Арсенал на гол до чуда, Малага за историју

Бајерн и Малага последњи су путници у четвртфинале Лиге шампиона. Баварци на свом терену поражени од Арсенала са 2:0, али даље су отишли због гола у гостима на првом мечу. Малага надокнадила гол минуса из првог меча против Порта, победом од 2:0 пласирала се у наредну рунду елитног такмичења.

Мало је фалило да се у сред Алијанц Арене догоди право фудбалско чудо. Арсенал је у сред Минхена савладао Бајерн са 2:0, али им је још гол фалио да би се пасирали у наредну рунду, имајући у виду да су први меч у Лондону изгубили са 3:1.

Ретко ко је очекивао да ће ове ноћи у Минхену бити виђена фудбалска драма, посебно после првог меча у којем су Баварци одржали фудбалску лекцију Арсеналу савладавши га са 3:1.

Све је добро почело за Арсенал. Први озбиљнији напад „тобџија" резултирао је голом. На убачену лопту у шеснаестерац налетео је Жиру који је из непосредне близине, већ у трећем минуту затресао мрежу Бавараца.

Тим из Минхена је након тога преузео контролу утакмице, имао је више лопту у ногама, али није правио превише шанси. Арсенал, иако је јурио резултат, није играо превише агресивно.

У спором ритму утакмица је ушла у финиш, а онда, права драма. Пет минута пред крај меча, после корнера „тобџија" Кошчелни постиже други гол. Лондонска екипа имала је нешто више од пет минута за право чудо, имајући у виду да их је гол делио од четвртфинала, али је у преосталом времену Бајерн успео да задржи лопту у поседу и не дозволи Венгеровим изабраницима да дођу у гол шансу.

На крају, из не претерано занимљиве утакмице могла је да испадне права фудбалска бајка, али принц на белом коњу ипак није спасао ствар. Баварци су се пласирали у четвртфинале.

Скоро савршен меч одиграла је Малага која се у четвртфинале пласирала после победе над Портом од 2:0, чиме је надокнадила заостатак од једног гола из прве утакмице.

Шпански тим је тактички одиграо савршено и искористио је све грешке противника за пролаз даље. Прво је у финишу првог полувремена Иско постигао феноменалан погодак за вођство своје екипе. Овим резултатом Малага је имала најмање продужетак.

Следећи битан моменат одиграо се на почетку другог полувремена, када је због другог жутор картона Дефура Порто остао са десеторицом играча.

Малага је предност искористила у 77минуту када је Рохе Сантакруз главом постигао погодак. Шпански тим је у тим тренуцима имао резултат за четвртфинале.

До краја утакмице Малага је агресивном игром и притиском на задњу линију Порта чувала лопту далеко од свог гола, тако да португалски шампион није успео да дође до озбиљније прилике за погодак.

На крају Магала је сачувала предност и заслужено се пласирала у четвртфинале елитног такмичења.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару