Снег на Максимиру, Динамо узео бод

И пре мечева Лиге шампиона ове вечери све је малтене било решено. Једно од највећих изненађења направио је Манчестер Сити који се поразом у Дортмунду опростио од Европе ове године. Зенит победом у Милану осигурао треће место и пласман у Лиги Европе. И малобројни навијачи Динама на Максимиру коначно дочекали да њихов клуб коначно узме бод у елити против Динама из Кијева. Меч био прекинут десетак минута због снега.

Манчестер Сити остао је без Европе. Скупоцени тим освојио је последње место у групи Д пошто је у последњем колу Лиге шампиона поражен на гостовању у Дортмунду од Борусије са 1:0. Једини гол на мечу постигао је Шибер у 57. минуту.

У истој групи Ајакс се пласирао на треће место, иако је на гостовању у Мадриду против Реала доживео катастрофу изгубивши са 4:1. Голове за „галактикосе" постигли, Роналдо, Кака док је Каљехон постигао два поготка. Једини гол за Ајакс дао Боригтер.

Коначни расплет у групи Д изгледа овако: Борусија је прва са 14 бодова, Реал је други са 11, у Лигу Европе пласирао се Ајакс са четири бода, док је Манчестер Сити такмичење завршио са освојена три поена.

У групи Ц такође се водила борба за треће место. На крају у Лигу Европе пласирао се Зенит који је победио на гостовању против Милана са 1:0. Једини гол на мечу постигао је Дани у 35. минуту.

Андерлехт, који је такође јурио треће место, на гостовању против Малаге играо је нерешено 2:2. Шпански тим повео је голом Дуде, изједначио је Милан Јовановић, затим је Дуда у 61. минуту поново шпански тим довео у вођство, док је минут пре краја меча ново изједначење Андерлехту донео Мбокани.

У осмину финала са прве позиције иде Малага која је сакупила 12 бодова, Милан је други са осам, у Лигу Европе пласирао се Зенит са седам поена, док је Андерлехт последњи са пет бодова.

Право чудо догодило се у групи А. Динамо из Загреба коначно је узео бод у мечу Лиге шампиона. На Максимиру „модри" су против Динама из Кијева играли нерешено 1:1. Украјинци дошли до предности голом Јармоленка у 45. минуту. Загрепчани до изједначујућег гола дошли у четвртом минуту судијске надокнаде када је Крстановић из пенала поставио коначан резултат.

Меч на пустом Максимиру прекинут је у 13. минуту због снега. Прекид је трајао петнаестак минута да би се поново исцртале линије које се биле покривене снегом. На табели у овој групи овај бод Загрепчана ништа није променио, и ова екипа остала је закуцана за дно табеле А групе. Кијевљани су се као трећепласирани пласирали у Лигу Европе.

У директном окршају за прво место у овој групи бољи је био ПСЖ који је на Парку принчева савладао екипу Порта са 2:1. Поготке за француски тим постигли су Силва и Лавеци, док је гол за Порто постигао Мартинез.

И у групи Б све је било познато још у прошлом колу, тако да вечерашњи резултати нису имали утицај на коначни пласман. Монпеље и Шалке су одиграли нерешено 1:1. Оба поготка виђена су у размаку од три минута, када је Шалке у 56. минуту повео преко ховедеса, док је у 59. минуту изједналио Херера.

Најзанимљивији меч ове вечери одигран је у Пиреју где је Олимпијакос савладао Арсенал са 2:1. „Тобџије" су прве повеле голом Росицког у 38. минуту. Грчки тим је изједначио у 64. минуту преко Манитиса, да би Митроглу у 75. минуту, тек што је ушао са клупе, донео победу Олимпијакосу.

Прво место у овој групи заузела је екипа Шалкеа са 12 бодова, Арсенал је сакупио десет, и та два клуба пласирала су се у осмину финала Лиге шампиона. Олимпијакос се домогао Лиге Европе са девет бодова, док је Монпеље остао на дну табеле са два освојена бода.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару