Читај ми!

ЛШ уживо: Челсију мало и шест голова

Европски шампион Челси демолирао је Нордсјаленд са 6:1, али није успео да се пласира у осмину финала Лиге шампиона. Селтик у финишу меча успео да се пласира у наредну рунду Лиге шампиона. Галатасарад у "фотофинишу" успео да се пласира у осмину финала, док Клужу није била довољна ни победа над Јунајтедом.

22.43 - Коначни резултати мечева Лиге шампиона: Барселона - Бенфика 0:0, Бајерн - Бате Борисов 4:1, Брага - Галатасарај 1:2, Селтик - Спартак М 2:1, Челси - Нордсјаленд 6:1, Лил - Валенсија 0:1, Манчестер Јунајтед - Клуж 0:1, Шахтјор - Јувентус 0:1.

22.26 - Селтик - Спартак 2:1. У финишу меча Селтик голом Комонса дошао поново до предности над Московљанима.

22.25 - Бајерн - Бате Борисов 4:0. Баварци наставили ни голова. Четврти постигао Алаба у 83. минуту.

22.24 - Брага - Галатасарај 1:2. Турски тим преокренуо против Браге. И други гол постигао Бурак Јилмаз.

22.18 - Челси - Нордсјаленд 6:1. Серија голова се наставља. Шести погодак за Челси постигао Оскар.

22.11 - Челси - Нордсјаленд 5:1. Демолирање Данаца се наставља. Пети гол за Челси постигао Мата у 66. минуту.

22.05 - Брага - Галатасарај 1:1. Турски тим поготком Јилмаза изједначио на гостовању у Португалу.

22.03 - Челси - Нордсјаленд 4:1. Лондонски тим наставио са демолирањем противника. Други гол на мечу постигао Торес.

22.02 - Шахтјор - Јувентус  0:1. На мечу за који су сви мислили да ће се завршити нерешено и без голова управо је пао гол. Јувентус повео после аутогола Шахтјора.

22.01 - Манчестер Јунајтед - Клуж 0:1. Шок на Олд трафорду. Румунски тим поготком Луиса Алберта повео са 1:0.

21.59 - Челси - Нордсјаленд 3:1. Само кратко је трајала зебња код навијача Челсија. Лондонски клуб голом Кејхила повратио два гола предности.

21.56 - Бајерн - Бате Борисов 2:0. Марио Гомес дуплирао вођство Бавараца.

21.55 - Челси - Нордсјаленд 2:1. Дански шампион поготком Џона смањио на 2:1.

Резултати Лиге шампиона на полувремену: Барселона - Бенфика 0:0, Бајерн - Бате Борисов 1:0, Брага - Галатасарај 1:0, Селтик - Спартак М 1:1, Челси - Нордсјаленд 2:0, Лил - Валенсија 0:1, Манчестер Јунајтед - Клуж 0:0, Шахтјор - Јувентус 0:0.

21.34 - Челси - Нордсјаленд 2:0. Челси у последњем минуту првог полувремена, голом Тореса, дуплирао предност над данским шампионом.

21.26 - Селтик - Спартак М. 1:1. Поготком Арија у 39. минуту московски тим изједначио резултат.

21.25 - Челси - Нордсјаленд 1:0. Голом Луиза из пенала у 38. минуту Челси дошао до важне предности.

21.23 - Лил - Валенсија 0:1. Џонас је голом из пенала у 34. минуту довео Валенсију у вођство.

21.20 - Брага - Галатасарај 1:0. Португалски тим у вођство дошао голом Мосора у 32. минуту.

21.08 - Бајерн - Бате Борисов 1:0. Баварци почели осветничку мисију против белоруске екипе. Први гол постигао Гозез у 22. минуту.

21.07 - Селтик - Спартак М. 1:0. Голом Хупера у 21. минуту Селтик дошао до важне предности над Московљанима. 

20.45 - Почели мечеви Лиге шампиона у којима се састају: Барселона - Бенфика, Бајерн - Бате Борисов, Брага - Галатасарај, Селтик - Спартак М, Челси - Нордсјаленд, Лил - Валенсија, Манчестер Јунајтед - Клуж, Шахтјор - Јувентус.

15.20 - Тренер фудбалера Барселоне Тито Виланова сматра да Леонел Меси неће осећати никакав притисак уочи вечерашње утакмице Лиге шампиона против Бенфике, без обзира што је надомак обарања још једног рекорда. На том мечу Меси би могао да претекне Герда Милера по броју голова у једној календарској години (85) пошто је до сада постигао само један мање од легендарног Немца.

Групна фаза Лиге шампиона приближила се крају. После мечева у групама Е, Ф, Г и Х, сазнаћемо имена преосталих учесника осмине финала, као и имена тимова који ће такмичење наставити у Лиги Европе.

Ипак, све очи биће упрте у Челси, који би могао да постане први тим у историји елитног такмичења који ће, после освајања шампионске титуле, наредно учешће завршити већ у првој фази такмичења.

"Плавци" имају своју шрилику. Додуше, судбина није само у њиховим рукама, јер осим победе над Нордсјеландом на Стамфорд бриџу, потребно је да Шахтјор савлада екипу Јувентуса, док реми на Донбас арени, или победа "Старе даме", елиминишу Челси из елите.

У групи Ф све је већ решено. Бајерн и Валенсија наставиће такмичење у Лиги шампиона, док је белоруски БАТЕ обезбедио пласман у Лигу Европе. Ипак, две првопласиране екипе јпш увек воде борбу за прво место у групи, а у предности су Баварци, који за разлику од Валенсије која гостује Лилу, на свом терену дочекују белоруског шампиона.

Велика борба водиће се у групи Г. Бенфика и Селтик боре се за друго место у групи, после пет мечева имају исти број бодова, па ће мечеви последњег кола одлучити ко ће се 20. децембра у Ниону наћи у жребу за осмину финала Лиге шампиона.

Нешто лакши посао, чини се, имају Келти, који на свом терену дочекују прежаљени Спартак из Москве, који је уз то и у катастрофалној форми. "Орлови" из Лисабона имаће тежи задатак, пошто им је потребан добар резултат на Камп Ноу против Барселоне, која ће вероватно извести најјачи састав, како би Лионел Меси што пре изједначио рекорд Герда Милера од 85 постигнутих голова у календарској години.

Слична ситуација је и у групи Х. Клуж и Галатасарај имају по седам бодова, Турци гостују Браги, док ће Румуни на Олд Трафорду одмерити снаге са другом поставом Манчестер јунајтеда у којој би требало да се нађе повратник Немања Видић.

У сваком случају, очекује нас узбудљива завршница групне фазе Лиге шампиона, а Радио-телевизија Србије директно ће преносити дуел између Барселоне и Бенфике на свом Првом програму. Резултате са осталих мечева можете пратити на нашем Интернет порталу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару