Читај ми!

ЛШ уживо: Сити без Европе, преокрет Олимпијакоса

Манчестер Сити поражен је на гостовању у Дортмунду и заузео је последње место у групи Д. Олимпијакос преокренуо резултат против Арсенала и обезбедио пролаз у Лигу Европе. Ајакс убедљиво поражен од Реала, али остао на трећој позицији. Зенит тријумфовао у Милану и пласирао се у Лигу Европа. Милан Јовановић дао гол за Андерлехт који је играо нерешено нагостовању против Малаге.

22.50 - Динамо З. - Динамо К. 1:1. У четвртом минуту судијске надокнаде Загрепчани долазе до изједначујућег гола. Стрелац је Крстановић из пенала.

22.40 -  Коначни резултати мечева Лиге шампиона: Милан - Зенит 0:1, Борусија Д. - Манчестер Сити 1:0, Малага - Андерлехт 2:2, Монпеље - Шалке 1:1, Олимпијакос - Арсенал 2:1, ПСЖ - Порто 2:1, Реал - Ајакс 4:1.Меч између Динама из Загреба и Динама из Кијева још није готов.

22.37 - Малага - Андерлехт 2:2. У последњим минутима утакмице Мбокани постигао изједначујући гол за госте.

22.32 - Реал - Ајакс 4:1. Каљехон другим голом на мечу потврђује убедљиву победу "галактикоса".

22.20 - Олимпијакос - Арсенал 2:1. Само што је ушао у игру Митроглу је постигао гол за преокрет Олимпијакоса.

22.08 - Олимпијакос -Арсенал 1:1. Маниатис постигао изједначујући гол за Олимпијакос у 64. минуту.

22.07 - Монпеље - Шалке 1:1. У три минута француски и немачки тим разменили по један погодак. Повео Шалке голом Ховедеса у 56. минуту, три миута касније изједначио Херера.

22.05 - ПСЖ - Порто 2:1. Голом Лавеција Парижани поново дошли до вођства.

22.04 - Малага - Андерлехт 2:1. Новим голом Дуде шпански тим поново дошао до вођства.

22.03 - Реал - Ајакс 3:1. Екипа из Амстердама успела да смањи висок заостатак за "галактикосима". Стрелац Боригтер у 58. минуту.

22.02 - Борусија Д. - Манчестер Сити 1:0. Екипа Роберта Манћинија налази се корак ближе испадању из Европе. Голом Шибера немачки тим у 57. минуту дошао до предности.

22.01 - Малага - Андерлехт 1:1. Лане Јовановић довео Андерлехт до изједначења на гостовању против Малаге.

21.53 - Реал - Ајакс 3:0. "Краљевски клуб" наставља да пуни мрежу Ајакса. Трећи гол постигао Кака.

21.51 - Динамо З. - Динамо К. 0:1. Гости из Укрејине поготком Јармоленка у последњим секундама првог полувремена повели са 1:0.

21.47 - Почела друга полувремена на свим мечевима осим на Максимиру где се на мечу између Динама из Загреба и Динама из Кијева тек завршило прво полувреме.

21.35 - Резултати Лиге шампиона на полувремену: Милан - Зенит 0:1, Борусија Д. - Манчестер Сити, Динамо З. - Динамо К 0:1, Малага - Андерлехт 1:0, Монпеље - Шалке 0:0, Олимпијакос - Арсенал 0:1, ПСЖ - Порто 1:1, Реал - Ајакс 2:0.

21.30 - Малага - Андерлехт 1:0. У последњем минуту првог полувремена Дуда довео Малагу до предности.

21.27 - Олимпијакос - Арсенал 0:1. Росицки у 38. минуту довео "тобџије" у вођство.

21.24 - Милан - Зенит 0:1. Голом Денија у 35. минуту руски тим дошао до важног вођства у борби за треће место.

21.22 - ПСЖ - Порто 1:1.  Мартинез у 33. минуту дао изједначујући гол за Порто.

21.18 - ПСЖ - Порто 1:0. Голом Силве у 29. минуту француски тим повео на мечу против Порта.

21.16 - Реал - Ајакс 2:0. Каљехон у 28. минуту дуплирао предност Реала.

21.15 - Настављен меч на Максимиру између Динама из Загреба и Динама из Кијева.

21.01 - Реал - Ајакс 1:0. Роналдо је голом у 13. минуту начео мрежу Ајакса. 

21.00 - Меч на Максимиру између Динама из Загреба и Динама из Кијева прекинут због снега. 

20.45 - Почели мечеви Лиге шампиона: Милан - Зенит, Борусија Д. - Манчестер Сити, Динамо З. - Динамо К, Малага - Андерлехт, Монпеље - Шалке, Олимпијакос - Арсенал, ПСЖ - Порто, Реал - Ајакс.

19.00 - Нападач Динама Самир путем Твитера поручио је навијачима да ће дати све од себе да "модри" дођу до прве победе у Лиги шампиона.

17.36 - "Модри" су на прекретници, не толико у резултатском смислу, колико желе да престану да буду "брука Европе". Медији у Хрватској апелују на навијаче да помогну свом тиму да упише бар један бод у овогодишњем такмичењу, како би се "проклетство звано Лион" напокон прекинуло. За сада, лош одзив навијача, прети још један меч на празном Максимиру.

14.00 - Малага је на време решила проблеме са тереном, па ће са Андерлехтом играти на новој подлози. Наиме, на Росаледи су се појавиле гљиве које су уништиле травнати терен, па је Малага искористила гостовање Хетафеу прошлог викенда, и заменила подлогу. Ни фудбалери Малаге ни Андерлехта нису тренирали на новој трави како би се терен што боље „примио".

13.51 - "Само избећи понижење", пише хрватска штампа. Динамо покушава да избегне 12. пораз за редом у Лиги шампиона. Последњу шансу у овој години имају против имењака из Кијева. Уколико изгубе изједначиће негхативан рекорд који је поставио Андерлехт.

13.45 - Немачки медији пишу о расположењу Хуба Стивенса. Тренер Шалкеа је претходних дана нервозан због лоше форме екипе, па по цео дан „бесни, мрмља и ужасно је расположен". Шалке је обезбедио пласман у наредну рунду, додуше још се не зна са које ће позиције ићи даље.

13.39 - Огучи Оњеву, дефанзивац Малаге, спреман је да игра против некадашњег саиграча и пријатеља Диудона Мбоканија. „Диу ми вечерас није пријатељ. После меча ћемо се испричати, али до тада, наше пријатељство је 'на чекању'", рекао је Оњеву.

13.31- Лучо Гонзалес сматра да успех Порта у претходним годинама лежи у одличном функционисању клуба и сјајном скаутингу. "Када су продали Лисандра Лопеза, стигао је Фалкао. Када је и он отишао дошао је Џексон Мартинез. Људи не схватају како добро Порто функционише", рекао је Лучо Гонзалес.

Последње коло Лиге шампиона у групи А одлучиће само ко ће у другу рунду кренути са челне позиције. У међусобном дуелу на Парку принчева ПСЖ ће дочекати Порто, а победник ће завршити као први на табели. У случају нерешеног резултата португалски шампион остао би на челној позицији јер има бод предности испред Парижана.

Трећепласирана екипа у тој групи остаће Динамо Кијев, без обзира на резултат у Загребу где ће се састати са имењаком. Загрепчани ће покушати да докажу да нису најгора екипа која је икад учествовала у Лиги шампиона, и на Максимиру ће пробати да узму макар један бод.

И група Б лишена је неизвесности када је у питању пласман у наредну рунду елитног такмичења, и овде само није извесно ко ће у осмину финала ући са стартне позиције. Шалке има 11 бодова, Арсенал бод мање. Немачки тим гостује у Француској последњепласираном Монпељеу, док "тобџије" путују у Пиреј на ноге Олимпијакосу који је обезбедио трећу позицију. Од резултата ова два меча знаће се прво и друго место.

Коло пре краја и у групи Ц нема неизвесности када је у питању пласман у осмину финала. Без обзира како се заврше мечеви, Малага ће у осмину финала са прве позиције, Милан ће бити други. У овој групи занимљива ће бити борба за трећу позицију. По четири бода имају и Зенит и Андерлехт. Руски тим у последњем колу гостује у Милану, док Андерлехт гостује Малаги, тако да ће оба тима имати тежак посао пред собом.

И у последњем колу групе Д јасно је да ће у осмину финала ићи Борусија, као првопласирана, и Реал, који ће остати на другом месту. У такозваној „групи смрти" права битка водиће се за Лигу Европе за коју се надмећу Манчестер Сити и Ајакс. Ова два клуба неће у директном дуелу одлучивати о трећој позицији, већ ће на гостовањима покушати да дођу до важних бодова.

Екипа Ајакса са четири бода заузима треће место а у последњем колу гостује Реалу у Мадриду. Роберто Манћини покушаће да спаси образ и остане у Европи тако што ће на гостовању у Дортмунду против Борусије покушати да дође до битних бодова, али и да се нада да Ајакс не победи у Мадриду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару