ЛШ уживо: Галата на коленима

Реал - Галатасарај 3:0, Малага - Дортмунд 0:0. Мурињо силан против "синова" Снајдера и Дрогбе, али и великог пријатеља Фатиха Терима. Реал без велике муке стигао до убедљивог тријумфа, 3:0. Малага и Дормунд одиграли без голова.

22.32 - Завршени су мечеви у Мадриду и Малаги. Реал победио са 3:0, Малага и Дортмунд 0:0. 

22.10 - ГОЛ! Гонзало Игуаин, који је ушао у игру уместо Карима Бенземе, увећао је предност Реала после центаршута Ђабија Алонса.

21.45 - Настављају се мечеви у Лиги шампиона. 

21.26 - Полувремена у Лиги шампиона. Реал води са 2:0 против Галатасараја, нема голова на мечу Малаге и Дортмунда. 

21.12 - За разлику од меча у Мадриду, за сада Малага и Дортмунд играју не толико узбудљив меч, без голова. 

21.08 - ГОЛ! Реал потпуно неочекивано долази до гола. Есјен је са бока убацио лопту, она је прелетела дефанзивце Галатасараја, и стигла до Бенземе, који је сместио у мрежу. 

20.55 - ГОЛ! Озил сјајно додаје до Роналда, који је избио сам пред Муслеру, лобовао га и донео Реалу вођство.

20.45 - Почели мечеви Реал - Галатасарај и Малага - Дортмунд. 

20.22 - Реал Мадрид: Лопез, Есјен, Рамос, Варан, Коентрао, Кедира, Ћаби Алонсо, Ди Марија, Озил, Кристијано Роналдо, Бензема. Галатасарај: Муслера, Ријера, Ноункеу, Каја, Ебуе, Инан, Фелипе Мело, Алтинтоп, Снајдер, Јилмаз и Дрогба.

20.20 - Малага: Кабаљеро, Гамез, Демикелис, Велингтон, Антуњес, Хоакин Санчез, Тулалан, Итура, Иско, Савиола, Жулио Баптиста. Дортмунд: Вајденфелер, Пишчек, Суботић, Сантана, Шмелцер, Кел, Гундоган, Гроскројц, Геце, Ројс, Левандовски.

15.20 - Почасни председник фудбалског клуба Бајерн Франц Бекенбауер рекао је данас да је голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон реаговао као пензионер код првог гола Бавараца у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона. "Како је био постављен? Изгледао је као пензионер. Алаба је шутнуо са 120 метара... Не желим да га узнемиравам, али требало је тај ударац да заустави. Можда није очекивао да ће шутирати са те раздаљине", рекао је Бекенбауер за немачке медије.

15.15 - Навијачи Галатасараја опседају главни мадридски трг.  

15.07 - Повреда Лионела Месија није озбиљна како се у први мах чинило, па би се кључни играч Барсе на терен могао вратити већ у реванш утакмици против ПСЖ-а. "Имао сам среће", рекао је Меси. 

12.42 - Мадрид страхује од инвазије турских навијача. Галата је добила 3.800 карата за меч на Бернабеу, али Мадриђани очекују чак 10.000 навијача Галатасараја. Биће интересантно.... 

11.31 - Дан почињемо вестима о повреди Леа Месија. Најбољи играч планете је још увек на претрагама због повреде задње ложе. Према последњим информацијама, неће моћи да игра бар три седмице. Маскерано је прошао још горе и чека га пауза од шест седмица.  

Фудбалери мадридског Реала сутра ће дочекати турски Галатасарај у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона, док ће дебитант у елитном такмичењу угостити немачку Борусију Дортмунд.

Екипа Жозеа Муриња прошлог викенда је у Примери одиграла нерешено на гостовању Сарагоси, док је Галатасарај славио код куће против Истанбула.

Реал и Галатасарај до сада су играли три пута и то у сезони 2000/2001.

У првом мечу, у европском Суперкупу турски клуб је славио са 2:1. Касније те сезоне, у првом мечу четвртфинала ЛШ екипа Галатасараја је у Истанбулу победила са 3:2, али је Реал у реваншу био немилосрдан - 3:0.

Тренер Мадриђана Жозе Мурињо казао је да од играча очекује да против Галатасараја буду ефикаснији него што је то био случај у претходном периоду.

"Прошле сезоне смо из четири шансе постизали три гола и то смо радили веома лако. Једини који је задржао тај просек је Кристијано Роналдо и нормално је да екипа осећа последице. Верујем да ће голови доћи већ сутра као награда за добру игру", казао је португалски стручњак.

Последњи пут Мадриђани су Лигу шампиона освојили пре 11 година.

Њихов сутрашњи противник Галатасарај доста је уложио у екипу у зимском прелазном року, пошто су на Босфор стигле фудбалске величине попут Дидијеа Дрогбе и Веслија Снајдера.

За Дрогбу ће следећи меч бити "судар" са бившим тренером Мурињом са којим је својевремено сарађивао у лондонском Челсију, али и повратак на стадион Сантијаго Бернабеу, на којем је, у дресу Марсеја, одиграо први меч у ЛШ у каријери.

"Сутрашњи меч на Бернабеу ће бити посебан за мене. Тамо сам у сезони 2003/2004 први пут играо ЛШ и то против 'Галактикоса'. Иако смо изгубили са 4:2, тада сам постигао свој први гол у елитном такмичењу. Никада нећу заборавити тај дан, један од најважнијих у каријери", поручио је Дрогба.

Изузетно занимљиво сутра увече требало би да буде и 530 километара јужно од Мадрида, где ће Малага на Ла Росаледи угостити Борусију из Дортмунда.

У последњем првенственом мечу Малага је у гостима савладала Рајо Ваљекано са 3:1, док је Борусија победила домаћи Штутгарт са 2:1.

Већ сам пласман међу осам најбољих у Европи је својеврсно остварење сна за дебитанта Малагу, али фудбалери овог тима желе да се "чаролија" настави.

"Сваки фудбалер живи за овакве мечеве и драго нам је што смо ове сезоне донели доста среће навијачима. Они ће и сутра испунити стадион до последњег места. Уверен сам да још нисмо рекли своју последњу реч у ЛШ и потрудићемо се да се још не пробудимо из овог сна", поручио је везиста Малаге Хоакин.

Очекује се да у тиму двоструког узастопног првака Немачке, Борусије сутра буде и српски репрезентативац Невен Суботић.

Голгетер Борусије Марко Ројс изјавио је да је велики оптимиста и сматра да "милионери" чак могу до трофеја ЛШ, другог у клупској историји.

"Наравно да верујем у тријумф, јер смо већ прешли огроман део пута до успеха. Малага је наш ривал у четвртфиналу и у овој фази такмичења све је могуће. Шпанци су одличан тим, а верујем да би детаљи могли да одлуче победника", закључио је Ројс.

Обе утакмице четвтртфинала ЛШ играју се од 20.45.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару