Шампион понижен у Торину

Актуелни европски шампион, Челси, понижен је у Торину, где је од Јувентуса изгубио са 3:0. Лондонски клуб довео у питање пласман у наредну рунду елитног такмичења. Шахтјор обезбедио пролаз у наредну рунду. Манчестер Јунајтед није издржао у паклу Истанбула где је изгубио од Галатасараја.

Челси се налази пред елиминацијом из Лиге шампиона. Актуелни првак Европе понижен у Торину где је од Јувентуса изгубио са 3:0. Голове за „Стару даму" постигли Кваљарела, Видал и Ђовинко. После овог пораза Челси пао на треће место са седам бодова.

Шахтјор је у истој групи осигурао пролаз у осмину финала елитног такмичења. Украјинци су протутњали Данском, где су на гостовању савладали данског шампиона Нордсјаленд са 5:2. Ствари нису кренуле најбоље за „рударе".

Домаћин је повео преко Нордстранда у 24. минуту, два минута касније изједначио је Адријано, док је Лоренцен, два минута после изједначења, довео дански тим у ново вођство. Украјинцки су до краја полуврмена голом Вилијана успели да изједначе.

Преокрет је уследио у наставку. Вилијан је другим голом, у 50. минуту, довео Шахтјор у вођство, док је три минута касније Адријано, другим поготком, наговестио убедљиву победу. Тачку на сјајан меч ставио је поново Адријано, трећим поготком, којом је потврдио пласман Шахтјора у осмину финала Лиге шампиона.

У другом дербију Лиге шампиона, на Местаји, Валенсија и Бајер су поделили бодове. У мечу је виђену пуно шанси, али само два гола. Валенсија је од 34. минут играла са играчем мање јер је директан црвени картон зарадио Бараган.

И поред тога шпански тим је први повео, голом Феулија, али славље је кратко трајало јер је пет минута касније изједначио Милер. После овог меча ова два клуба имају по десет бодова, али чело групе Ф држи шпански тим.

Селтик је поново био на прагу сјајног резултата, али је у другом полувремену поклекао на гостовању против Бенфике и изгубио са 2:1. Португалски тим повео голом Џона, изједначио је Самарас, док је у 77. минуту победу донео Гарај.

Манчестер Јунајтед је поклекао у паклу Истанбула. Галатасарај је голом Јилмаза успео да баци „ђаволе" на колена. И поред пораза Јунајтед се пласирао у наредну рунду, док ће велику борбу за друго место водити Галатасарај и Клуж.

Клуж је на свом терену за 45 минута решио питање победника на мечу против Браге коју је савладао са 3:1. Сва три гола за Клуж постигао је Педро, док је једини гол за госте постигао Алан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару