ЛШ уживо: Преокрет Реала за четвртфинале

Манчестер Јунајтед - Реал 1:2, Борусија - Шахтјор 3:0. Реал и Борусија први четвртфиналисти Лиге шампиона.

22.40 - По завршетку меча на Олд трафорду Алекс Фергусон био је (преслаба је реч) БЕСАН на судије које види као кривце за преокрет и пораз његове екипе. Роналдо добио више звиждука него аплауза од навијача Јунајтеда. 

22.37 - Коначни резултати: Манчестер Јунајтед 1:2 (стрелци: Рамос аутогол, Модрић, Роналдо), Борусија - Шахтјор 3:0 (стрелци: Сантна, Геце, Блажниковски).

22.24 - У финишу меча голман Реала Лопез у два наврата је спречио сигурне голове. Прво је успео да одбрани незгодан ударац главом Ван Персија, затим је имао ситуацију један на један са Холанђанином и  изашао као победник.

22.10 - Манчестер Јунајтед - Реал 1:2. Све је текло по плану за Манчестер Јунајтед, а онда се у три минута све срушило. После искључења Нанија, прво је Модрић у 66. минуту изједначио евроголом, да би три минута касније Роналдо преокренуо резултат. До краја утакмице Јунајтед мора да постигне два поготка са играчем мање не би ли се пласирао у четвртфинале.

22.02 Борусија - Шахтјор (Блажиковски 60. минут). Ако је Шахтјор и гајио наду да би могао да преокрене резултат, Блажиковски је те снове срушио. Играч Борусије после очајне интервенције голмана Пјатова налетео је на лопту и трећи пут затресао мрежу украјинске екипе. 

21.58 - Ако Манчестер Јунајтед прође даље трагичар ће бити Рамос који је постигао аутогол. Ако Реал прође даље трагичар ће бити Нани који је због опасног старта добио директан црвени картон у 56. минуту.

21.50 - Манчестер Јунајтед - Реал 1:0 (Рамос аутогол 47. минут). Манчестер Јунајтед повео је на самом почетку другог полувремена аутоголом Рамоса. Нани је успео да се избори за лопту на левој страни, оштро је центрирао по земљи, Рамос, који је био неколико метара од гола, поставио је ногу, а лопта се одбила у мрежу. 

21.33 - На полувремену на Олд трафорду мреже мирују. Најбољу шансу за Јунајтед имао Видић који је главом погодио стативу. За Реал сјајну прилику пропустио Игуаин који је сам изашао пред гол Јунајтеда, али Де Хеа је одбранио ударав. На мечу у Дортмунду Борусија је материјализовала сјајну игру, и головима Сантане и Гецеа води са 2:0 против Шахтјора. Немачки шампион једном ногом већ се налази у четвртфиналу Лиге шампиона. 

21.31 - Меч у Манчестеру посматра и Јусеин Болт. Његов фаворит, као и увек, јесте Манчестер јунатед...

21.24 - Борусија - Шахтјор 2:0 (Геце 37. минут). Сантана је начео мрежу Шахтјора, Геце је наставио да је пуни. После продора и убацивања са десне стране Геце је ногом поткачио лопту која је завршил у голу Пјатова. 

21.17 - Борусија - Шахтјор 1:0 (Сантана 31. минут). Било је само питање времена када ће одбрана Шахтјора капитулирати. Право је чудо што су Украјинци издржали толико дуго, имајући у виду какав је притисак Борусија вршила на одбрану украјинског тима.

21.07 - Мало је фалило да Јунајтед поведе. Немања Видић је сјајно шутирао главом, али је лопта погодила стативу Реаловог гола. У Дортмунду Борусија и даље напада и ствара шансе, али Шахтјор још увек не попушта у одбрани. 

20.57 - Након десет минута нема голова на оба меча. На Олд трафорду Манчестер и Реал и даље играју опрезно и опипавају противника. У Дортмунду Борусија кренула фуриозно ка голу Шахтјора, али украјински тим за сада издржава налете. 

20.45 - Почела су оба меча реванша осмине финала Лиге шампиона. 

20.42 - Сви играчи у обе утакмице су на терену. Екипу Манчестер Јунајтеда на Олд трафорду предводи Немања Видић, док у Дортмунду за Борусију наступа Невен Суботић.

20.30 - Борусија: Веиденфелер, Шмелцер, Пишчак, Сантана, Суботић, Бендер, Гундоган,Реус, Блажковски, Гоце, Левандовски. Шахтјор: Пјатов, Срна, Рат, Ракицки, Кучер, Фернандињо, Хабшуман, Теиксеира, Тајсон, Миктаријан, Адриано.

20.25 - Манчестер Јунајтед: Де Хеа, Евра, Рафаел, Видић, Фердинанд, Клеверли, Керик, Гигс, Нани, Велбек, Ван Перси. Реал: Лопез, Арбелоа, Коентрао, Рамос, Варан, Кедира, Алонсо, Ди Марија, Роналдо, Озил, Игуаин.  

20.12 - Фудбалери Шахтјора стигли су на стадион и спремају се за почетак реванша против Борусије.

 

20.05 - Валенсија је изгубила први меч осмине финала од ПСЖ-а на свом терену резултатом 2:1, али шпански клуб и даље се нада пласману у други круг. Највеће наде "слепи мишеви" полажу у судију Милорада Мажића који ће судити у реваншу. Медији у Валенсији извештавају да је Мажић судио две утакмице шпанским клубовима у Европи, и да су ти клубови на крају победили. 

19.43 - Пре почетка меча мало статистике. Од 2005. године и пораза од Милана на Олд трафору, Манчестер Јунајтед је у нокаут фази победио на 13 мечева, док је једну утакмицу одиграо нерешено. Ови подаци свакако охрабрују навијаче Јунајтеда. 

19.40 - А посебан гост на Олд трафорду је...

19.27 - Још свега неколико заставица остало на седиштима. 

18.10 - Енглески "Дејли Мејл" преноси утиске својих извештача испред Олд трафорда који разговарају са навијачима који пристижу. Највећи број њих истиче да поред уобичајеног узбуђења и нервозе пред велики меч осећају и носталгију - Кристијано Роналдо се враћа на стадион који га је прославио. А овако је изгледао првог дана када је стигао...

18.09 - А Олд Трафорд се полако пуни. 

18.01 - Упркос покушајима да на Олд Трафорд истрче у белим, играчи Реала ће играти у зеленим дресовима. Опрема је већ спремна. Јунајтед игра у црвеним дресовима и белих шорцевима.

17.45 - Британски дневни лист „The Times" открио је данас да је Реал Мадрид у два наврата покушао да ангажује Алекса Фергусона. Наравно, познато је да је Фергусон за својих 27, изузетно успешних година на клупи Јунајтеда имао подоста понуда других европских великана. Од „краљевског клуба", како се наводи, прва је стигла 1991. године, а друга 2003. године. Када су и други пут добили негативан одговор од шкотског стручњака, челници Мадриђанма су се окренули његовом помоћнику, Карлосу Кеирошу.

17.30 - Пакао Олд трафорда очекује фудбалере Реал Мадрида. Барем је то мишљење новинара шпанске "Марке".

16.20 - Мирчеа Луческу, тренер Шантјора из Доњецка, сигуран је да његова екипа има квалитет да елиминише Борусију из Дортмунда и пласира се у ћетвртфинале Лиге шампиона. Ипак, искусни румунски тренер изјавио је да ће као бољи из дуела изаћи екипа која у реванш мечу на Вестфалену направи мање грешака.

14.30 - Дејли мејл: Сер Алекс Фергусон могао је у две прилике да напусти "ђаволе" и пресели се у Мадрид. Први пут то је био случај 1991. године, када су Мадриђани желели Фергија уместо Радомира Антића, други пут 2003. године, када је на место тренера Реала именован Карлос Кеирош, Фергусонов помоћник.

14.15 - Жозе Мурињо: Роналдо је већ бољи од Пелеа и Марадоне, он је најбољи свих времена. Са друге стране, дободошлица за Кристијана Роналда...

13.30 - Око 3.500 навијача Реала очекује се вечерас на Олд Трафорду. Навијачи "краљевског клуба" очекују да им Мурињо "извуче" сезону.

00.10 - Због ове утакмице ће се зауставити свет, рекао Мурињо. Јунајтед је у сјајној форми... Ко зна ко ће направити разлику... 

Троструки првак Европе Манчестер јунајтед од 20.45 на Олд Трафорду дочекује деветоструког шампиона старог континента Реал Мадрид. У првој утакмици у Мадриду, 13. фебруара, било је 1:1, па се домаћој екипи дају веће шансе за пролазак у наредну рунду такмичења.

Главна прича овог меча је повратак Кристијана Роналда на Олд Трафорд, место на којем је постао један од најбољих фудбалера света. Он је у првој утакмици постигао изједначујући гол за "галактикосе", након што је Јунајтед повео преко Данија Велбека.

Друга, можда историјски гледано занимљија прича је о Рајану Гигсу, 40-годишњаку који би у уторак могао да забележи 1.000. професионалну утакмицу у каријери.

Гигс је у Лиги шампиона постигао 28 голова, а у септембру 2011. године постигао је гол против Бенфике (1:1) и тако са 37 година и 289 дана постао најстарији стрелац најелитнијег европског такмичења.

"Постизање гола у Лиги шампиона је важна ствар. Све ређе ми се то дешава, па када постигнем гол радујем се више него икада", рекао је Гигс, који је прошлог петка продужио уговор са клубом на још годину дана.

Обе екипе у утакмицу улазе охрабрене победама у националним првенствима. Реал је у последњих седам дана одиграо два "Ел класика" и оба пута победио Барселону, док је Јунајтед био убедљив против Норича, 4:0.

"Недавне победе су добре за морал екипе, јер нам предстоји тешка утакмица у Лиги шампиона", рекао је дефанзивац Реал Мадрида Серхио Рамос.

"После два 'класика', идемо у Манчестер уверени да можемо да победимо, али поштујемо противника јер има сјајан тим", додао је Рамос, који је био стрелац за Реал у победи над Барселоном од 2:1 у првенству.

"Милионери" у походу на четвртфинале 

Фудбалери Борусије из Дортмунда дочекују екипу Шахтјора у реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона и надају се да ће успети да спасу сезону, након губитка Купа и готово сигурно шампионске титуле у Немачкој.

На Донбас арени у првом мечу било је 2:2, па "милионери" имају повољан резултат пре меча пред својим навијачима. Европском прваку из 1997. године, Борусији, и нерешени резултати 0:0 и 1:1 бити довољни за пролаз у четвртфинале.

У немачком тиму надају се да ће се стрелац изједначујућег гола из првог меча, дефанзивац Матс Хумелс на време опоравити од грипа. Хумелс је пропустио две последње утакмице, пораз Дортмунда од Бајерна из Минхена од 0:1 у Купу и победу у Бундеслиги против Хановера од 3:1.

Борусија тако није успела да одбрани Куп, а чини се да неће успети ни првенство, пошто за водећим Бајерном заостаје 17 бодова.

"У доброј смо ситуацији, али морамо да будемо концентрисанији него у претходне две утакмице. Украјинци су још свежи, одиграли су само две утакмице ове године. Али, желимо нешто да освојимо, пошто смо дозволили да нам неки други трофеју измакну", рекао је одбрамбени играч Борусије Марсел Шмелцер.

У екипу Шахтјора највероватније ће се вратити Александр Кучер, који није играо у првој утакмици због суспензије.

Обе утакмице играју се у уторак са почетком од 20.45, а кретање резултата и голове са мечева можете пратити на нашем Интернет порталу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару