ЛШ уживо: ПСЖ избегао пораз, Бајерн рутински

ПСЖ - Барселона 2:2, Бајерн - Јувентус 2:0. Барса је у последњим тренуцима испустила победу над ПСЖ-ом у Паризу. Бајерн рутински савладао Јувентус.

23.11 - Меси би могао паузирати три седмице због повреде задње ложе. Маскерано би ван терена могао бити пуних шест недеља, пишу шпански медији. 

22.40 - ПСЖ - Барселона 2:2 (крај). Стрелци Меси и Ћави за Барселону, Ибрахимовић и Матуиди за ПСЖ. Бајерн - Јувентус 2:0 (крај). Стрелци Алаба и Милер.  

22.35 - ПСЖ - Барселоне 2:2 (Матуиди 93. минут). У последњим секундама меча Матуиди је поново изједначио резултат. И за овај гол велике заслуге иду Златану Ибрахимовићу који је главом спустио лопту Матуидију који је са двадесетак метара савладао Валдеза. 

22.30 - ПСЖ - Барселона 1:2 (Ћави из пенала у 89. минуту). У финишу меча Барса долази до нове предности. Погодак је постигао Ћави из пенала. 

22.21 - ПСЖ - Барселона 1:1 (Ибрахимовић 76. минут). ПСЖ је изједначио против Барселоне. Гол је постигао Ибрахимовић који се активирао из офсајда. Судије су оштетиле Барселону, али навијаче ПСЖ-а није брига, овај погодак им враћа наду у реваншу. 

22.06 - Бајерн - Јувентус 2:0 (Милер 62. минут). Бајерн је удвостручио предност над Јувентусом. Гол постигао Милер, асистирао Манџукић. 

22.00 - У првих 15 минута другог полувремена на обе утакмице игра се мирнијим темпом. У Паризу Барселона је презела контролу над мечом, има лопту већину времна у поседу и не залеће се превише ка голз ПСЖ-а. У Минхену Бајерн је тај који контролише меч и чува предност из првог полувремена над Јувентусом.

21.22 - ПСЖ - Барселона 0:1 (Меси 37. минут). Само један пас био је довољан Месију да затресе мрежу. Аргентинац сјајно пратио акцију,  и левицом без проблема затресао мрежу Парижана.  

21.17 - Пола сата је прошло на мечу између Бајерна и Јувентуса у Минхену, и осим гола Алабе у првом минуту, мреже су мировале. Баварци константно нападају и чини се да је питање времена када ће постити нови погодак. Шансе пропуштали Робен и Манџукић. У Паризу мреже мирују, али меч је борбен и изједначен. Ипак, за сада нема већих узбуђења. 

21.00 - Након првих 15 минута на оба меча је виђен један гол. Алаба је сјајним ударцем са велике даљине већ у првом минуту савладао Буфона и донео предност Бајерну. Баварци и у наставку играју сјајно у држе конце игре. У Паризу ПСЖ боље почео меч,  Парижани су чак погодили и стативу, тачније Бускец је после интервенције умало савладао свог голмана.Барса још није дошла до своје игре.

20.45 - Почела су оба меча Лиге шампиона. Бајерн голом Алабе повео већ у првом минуту утакмице. 

20.35 - Познати су састави тимова и за меч у Паризу. ПСЖ ће играти у саставу: Сиригу, Жале, Максвел, Силва, Алекс, Пасторе, Моура, Матуиди, Бекам, Лавеци, Ибрахимовић. Барса наступа у саставу: Валдез, Алвеш, Алба, Пике, Маскерано, Ћави, Бускец, Инијеста, Санчез, Виља, Меси. 

20.30 - На утакмици у Минхену Бајерн наступа у саставу: Нојер, Лам, Алаба, Данте, Ван Бујтен, Густаво, Швајнштајгер, Рибери, Милер, Крос, Манџукић. За Јувентус ће наступити: Буфон, Барзаљи, Кјелини, Бонући, Лихштајнер, Пелузо, Маркизио, Видал, Пирло, Матри, Кваљарела.

18.30 - По свој прилици Давид Виља ће и вечерас бити у саставу Каталонаца на Парку Принчева. Поучен искуством из првог меча са Миланом, сјајни стрелац позива на опрез. "Знамо да ће први меч против Пари Сен Жермена бити тежак. Не смемо да начинимо исту грешку ако против Милана. Били смо срећни након реванша, али у првом мечу смо се мучили", истакао је Виља и додао да је повратак Тита Виљанове на клупу Блаугране "предивна новост".

18.15 - Први човек Пари Сен Жермена Насер Ал-Келаифи не сматра да би испадање из Лиге шампиона било катастрофа, с бзиром да је Барса "најбоља на свету". "Трудићемо се да избацимо Барселону, то је оно што желимо. У четвртфиналу смо и то је фантастично и не планирамо да попустимо нити да се опустимо. Међутим, морамо бити реални, играмо против најбоље екипе света. Ово ће бити много више од фудбалске игре, ово је првокласан догађај и сви ће уживати".

17.47 - Поглед ка Ајфеловом торњу. Навијачи Барселоне у Паризу. 

16.15 - Фудбалери Борусије из Дортмунда Марсел Шмелцер и Јакуб Блашчиковски путоваће са екипом у Малагу на први меч четвртфинала Лиге шампиона, али ће лекари одлучити колико су способни да играју ту важну утакмицу. Дефанзивац Шмелцер мораће да носи заштитну маску, након што је сломио нос на првенственом мечу против Штутгарта у суботу, док Блашчиковски има проблема са повредом препона. "Медицински тим ће дати последњу реч", изјавио је спортски директор актуелног немачког првака Михаел Цорк.

15.30 - Капитен Бајерна Филип Лам изјавио је да његова екипа има решење за сваку одбрану, па тако и Јуветусову. Торински тим примио је само 19 голова у Калчу, али Лам сматра да за напад његове екипе то не би требало да представља проблем.

15.00 - Фудбалери Реал одрадили тренинг "иза затворених врата". Лакше повређени Варане и Коентрао одрадили трениг са остатком екипе, под диригентском палицом Жозеа Муриња.

14.30 - Ерик Абидал вратио се на терен у ремију са Селтом и конкурисаће за првих 11, који ће почети окршај против Пари Сен Жермена. 

14.15 - Председник Галатасараја Унал Ајсал обећао је својим играчима додатних 25.000 евра уколико елиминишу велики Реал из Лиге шампиона. Посебан мотив у том двомечу имаће Дидије Дрогба, који Муриња сматра за "другог оца", а и свој први меч у Лиги шампиона одиграо је управо на Сантјаго Бернабеу 2003. године.

14.00 - Шпански "Ел Мундо Депортиво" преноси текст о звездама Пари Сен Жермена и Барселоне, Езекијелу Лавецију и Лионелу Месију. Аргентинци су велики пријатељи, гледају један на другога као на брата, али попуштања у окршају четвртфинала Лиге шампиона неће бити.

01.10 - Тито водио тренинг Барсе на Парку принчева. Мундо депортиво тврди да ће Каталонци напасти са три шпица, Месијем, Телом и Виљљом. Парижани имају Ибру.... 

Прва утакмица четвртфинала Лиге шампиона између Пари Сен Жермена и Барселоне на програму је у уторак од 20:45. Тито Виланова на клупи Барсе, Ибрахимовић у нападу ПСЖ-а.

Тим ће, после двомесечне паузе због здравствених проблема, са клупе поново предводити први тренер Тито Виланова а на располагању ће му бити и опорављени Ерик Абидал.

У екипу се такође враћају Ћави и Ђорди Алба који су пропустили суботњи реми са Селтом у шпанском првенству.

Најбољи играч каталонског клуба Лионел Меси рекао је да има добар предосећај пред сутрашњи окршај и да се нада да ће његов тим остварити повољан резултат у Паризу и начинити велики корак ка пласману у полуфинале.

''У потпуности смо фокусирани на утакмицу у Паризу. Неће бити лако, али имам добар предосећај'', рекао је Меси.

У нападу Барселоне највероватније биће Кристиан Тељо, који је био стрелац у мечу против Селте и сјајно сарађивао са Месијем. Он се намеће као решење за стартну поставу каталонаца, услед слабе форме Алексиса Санчеза и повреде Педра.

Занимљиво да голман Барселоне Виктор Валдез није никад поражен у утакмицама играним у Паризу. Био је успешан у финалу Лиге Шампиона 2006. године као и недавно у окршају Француске и Шпаније у квалификацијама за Светско првенство.

Са друге стране, играчи ПСЖ-а очекују тежак меч али се надају да могу изненадити фаворизованог противника и пласирати се у полуфинале, први пут у историји клуба.

Штопер француске екипе, Тијаго Силва, каже да Барселона има својих мана и да ће његов тим покушати да их искористи.

''Они су одличан тим и фаворити су у овом двомечу. Биће то тежак меч али нису непобедиви. На терену ће бити једанаест против једанаест, и ми видимо своју шансу'', рекао је Силва.

У поставу Парижана се после одрађене суспензије враћа најбољи играч тима Златан Ибрахимовић и он ће свакако бити највећа претња по гол Валдеза.

Утакмица на ''Парку принчева'' игра се у уторак са почетком у 20:45 а главни судија ће бити немац Волфган Штарк.

Бајерн "наоштрен", Јуве без страха

Бајерн, у шестој брзини напада трофеје на свим фронтовима, али се Јувентус не плаши разгоропађеног домаћина. Да ли ће Баварци имати милости за "стару даму". Да ли је Јувентус спреман да се у Европу врати на велика врата? Сазнаћемо на Алијанц арени од 20.45 часова. Кретање резултата можете пратити на Интернет порталу РТС-а.

Два бивша шампиона Европе, укрштају копља на Алијанц арени. После сушног периода, бар што се Европе тиче, Бајерн је стао на ноге, постао један од најстабилнијих клубова у Европи, који је потпуно зрео за највише циљеве.

Претходне сезоне им је пехар Лиге шампиона измакао за длаку, и то на њиховом терену, али сада су решени да "изваде флеке".

То су доказали у последњем бундеслигашком мечу проив ХСВ-а. Голман Хамбурга је чак девет пута вадио лопту из своје мреже!

Потпуно јасна порука Бавараца, што својим навијачима, што Јувентусу и осталим клубовима који су и даље у трци за финале Лиге шампиона.

Са друге стране, Јувентус, после неколико бурних година, води, поново, главну реч на Апенинима, а сада је на реду доказивање у европским такмичењима.

Рафална паљба Бајерна сигурно је натерала све у Јувентусу на размишљање, али и они са добрим расположењем улази у овај двобој. Победили су Интер са 2:1, и пуни оптимизма стижу у Минхен.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару