Читај ми!

Освета Барсе, преокрет Галатасараја

Барселона је вратила Милану пораз у првом мечу Лиге шампиона са каматом. У реваншу на Камп Ноу Барса је почистила Милан са 4:0. Два гола постигао Меси, по један Виља и Ђорди Алба. Екипа Галатасараја направила подвиг, у гостима савладала Шалке са 3:2 и пласирала се у четвртфинале елитног такмичења.

Изгледа да је пораз у Милану био заиста само лош дан за екипу Барселоне, која је у реваншу почистила италијанску екипу са 4:0. Ако је неко и бринуо за игре које Меси пружа у последње време, након вечерашње утакмице не мора више да брине. Меси је поново онај стари, дао је два гола Миланезима и предводио је Каталонце на путу до четвртфинала. Осим Месија, голове су постигли Виља и Ђорди Алба.

Све је почело по плану за Барсу. Одбрана Милана није издржала ни пет минута када је Меси феноменалним ударцем са ивице шеснаестерца затресао мрежу Абијатија.

Одмах након поготка Каталонци су још силовитије кренули ка голу Милана. Гости нису могли да задрже лопту у поседу, па су се грчевито бранили на тридесетак метара од гола. Само неколико минута након првог гола Барса је могла да удвостручи предност, али ударце Инијесте и Ћавија из даљине Абијати је успео да крајњим напором заустави.

У финишу полувремена Милан је пропустио једину шансу на утакмици. Задња линија Барселоне направила је грешку, Нианг је дошао до лопте, сам је изашао пред Валдеза, али погодио је стативу.

Казна је уследила већ у наредном нападу. Меси је поново примио лопту и са ивице шеснаестерца прецизним ударцем по земљи поново затресао мрежу италијанског тима.

На полувреме Каталонци су отишли са резултатом који им је обезбеђивао продужетак, али јасно је било да се Меси и другови нису задовољавали тренутним резултатом.

Већ на почетку другог полувремена Барселона постиже и трећи погодак. Ћави је сјајно додао лопту Виљи који је сам изашао пред Абијатија и рутински затресао мрежу Милана.

До краја утакмице Каталонци су сјајно контролисали меч, а Милан, и поред чињенице да им је требало само један погодак, није имао озбиљније прилике да затресе мрежу Валдеза. На крају, у 92. минуту, после контранапада Барселоне, Ђорди Алба је без проблема затресао мрежу Милана и оверио пролаз своје екипе у четвртфинале.

Узбудљив меч одигран је и у Гелзенкирхену где је Галатасарај савладао Шалке са 3:2 и пласирао се у четвртфинале Лиге шампиона.

Ствари нису почеле добро за турски тим. Шалке је голом Неуштатера повео са 1:0 већ у 17. минуту. Када се чинило да ће немачка екипа рутински да контролише утакмицу, у финишу првог полувремена уследила је брзопотезна паљба Галате.

Прво је Алтинтоп сјајним поготком у 37. минуту изједначио резултат, да би само пет минута касније феноменални Јилмаз изједначио резултат.

У другом полувремену Шалке је заиграо офанзивније, а изједначење је донео Бастос у 63. минуту. Од тог тренутка немачка екипа је кренула на све или ништа, док је Галатасарај шансу чекао из контранапада.

Успео је тим из Истанбула да се одбрани све до краја меча када им се коначно указала прилика за контру. Лопта је дошла до Булута који је сам испред голмана Шалкеа рутински затресао мрежу и оверио пролаз своје екипе у четвртфинале.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару