Реалов преокрет за победу, Борусија немилосрдна

Први четвртфиналисти Лиге шампиона су Реал и Борусија из Дортмунда. Мадриђани су после преокрета савладали Манчестер Јунајтед у гостима са 2:1. „Ђаволи" повели аутоголом Рамоса. После искључења Нанија преокрет донели Модрић и Роналдо. Борусија немилосрдна према Шахтјора. Немачки тим тријумфовао са 3:0 головима Сантане, Гецеа и Блажиковског.

Свет је стајао деведесет минута колико је трајао судар фудбалских гиганата на Олд трафорду, где је одиграна невероватна утакмица између Манчестер Јунајтеда и Реала. На крају „галактикоси" су дали сва три гола на мечу, један Рамос који је затресао своју мрежу, и Модрић и Роналдо који су преокренули резултат.

На „театру снова" све је било као у сну. У невероватној атмосфери, и сјајној утакмици, Реал је успео да направи велики преокрет и пласира се у четвртфинале Лиге шампиона.

Утакмица у првом полувремену није била превише узбудљива. Обе екипе играле су опрезно, а најбољу шансу за Јунајтед пропустио је Видић који је главом погодио пречку. У наставку акције Велбек је постигао погодак који је поништен због офсајда. Велбек је имао још једну шансу када је после ударва Ван Персија и одбране Лопеза налетео на лопту, али је био непрецизан.

Реал је само једном озбиљније запретио преко Игуаина, али је Де Хеа сјајно реаговао у ситуацији један на један.

Право узбуђење виђено је у наставку. Одмах на старту другог полувремена Јунајтед је повео аутоголом Рамоса, који је центаршут Нанија скренуо у сопствену мрежу. Ипак, 15 минута после тога, Нани је сав труд просуо када је неопрезно стартовао над Арбелоом и добио директан црвени картон. Од 56. минута Јунајтед је играо са играчем мање.

Играч преокрета био је Лука Модрић који је у 66. минуту, брзо по уласку на меч, изванредним ударцем са двадесетак метара изједначио резултат. Само три минута касније Роналдо доноси тотални преокрет, када је сјајно реаговао на убачену лопту на коју је уклизао искоса са леве стране.

Шок код играча Јунајтеда кратко је трајао. Кренули су изабраници Алекса Фергусона на све или ништа, имали су неколико одличних шанси, пре свега Ван Перси, али је голман Лопез у три наврата спречио сигиран погодак.

На крају резултат је остао непромењен, Реал је утакмицу добио резултатом 2:1. По завршетку меча Алекс Фергусон није крио бес према судијама који су неколико пута доносили сумњиве одлуке на штету Јунајтеда.

Навијачи нису опростили ни Роналду који је постигао победоносни гол. Португалац је на крају добио много више звиждука него аплауза од навијача Јунајтеда.

На другој утакмици Лиге шампиона није било толико узбидљиво имајући у виду да је Борусија у Дортмунду савладала Шахтјор са 3:0. Голове за немачког шампиона постигли су Сантана у 31. минуту, Геце у 37. минуту и Блажиковски у 59. минуту.

Од самог старта Борусија је нападала и било је само питање тренутка када ће одбрана Шахтјора попустити. Први је гол противника начео Сантана који је после корнера главом затресао мрежу Пјатова.

Предност је удвостручио Геце који је после убачене лопте са десне стране ногом захватио лопту и затресао мрежу. Последњи погодак постигао је Блажиковски који је искористио лошу интервенцију Пјатова, и  без проблема затресао мрежу.

Борусија је могла и убедљивије да победи протинвика, али играчи ове екипе промашили су неколико сјајних прилика.

Догађаје са утакмица из минута у минут можете пратити овде...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару