Арсенал капитулирао пред Баварцима, Порту „минималац"

Венгерова „артиљерија" је поново затајила, овога пута против Бајерна у осмини финала Лиге шампиона. Арсенал у сред Лондона претрпео тежак пораз од Бајерна од 3:1 и налази се на прагу елиминације из елитног такмичења. Порто на свом терену, у фудбалској успаванци, савладао Малагу са 1:0.

Арсен Венгер искористио је и последњи кредит код навијача Арсенала. Ако постоји једна ствар гора од пораза у градским дербијима против Тотенхема и Челсија, и премијерлигашких дербија против тимова из Манчестера и Ливерпула, то је пораз од било ког немачког клуба.

А вечерас на стадиону „Емирејтс", Арсенал не само да је поражен, него је понижен ос Бајерна, који је у сред Лондона тријумфовао са 3:1. Голове за Баварце постигли су Крос у седмом, Милер у 20. и Манџукић у 77. Минуту. Једини погодак за Арсенал постигао је Подолски у 55. минуту.

Битка за Британију, како се популарно назива сваки дуел енглеских и немачких репрезентација и клубова, почео је у старту лоше за лондонски тим.  Само седам минута игре било је довољно Бајерну да поведе са 1:0. Стрелц  је био Тони Крос који је мрежу „тобџија" погодио после сјајног ударца са ивице казненог простора.

Домаћи тим се није ни опоравио од стартног шока када су моћни Баварци још једном нокаутирали „тобџије". Предност Бајерна је удвостручио је Томас Милер. Голу је претходио корнер Бајерна и ударац главом Ван Бујтена који је голман Арсенала зауставио на гол линији. На лопту је тада налетео Милер и без проблема затресао мрежу противника.

Од тог момента Баварци су демонстрирали силу на терену, и Венгеровим изабраницима одржали час фудбала. Прилази голу Бајерна били су затворени, нападачи Арсенала нису успевали да дођу у неку озбиљнију шансу док су Баварци савршено контролисали средину терена.

Трачак наде Арсеналу донео је Лукас Подолски који је успео да у 55. минуту смањи резултат на 2:1. Подолски се најбоље снашао после корнера и главом је успео да затресе мрежу Нојера.

Ипак, ни овај погодак није довео до промене снага на терену. Бајерн је и даље наставио у истом ритму, и у 77. минуту, голом Манџукића, срушио је све наде Арсенала у преокрет. После оштрог центаршута по земљи са десне стране хрватски нападач је захватио лопту која је у високом  луку успела да пређе гол  линију.

Колика је немоћ Арсенал била на терену у тим тренуцима најбоље је илустровала слика Арсена Венгера који је са сузама у очима гледао потоп своје екипе. На крају резултат је остао 3:1 за Бајерн који ће у Минхену имати рутински задатак да овери пролаз у четвртфинале Лиге шампиона.

Други меч вечери између Порта и Малаге није био ни близу атрактиван као онај у Лондону. На традиционалнио полупразном стадиону Драгао, у фудбалској успаванци, Порто је голом Мутиња у 78. минуту дошао до минималне, али вредне победе над шпанском екипом.

Порто је већи део меча био боља и опаснија екипа, али нападачи овог клуба нису искористили неколико полиприлика.

Домаћин је своју шансу коначно искористио у финишу меча када је сјајан продор и убацивање са леве стране искористио Мутињо, који је рутински савладао голмана гостију.

Тако је португалска екипе дошла до минималне предности пред реваш у Малаги. Чини се на крају утакмице да су оба тима била задовољна овим исходом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару