ЛШ уживо: Бајерн се провукао, Малага у четвртфиналу

Бајерн - Арсенал 0:2, Малага - Порто 2:0. Арсенал је остао на корак до чуда. "Тобџије" у сред Минхена савладале Бајерн са 2:0, али за пролаз даље фалио им је још један погодак. Малага на свом терену надокнадила заостатак из првог меча против Порта. Шпански тим утакмицу добио резултатом 2:0 и пласирао се у четвртфинале Лиге шампиона.

22.33 - Коначни резултати: Бајерн - Арсенал 0:2 (Жиру 3. минут, Кошчелни 86. минут), Малага - Порто 2:0 (Иско 42. минут, Рохе Сантакруз 75. минут). 

22.28 - Бајерн - Арсенал 0:2 (Кошчелни 86. минут). Арсенал се налази на корак до чуда. Кошчелни постигао погодак главом у финишу меча, и сада "тобџијама"  фали још један погодак да би прошао даље.

22.17 - Малага - Порто 2:0 (Рохе Сантакруз 75. минут). Малага сада има резултат који је води у четвртфинале Лиге шампиона.

22.08 - Бајерн у 67. минуту пропустио велику шансу за изједначење. Робен сам изашао прег гол Арсенала, али његов ударац одбранио Фабијански. 

21.50 - Малага има велику шансу да меч против Порта реши у своју корист. Португалски шампион у 49. минуту остао са десеторицом играча, јер је због другог жутог картона искључен Дефур. 

21.34 - Резултати на полувремену: Бајерн - Арсенал 0:1 (Жиру 3. минут), Малага - Порто 1:0 (Иско 42. минут). 

21.26 - Малага - Порто 1:0 (Иско 42. минут). Иско је феноменалним поготком довео Малагу у вођство. Шпански тим има резултат који им обезбеђује продужетак.

21.07 - Арсенал после почетног вођства није кренуо у јаче нападе. Бајерн је преузео контролу над утакмицом, али ни Баварци не праве озбиљније шансе. У Малаги за сада нема голова.

 

20.48 - Бајерн - Арсенал 0:1 (Жиру 3. минут). Мреже у Минхену су мировале само три минута када је Жиру постигао погодак. Сада Арсеналу фале још два поготка да дођу до резултата који им обезбеђује најмање продужетак.

 

20.45 - Реванш мечеви у Малаги и Минхену су почели. 

20.30 - Последњи поглед у свлачионицу Малаге.

19.50 - Познати су састави тимова и за меч између Бајерна и Арсенала. Баварци ће почети меч у саставу: Нојер, Данте, Ван Бујтен, Лам, Мартинез, Робен, Милер, Алаба, Луиз, Крос, Манџукић. Арсенал ће наступити у саставу: Фабијански, Мертезакер, Кошчелни, Џенкинсон, Гибс, Росицки, Артета, Волкот, Ремзи, Санти Казорла, Жиру.

19.15 - И поред тога што је скоро сигурно осигурао пласман у четвртфинала, стадион Бајерна, популарна Алијанц Арена за меч против Арсенала биће крцата. Минхенски клуб продао је свих 68.000 карата за дуел против „тобџија".

18.50 - Ако је веровати шпанској Марки састави тимова Малаге и Порта на вечерашњем мечу требало би да изгледају овако...

 

18.10 - Кукавичка одлука Арсена Венгера да изостави најбоље играче из поставе на ревншу против Бајерна изазвала је буру негодовања на Острву. Навијачи су бесни, фудбалски радници и јавност згрожени одлуком Француза. "Арсенал је ове године испао из свих такмичења, и Лига шампиона је једина шанса да се нешто учини. Зашто је побогу урадио овако нешто", пита се један од новинара. Први који је осудио овај Венгеров потез је легендарни енглески нападач Гери Линикер. 

17.45 - Стефан Ел Шарави демантовао је да је Лионел Меси одбио да му да дрес по завршетку меча између Барселоне и Милана. "Многи су погрешно протумачили шта се синоћ догодило. Замолио сам Месија да ми да дрес, али он је желео да остане у њему још неко време. Ипак, донео ми је дрес касније у свлачионицу", рекао је "Фараон" и показао слику дреса. 

16.45 - Када фудбалери Барселоне играју званичну утакмицу током конклаве, кад се бира нови папа, увек побеђују резултатом 4:0, пренели су данас шпански медији изузетно занимљив статистички податак. Синоћњим тријумфом над Миланом настављена је серија која је започела 26. октобра 1958. године победом против Реала, у време када је за поглавара Римокатоличке цркве изабран Јован XXIII, а настављена идентичном победом против Лас Палмаса 14.октобра 1978, када је изабран Јоване Павле II. Каталонци су у време када се бира папа одиграли и три пријатељска меча и сва три победили, прилично убедљиво 6:1, 6:0, 1:0.

16.04 - На крају меча Стефан Ел Шарави је желео да замени дрес са Леом Месијем. Изгледа да се није усрећио превише...

15.54 - За Барсу је навијао и гитариста Стоунса Рон Вуд. 

13.28 - Арсенал, по свему судећи, у Минхен стигао са високо истакнутом белом заставом. Наиме, Арсен Венгер је решио да за меч са Бајерном изостави најбоље играче Касорлу, Волкота, Мертесакера и првог голмана Шчезног. Уз повређеног Подолског, Вилшира и Сању, јасно је да Арсенал нема шта да тражи у Немачкој. Бесни навијачи Арсенала не схватају овакву одлуку Венгера, који, практично, нема разлог да одмара играче.

12.58 - Навијачи Галатасараја голим рукама покушавали да поткопају ограду око стадиона у Гелзенкирхену, како би некако ушли на стадион. Контигент карата за гостујуће навијаче продат дуго пред почетак меча, па су улазнице на црно продаване и по 1.000 евра. "Покушавали су голим рукама да прокопају тунел кроѕ залеђену земљу", рекао спортски директор Шалкеа Хорст Хелт. 

12.41 - Меси на тренингу дан после велике победе. Мало смо уморни, живот тече даље... 

11.49 - Каталонци славе величанствену победу Барсе над Миланом. "Волшебна ноћ за памћење", пише Мундо депортиво. "Лекција Леа Месија", узвраћа Коријере дело спорт.

Фудбалери Бајерна из Минхена дочекују Арсенал у реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона, а тренер лондонског клуба Арсен Венгер верује да његов тим може да начини чудо на "Алијанц Арени".

Бајерн је у првој утакмици у Лондону славио против Арсенала са 3:1, тако да енглеској екипи предстоји тежак посао у реваншу.

"Елиминација Бајерна није немогућа мисија. Могуће је да изборимо пласман у четвртину финала. Морамо да будемо максимално концентрисани и да верујемо у себе, како би се ствари одвијале у правом смеру, јер обично је тако у животу", рекао је Венгер.

Фудбалер Бајерна Арјен Робен казао је да је у првом мечу очекивао бољу игру Арсенала, као и да је његова екипа била боља у утакмици у Лондону.

"Био сам изненађен у првој утакмици, очекивао сам да ће да пруже већи отпор. Ипак, моја екипа је пружила сјајну партију, којом смо показали да са правом можемо да кажемо да смо једни од главних конкурената за трофеј у Лиги шампиона", рекао је Робен.

Бајерн је последњу утакмицу изгубио у октобру од Бајера из Леверкузена, а од тада је забележио 19 победа и четири ремија у свим такмичењима. 

У среду ће се играти још једна утакмица осмине финала Лиге шампиона, а састаће се Малага и Порто. У првом мечу у Португалу, Порто је био бољи од шпанске екипе са 1:0.

Тренер Порта Витор Переира рекао је португалским новинарима да његов тим неће играти дефанзивно и бранити минималну предност на сутрашњем реваншу осмине финала Лиге шампиона против Малаге.

"То ће бити добра и занимљива утакмица у сјајној атмосфери. Оба тима су квалитетна, ићи ће на победу, а ја верујем у наш тим. Знамо шта можемо да постигнемо", рекао је Переира.

Он је додао да искуство његове екипе не гарантује и победу, али да ће играчи све учинити да дођу до циља.

"Свесни смо да је Малага одличан тим, а Мануел Пелегрини изузетан тренер. Међутим, они морају да постигну гол за пролаз даље, а ми ћемо их држати под притиском и такође настојати да затресемо мрежу. Ове утакмице нису као првенствене, ми смо уједињени и мотивисани, а ја не сумњам да ћемо пружити максимум и остварити циљ", поручио је Переира.

Оба меча на програму су од 20.45.

Радио телевизија Србије директно ће преносити меч са Алијанц арене, док ћете кретање резултата са оба меча моћи да пратите на нашем Интернет порталу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару