ЛШ уживо: Барса нокаутирана на Сан Сиру

Милан - Барса 2:0, Галатасарај - Шалке 1:1. Барса је на коленима на Сан Сиру. Каталонци изгубили са 2:0 од Милана. Стрелци за италијански тим Боатенг и Мунтари. У Истанбулу Галатасарај голом Јилмаза повео против Шалкеа, али немачки тим је у финишу полувремена изједначио голом Џонса који је тако поставио и коначан резултат на мечу.

22.22 - Милан - Барселона 2:0 (Мунтари 81. минут). Ко би рек'о чуда да се десе. Барселона од Милана губи са 2:0. Други погодак, после сјајног волеја, постигао Мунтари коме је то први гол у еврокуповима у каријери.

21.56 - Милан - Барселона 1:0 (Боатенг 56. минут). Ерупција одушевљења на Сан Сиру, Милан је повео против моћне Барселоне. Голу пртходио слободан ударац Милана, лопта је највероватније у руку напуцала једног фудбалера Милана, одбила се до Боатенга који је прецизним ударцем са ивице казненог простора савладао Валдеза.

21.54 - За повезивање на интернет навијачи Галатасараја на Турк телеком Арени мораће да укуцавају презиме Дидијеа Дрогбе. Медији који извештавају са меча Галатасараја и Шалкеа преносе да је шифра за повезивање на интернет Дрогба 12. Није лако погодити ко је најпопуларнији играч клуба из турске престонице у овом тренутку.

21.30 - Галатасарај - Шалке 1:1 (Џонс 45. минут). Немачки тим је успео у надокнади времена у првом полувремену да изједначи резултат.

20.57 - Галатасарај - Шалке 1:0 (Јилмаз 10. минут).

20.45 - Почели мечеви осмине финала Лиге шампиона између Милана и Барселоне, односно Галатасараја и Шалкеа.

20.25 - Сан Сиро је први пут распродат ове сезоне. Навијачи Милана су огорчени због распродаје тима, али за утакмицу против Барсе тражи се карта више.

20.10 - Марио Балотели неће бити у могућности да помогне клупским друговима вечерас, као што је познато, јер је са Манчестер ситијем већ био дело Лиге шампиона ове сезоне. С обзиром у каквој је форми (четири гола на три меча), то је свакако добра вест за навијаче Барселоне. "Не знам да ли је то добра вест за нас. Све зависи од тога ко ће га заменити и како ће играти онај ко га замени", рекао је дипломатски председник Барселоне Сандро Росел, а затим додао врло занимљив податак: "Често се кроз Балотелијеву каријеру догађало да је имао жељу да дође код нас. Но, никада се тај посао није остварио. Наравно, питање је колики би мотив имао у игри против клуба који очигледно воли".

20.08 - Потпредседник Милана Адријано Галијани није оклевао да каже окупљеним новинарима шта мисли о Лионелу Месију. Италијан је и пре него што је до краја одслушао питање рекао да је Меси „једноставно најбољи свих времена". „Бољи од Пелеа, бољи од Марадоне, бољи од било кога", рекао је он.

19.40 - Познати су састави тимова на мечу између Барселоне и Милана. За каталонски тим наступиће: Валдез, Алвеш, Пике, Пујол, Алба, Бускец, Ћави, Фабрегас, Педро, Инијеста и Меси. Милан ће играти у саставу: Абиати, Абате, Мексес, Запата, Констант, Монтоливо, Амбросини, Мунтари, Боатенг, Ел Шарави и Пацини.

18.00 - Само је Али већи од Златана Ибрахимовића, тако макар мисли нападач ПСЖ-а и шведске репрезентације. Популарни Ибракадабра је у интервјуу за један немачки спортски часопис рекао: „Ја сам највећи. Чекајте, да ли је то уопште могуће? У реду, највећи са, после Алија", рекао је Ибра.

16.30 - Лео Меси добио помоћ у борби против Новака Ђоковића. Јанко Типсаревић тренутно се такмичи на турниру у Марсељу, али је слободно време искористио да још једном покаже навијачке склоности ка фудбалерима Барселоне. "Чисто да знају да сам слободан за вечерас.... Идемо Барса", написао је српски тенисер на Твитеру.

15.38 - Фудбалери Милана имаће велику подршку са трибина против Барселоне - Новака Ђоковића.

11.59 - Наравно, насловна страна Газете дело Спорт посвећена је мечу Милан Барса. На њој су, очи у очи, Ел Шарави и Меси, уз занимљив податак - да је Ел Шарави постигао више голова у каријери од Месија за исти период.

11.00 - Весли Снајдер и Дидије Дрогба вечерас играју први пут за Галатасарај у Лиги шампиона. Холанђанин каже да једва чека да почне меч.

00.35 - Страну Каталонаца у Милану ће бранити и 2.100 навијача Барселоне. 

00.10 - Трава на Сан Сиру је замка, пише Мундо депортиво. После силне бруке коју су челници Милана и Интера доживљавали због јадног травњака на миланском стадиону, ангажована је холандска компанија "Десо", која је "убацила" око 20 милиона влакана вештачке траве. Терен изгледа боље, али се Дијего Милито озбиљно повредио...  

Најатрактивнији од свих осам дуела осмине финала Лиге шампиона без дилеме одиграће сутра увече на Сан Сиру Милан и Барселона, два клуба који су освојили укупно 11 титула првака Европе, од чега пет у последњој деценији.

На први пут ове сезоне распродати стадион Сан Сиро стиже "казнена експедиција" из Каталоније, предвођена најбољим фудбалером света Лионелом Месијем, а дочекаће их препорођени росонери, који су у серији од шест победа на последњих седам утакмица.

Нажалост, више од 80.000 гледалаца уживо и милиони путем тв пријемника широм света неће имати прилику да виде "обрачун" Месија и Марија Балотелија, који нема право наступа пошто је у првом делу сезоне играо за Манчестер Сити у елитном такмичењу.

"Рекао сам тренеру Алегрију да Меси мора да добије посебног чувара, који ће се 'прилепити' за њега и неће му дати да дише. То је једини начин да извучемо позитиван резултат", подгрејао је атмосферу уочи меча газда Милана Силвио Берлускони.

Италијански медији прогнозирају да ће Алегри улогу "полицајца" доделити Французу Матијеу Фламинију, док ће место у стартних 11 уместо Балотелија добити Ђанпаоло Пацини.

Милан и Барселона често су се сусретали у најјачем европском такмичењу, а највише се памти финални дуел из Атине 1994. године, када је италијански клуб предвођен Дејаном Савићевићем убедљиво славио са 4:0.

Прошле сезоне срели су се чак четири пута, прво у групи, а потом у четвртфиналу. Два пута било је нерешено и два пута су Каталонци били бољи, па су и прошли у полуфинале, где су касније елиминисани од Челсија.

Барселона је и сада фаворит, а добра вест за навијаче лидера шпанског шампионата је повратак у тим Ћавија, који две недеље није играо због повреде.

"Чека нас најтежи могући ривал у осмини финала. Милан има традицију на европској сцени, али, искрено, радујем се наступу на Сан Сиру. Очекујем одличне утакмице и наш пролаз даље", поручио је Ћави.

У сенци меча између Милана и Барселоне, састаће се Галатасарај и Шалке, где ће Дидије Дрогба у дресу турског клуба покушати да настави тамо где је стао прошле сезоне када је са Челсијем освојио титулу.

Дуели у Милану и Истанбулу играју се у среду од 20.45 сати.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару