Читај ми!

Динамо (још увек) без гола

Загребачки Динамо у пет кола није постигао погодак у Лиги шампиона. Манчестер Сити елиминисан из даљег такмичења у елити, Милан се пробудио у правом тренутку. Познати сви учесници осмине финала из група А, Б, Ц и Д.

Познати су сви учесници осмине финала Лиге шампиона из група А, Б, Ц и Д. У петом колу фаворити били сигурни, у последњем колу остаје борба за треће место у групама, које значи и пласман у даље такмичење у Европа купу.

Порто је, као што је и очекивано, лако дошао до победе над загребачким Динамом. Занимљиво је да "модри" у пет одиграних мечева још увек нису постигли ни гол, а многи су мислили да Мамићеви момци не могу бити лошији него претходне сезоне.

Лучо Гонзалес довео је Порто до предности на Драгау у 20. минуту, да би у другом полувремену шампион Португала са још два гола стигао до сигурне победе. Стрелци су били Мутињо и Варела.

ПСЖ је имао тешко гостовање у Кијеву, али су изабраници Карла Анћелотија показали да ове сезоне за њих не постоје тешки ривали. Овога пута, јунак "светаца" био је Езекијел Лавеци, који је са два поготка потпуно утишао домаће навијаче, прво у 45, а онда и у 52. минуту сусрета.

Група Б донела је два неизвесна сусрета, оба решена у другом полувремену. Монпеље је дуго одолевао нападима Арсенала, али су Вилшер у 49, односно Подолски у 63. минуту, донели нова три бода "тобџијама" за миран сан пред последње коло.

Занимљиво је било и у Гелзенкирхену где је Шалкеу био довољн један погодак да савлада изузетно неугодну екипу Олимпијакоса. Гол вредан три бода и пласмана у осмину финала Лиге шампиона постигао је Фукс у 77. минуту меча.

Милан се буди што више време пролази. Тако је било и вечерас у Бриселу, а голеада је виђена тек у другом делу. Прво је Ел Шарави донео предност "росо-нерима", да би Мексес удвостручио предност, после искључења Нујтинка.

Де Сутер је у 78. минуту донео наду Андерлехту да може бар до изједначења, али је Пато у зауставном времену обезбедио пласман Милана у осмину финала Лиге шампиона.

Данас су Зенит и Малага одиграли нерешено 2:2, чиме је шпанска екипа дошла до историјског успеха у дебитантској сезони. Гости су већ у деветом минуту водили са 2:0, да би Зенит, општом офанзивом, у финишу меча стигао само до једног бода, који ће, додуше, много значити у борби за треће место на табели групе Ц.

Два занимљива меча виђена су у групи Д. Манчестер Сити и Реал одиграли су нерешено на Итихаду, чиме је екипа Роберта Манчинија елиминисана из даљег такмичења. "Грађани" су у финишу меча играли са играчем више, али нису успели да искористе ту предност и стигну до жељене победе.

Дортмунд је, просто, блистао у Амстердаму. Већ после првих 45 минута "милионери" су водили са 3:0, а стрелци су били Ројс, Геце и Левандовски. У другом делу, после другог гола Пољака, Ајакс је успео да постигне почасни погодак, а стрелац је био Хесен.

У последњем колу предстоји велика борба за треће место на табели, које на пролеће доноси наставак такмичењљ у Европа купу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару