Читај ми!

ЛШ уживо: Моу се враћа у Енглеску

Селтик - Јуве 0:3, Валенсија - ПСЖ 1:2. Гостујући тимови забележили су победе у првиом мечевима осмине финала Лиге шампиона. Јувентус је био немилосрдан на Сетик парку где је са 3:0 савладао шкотски тим. Голове су постигли Матри, Маркизио и Вучинић. ПСЖ савладао Валенсију са 2:1. Голове за париски тим постигли Лавеци и Пасторе, једини погодак за домаће постигао Матри.

23.40 - Жозе Мурињо најавио повратак у Енглеску, чим заврши пустоловину у Реалу. "Наравно, то ће бити мој наредни корак", рекао је Моу пред меч са Јунајтедом. Ипак, неће доћи на место сер Алекса Фергусона. "Не верујем, јер мислим да ћемо окончати каријере у исто време. Ја са 70, он са 90 година", рекао је "Посебни",

23.20 - На Селтик парку је било спектакуларно.

Валенсија - ПСЖ 1:2 (Рами 90. минут).

Селтик - Јувентус 0:3 (Вучинић 83. минут). Селтик је кренуо на  све или ништа и примио је још један гол. Мрежу је затресао Вучинић, асистирао је Матри. 

Селтик - Јувентус 0:2 (Маркизио 80. минут). Јувентус је дуплирао предност над Селтиком голом Маркизија и сада је "Старој дами" остало само да меч рутински приведе крају. 

Валенсија - ПСЖ 0:2 (Пасторе 40. минут). 

Валенсија - ПСЖ 0:1 (Лавеци 5. минут). Парижани су прву озбиљнију акцију на мечу претворили у гол. 

Селтик - Јувентус 0:1 (Матри 3. минут). Одбрана Селтика капитулирала је већ на самом старту меча. Стрелац за торински тим је Матри. 

Валенсија ће почети утакмицу у саставу: Гуајта, Гуардадо, Переира, Кошта, Рами, Џонас, Феули, Банега, Кошта, Парехо, Солдадо. За ПСЖ ће играти: Сиригу, Жалет, Максвел, Алекс, Сахо, Моура, Пасторе, Матуиди, Верати, Лавеци, Ибрахимовић. 

Селтик игра у саставу: Форстер, Изагире, Емброуз, Вилсон, Луштиг, Малгрив, Браун, Комонс, Форест, Вејнама, Хупер. Јувентус ће меч почети у саставу: Буфон, Барзаљи, Касерас, Бонући, Пеузо, Лихштајнер, Видал, Маркизио, Пирло, Матри, Вучинић.

18.30 - Наредни „Ел Класико" играће се у поподневним часовоима. Утакмица која је на програму 2. марта играће се у 16 часова по локалном времену, да би се оставило довољно времена мадридском Реалу да се припреми за реванш уткмицу против Манчестер Јунајтеда у осмини финала Лиге шампиона.

17.54 - Реал и шпанска полиција на опрезу, јер је најављен долазак енглеских хулигана. Британска полиција је обавестила колеге у шпанској престоници да на пут креће око 4.000 навијача Јунајтеда, укључујући и око 1.000 хулигана. Међу њима је и група звана Црвена армија (Red Army).

17.20 - Легендарни голман Петер Шмајхел рекао је Мурињо неће бити наследник Сер Алекса Фергусон на месту менаџера Манчестер Јунајтеда, јер има нестабилну природу и није дорастао тој позицији. "Мурињо неће бити наследник. Он јесте одличан кандидат за то место, с обзиром на његове тренерске квалитете, али клуб не жели ствари које би донео са собом. У Челсију, Интеру и сада у Реал Мадриду није трајао дуже од три године", рекао је Шмајхел. Данац сматра да би Јунајтед могао да победи Реал. "Чини ми се да свет сматра да је Реал фаворит и то ми је чудно. Сматрам да можемо да победимо, јер је ово добра сезона за наш тим", констатовао је Шмајхел. 

17.04 - Све спремно за спектакл на Селтик Парку.

15.30 - Аутобус којим су се по Глазгову возили играчи Јувентуса огребао ограду на паркингу Мари Парка. Јуве је тренирао на теренима Ренџерса. 

15.00 - Дејвид Бекам стигао у Валенсију. Бекс неће играти на Местаљи, али се упознао са саиграчима из Пари Сен Жермена.

Утакмицама осмине финала, у уторак се наставља такмичење у Лиги шампиона. На програму су два меча, Валенсија дочекује "легију странаца" у дресу Пари Сен Жермена, док ће шампион Италије, екипа Јувентуса, отпутовати на мегдан шкотском Селтику.

Чини се да би занимљивији меч требало да буде виђен на Местаљи, где Златан Ибрахимовић и другови настављају поход на врх Европе. Ипак, ПСЖ ће у Шпанији бити ослабљен за неиграње Дејвида Бекама, који још увек није ушао у праву такмичарску форму.

"Мислим да ће Дејвид бити спреман за меч против Марсеља наредног викенда, али видећемо наредних дана", рекао је тренер Анћелоти на конференцији за медије.

Парижани су подигли форму и играју одлично у последње време, па су се учврстили на челној позицији националног првенства. Готово је извесно да су већ сада на корак од титуле, међутим, праве вредности Анћелотијева екипа мораће да потврди на европској сцени.

Са друге стране шпански тим солидно гура у Примери под вођством новог тренера Ернеста Валвердеа, а победом у суботу против Селте у гостима поново је у конкуренцији за висок пласман. Међутим, ако жели пролаз даље у Лиги шампиона Валенсија би сутра морала да стекне барем гол предности пред реванш на "Парку принчева". У супротном, вероватно јој следи опроштај већ на старту нокаут фазе пошто су Ибрахимовић и друштво неумољиви на свом стадиону.

У другом мечу Јувентус гостује на "Селтик парку", где ће испуњене трибине представљати главни ослонац домаћим зелено-белима. Италијански првак јесте квалитетнији, али тренер Антонио Конте је опрезан у прогнозама, имајући у виду како је у Шкотској прошла Барселона у групној фази такмичења.

"У овој фази Лиге шампиона нема лаких противника и сва наша пажња сад је усмерена на то да остваримо што бољи резултат уочи реванша у Торину", изјавио је Конте, који ће први пут з 2013. години моћи да рачуна на повратника са Афричког купа нација, репрезентативца Гане Кваду Асамоу.

Тешко је, међутим, поверовати да би "Стара дама" могла погнуте главе да напусти Глазгов. У најмању руку "виђен" је реми, али с обзиром да конце игре гостују вуче маестрални Андреа Пирло није искључено да Јувентус и слави, што би значило да још пре реванша може да размишља о четвртфиналу.

Екипа Нила Ленона такође је у доброј форми и граби ка новој титули првака Шкотске. Ипак, домаћини би можда били задовољни и ремијем против Италијана, па да тек у реваншу у Торину покушају да изненаде фаворизованог противника.

Обе утакмице осмине финала Лиге шампиона играју се од 20.45 сати.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару