ЛШ уживо: Ремији у Мадриду и Доњецку

Реал - Манчестер 1:1, Шахтјор - Дортмунд 2:2. Оба меча осмине финала Лиге шампиона вечерас су завршена без победника. У Мадриду по један гол су дали Реал и Манчестер Јунајтед. "Ђаволи" до предности дошли преко Велбека, изједначио Роналдо. У Доњецку Шахтјор два пута водио, Борусија оба пута стизала предност.

22.40 - Завршена оба меча Лиге шампиона: Реал - Манчестер Јунајтед 1:1, Шахтјор - Борусија Д. 2:2.

22.36 - Борусија изједначила!!! Немачки тим успео је да поново дође до изједначења на гостовању Шахтјору и сада је 2:2. Погодак је у 87. минуту постигао Хјумелс. 

 

22.13 - ГОЛ у Украјини. Шахтјор поново дошао до предности против Борусије из Дортмунда. Украјинци голом Дагласа у 68. минуту повели са 2:1.

21.45 - Настављају се мечеви. 

21.30 - Полувремена веома узбудљивих утакмица у Мадриду и Доњецку. 

21.24 - ГОЛ у Украјини! Роберт Левандовски доноси изједначење у последњим минутима првог дела игре на Донбас арени. 

21.20. Рафаел добија жути картон, никако да "изађе на крај" са Озилом. Пре њега, у бележници се нашао и ван Перси. 

21.14 - Гол у Украјини! Шахтјор води против Дортмунда, стрелац је Даријо Срна из слободног ударца.

21.14 - Одлична шанса на другој страни, Велбек умало да дође до другог гола, само корнер за "Ђаволе". 

21.10 - ГОЛ! Кристијано Роналдо погађа против бившег клуба, одличним ударцем главом. Португалац није прослављао погодак. 

21.06 - Мадриђани и даље нападају, играју агресивније, делује да их није превише омео гол Данија Велбека. 

21.00 - ГОЛ! Дани Велбек после корнера највиши у скоку, мук на Сантјаго Бернабеуу. 

20.57 - После једног дуела у ваздуху са Серхијом Рамосом, Џони Еванс завршио на трави, али се врло брзо вратио у игру. 

20.50 - Још једна одлична шанса за Реал, Коентрао погађа стативу! 

20.48 - За три минута Реал прави две прилике. Кедира је прво лоше захватио лопту, а у наредном нападу Ди Марија је сјајно шутирао, лопта је "прозујала" покрај гола. 

20.45 - Почели мечеви Реал - Манчестер, Шахтјор - Дортмунд. 

20.31 - Екипа Шахтјора игра у саставу: Пјатов, Рат, Срна, Чингритски, Ракицки, Хабшуман, Фернандињо, Тајсон, Текшеира, Миктаријан, Адријано. За Борусију играју: Виденфелер, Шмелцер, Пишчек, Хјумелс, Сантана, Блашчиковски, Реус, Геце, Левандовски. 

20.30: За Реал играју: Лопез, Арбелоа, Коентрао, Рамос, Варане, Алонсо, Кедира, Ди Марија, Озил, Роналдо, Бензема. Манчестер Јунајтед наступиће у саставу: Де Хеа, Евра, Фердинанд, Еванс, Велбек, Кагава, Џоунс, Керик, Руни, Ван Перси.

19.55 - Осећа се узбуђење на прилазу Бернабеу...

18.00 - Навијачи Манчестер Јунајтеда уживају у Мадриду. Иако су шпански медији најављивали рушилачки поход Енглеза, за сада је мирно у шпанској престоници. 

16.25 - Меч на Донбас арени биће први који Шахтјор игра против немачке екипе још од финала Купа Уефа 2009. године, када је украјински тим стигао до трофеја после продужетака. Занимљиво је да су чак деветорица играча из те екипе још увек чланови Шахтјора.

16.00 - Фудбалери Манчестер јунајтеда прошетали се до стадиона Сантјаго Бернабеу, на ком ће одиграти вечерашњи дуел Лиге шампиона против Реала.

15.04 - Жозе Мурињо извео играче у шетњу пред утакмицу године. У међусобним дуелима сер Алекса Фергусона и "Посебног" 6:3 за тренера Јунајтеда.

13.05 - Полиција у Валенсији ухапсила осморицу навијача Пари Сен Жермена. Хапшење уследило после напада навијача француског клуба на навијаче Валенсије.  Још 15 Француза протерано из Шпаније. 

Дуели Реала из Мадрида и Манчестер Јунајтеда увек су били више од обичне утакмице, али први меч осмине финала Лиге шампиона на Сантјаго Бернабеу по свему би требало да буде другачији од свих претходних, а посебно емотивнији.

Мадриђане предводи феноменални Кристијано Роналдо, један од двојице најбољих фудбалера на свету, који је пре три и по године за рекордних 94 милиона евра прешао из Јунајтеда и Реал и сада ће први пут играти против клуба у којем је постао "неко и нешто".

И не само то, пошто ће навијачи широм света поново имати прилике да уживају у "обрачуну" Жозе Муриња и Сер Алекса Фергусона, који су у време док је Португалац предводио Челси давали посебан зачин тим дуелима. Велики пријатељи од тих, Мурињових "енглеских дана", наставиће стари обичај, да после меча попију по коју чашу вина.

Многи познаваоци прилика слажу се у оцени да ће исход овог дуела у великој мери зависти од тога колико ће Роналдо успети да "потисне емоције" и заборави да су са друге стране Рио Фердинанд, Немања Видић, Патрис Евра, Рајан Гигс, Вејн Руни и други са којима је до јуче делио свлачионицу.

"Наравно да је дуел против Јунајтеда посебан за мене. Сер Алекса доживљавам као другог оца, у Јунајтеду сам проживео најсрећније дане, све освојио, али морам рећи и да уживам у Реалу. Биће емоција, али зна се шта је циљ на терену", дипломатски је поручио Роналдо, који је у дресу Јунајтеда освојио Лигу шампиона 2008. године у Москви против Челсија, а сада предводи Реал са жељом да приграби јубиларну 10. титулу, прву после 2002. године.

Највећа препрека за Португалца могао би да буде капитен Јунајтеда Немања Видић, који полако подиже форму и требало би да у тандему са Фердинандом буде највећи адут Јунајтеда у Мадриду.

У сенци мадридског обрачуна Шахтјор ће у Доњецку дочекати Борусију из Дортмунда. Украјински и немачки шампион спадају у ред фаворита из сенке, у екипе које сваког могу да добију и ко год прође у четвртфинале биће потенцијална "мина".

Шахтјор је ослабљен пошто је понајбољи играч Бразилац Вилијан недавно продат Анжију, а немачки медији најављују да ће се у стартних 11 "милионера" вратити опорављени српски репрезентативац Невен Суботић.

Дуели Реал Мадрид - Манчестер Јунајтед и Шахтјор - Борусија Дортмунд играју се у среду од 20.45.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару