисанији Баварци су могли да постигну још неки погодак, али Милер, Манџукић, Рибери и Робен нису користили своје шансе. На друге стране Јувентус је имао пар солидних покушаја, али то је све што су успели против моћног Бајерну.

Немачки тим се овом победом налази једном ногом у полуфиналу Лиге шампиона, и Јувентусу ће требати малтене чудо да стигне заостатак у реваншу.

Сјајна утакмица одиграна је на Парку принчева у Паризу где су се састали ПСЖ и Барселона. Сви су били нестрпљиви да виде окршај Месија и Ибрахимовића, али и других врхунских фудбалера који наступају у ова два тима.

Француска екипа није разочарала, надигравала се са Барселоном, играла је офанзивно, али њихова одбрана је прва попустила. лвеш је у 37. минуту послао сјајну дугу лопту Месију који је успео да се провуче иза задње линије домаће екипе. Аргентинац је сам изашао пред гол ПСЖ-а и прецизним ударцем левом ногом затресао је мрежу противника.

Од тог тренутка Барса преузима конце игре у своје руке, и без проблема контролише утакмицу до краја полувремена. Меси није почео друго полувреме, због лакше повреде заменио га је Фабрегас, и то је можда био кључни моменат на утакмици.

Барса је покушала у другом полувремену да смири темпо и контролише лопту, и то јој је полазило за руком до 79. минуту. Прво је Ибра сам изашао пред Валдеза који је изашао као победник из ситуације један на један, да би убрзо после тога популарни Ибракадабра ипак затресао мрежу Каталонаца.

Голу је претходио прекид и убацивање лопте у шеснаестерац Барселоне, када се лопта одбила од стативе, на њу је натрчао Ибра, који се налазио у офсајду. Шведском нападачу није било тешко да затресе мрежу противника. У овом случају Барса је била оштећена, али то се Каталонцима вратило десетак минута касније.

Минут пре краја регуларног дела утакмице Фабрегас је изашао сам пред гол ПСЖ-а, голман домаће екипе је интервенисао, закачио је Барсиног нападача који је пао, епилог је јасан  - једанаестерац. Ћави је извео најстрожу казну, рутински је преварио голмана Сиргуа, послао га на једну, а лопту пласирао на другу страну, и постигао гол за ново вођство Барсе.

Ипак ни ту није био крај. У последњем, четртом минуту судијске надокнаде, Ибра је успео да једну дугу лопту главом спусти Матуидију који је сјајним ударцем са двадесетак метара савладао Валдеза.

Овим голом францска екипа је вратила наду да у реваншу на Ноу Кампу моће доћи до победе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару