"Балисти" долазе у Београд

Шкендија у недељу путује у Аустрију, где ће се спремати за двомеч са Партизаном у квалификацама за Лигу шампиона. Повређени капитен Адријан Цуцули и Неби Мустафи. Навијачи македонског првака, "Балисти" спремају експедицију од око 700 навијача за Београд и спектакл за реванш у Скопљу.

Македонски шампион, Шкендија из Тетова ће се за утакмице квалификација за Лигу шампиона припремати у Аустрији, одакле ће отпутовати за Београд.

"Припреме настављамо у Аустрији, где остајемо неколико дана пре одласка за Београд. Одиграћемо две утакмице, укључујући меч са чешким Плзеном", рекао је директор Шкендије Бесир Шаћири.

Шаћири очекује да ће његов тим на терен стадиона Партизана 12. јула истрчати у пуном саставу, иако су тренутно повређени капитен Ардијан Цуцули и Неби Мустафи.

"Довели смо три појачања, Генца Хусеина и двојицу играча Тетекса Мишковског и Ненада Јовановског. Очекујемо да ћемо наредних дана окончати преговоре и са Лиридоном Кукајем", рекао је Бећири.

Бећири је, такође, рекао да не очекује проблеме да играчи са Косова уђу у Србију, јер је, претходно, неколико играча Тетекса без икаквих проблема играло пријатељске утакмице у Србији.

"За сваки случај, тражићемо посебну дозволу од УЕФА и српске амбасаде у Скопљу", рекао је Бећири.

"Балисти" долазе у Београд

Навијачи Шкедије, познати као "Балисти", најавили су да ће организовати експедицију од око 700 људи за прву утакмицу у Београду, као и да ће реванш у Скопљу бити прилика за спектакл. Претходно, они су јасно истицали да током ове две утакмице неће бити инцидената.

И поред најава о фер навијању и позивању навијача Партизана да се исто понашају, последњу реч о доласку присталица Шкендије у Београд ће дати УЕФА.

"Балисти" су већ почели припреме за утакмице, рекао је један од вођа ове навијачке групе Валдрин Асани, који је рекао да су две утакмице са Партизаном најважнији догађаји у историји клуба, због чега очекује подршку навијача из Албаније и са Косова.

"Позивамо све навијаче и навијачке групе из свих албанских земаља да подрже наш клуб, посебно на другој утакмици која се игра у Скопљу. Ово је прва утакмица српског и албанског клуба после рата и прилика за све Албанце да покажу како умеју да навијају", рекао је Асани.

Асани је, такође, рекао да ће "Балисти" у Београд путовати у 14 аутобуса.

Највећи ривали "Балиста" у Македонији, навијачи скопског Вардара "Комити" су најавили да ће подржати Партизан. Међутим, наглашено је да навијачи ПАОК-а, као и заставе Грчке неће бити толерисане на стадиону Вардара. Уз то, упозорили су навијаче тима из Тетова да нису добродошли у Скопљу.

"Њихове изјаве ме не интересују. Скопље је и албански град и више од 90 одсто навијача на стадиону ће навијати за Шкендију", рекао је Асани.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару