Одбројавање пре судара

Тренери Манчестер Јунајтеда и Барселоне без иједне изговорене речи одрадили последње тренинге пред финале Лиге шампиона. Очекује се најгледаније финале овог такмичења свих времена.

Довољно је посматрати тренинге Барселоне и Манчестер Јунајтеда и уочити разлику као и многе занимљивости. Али само ако знате шта и како да гледате.

Признајем да не бих видео ни пола оних ствари на које ми је пажњу скренуо Бора Милутиновић у разговору од Вемблија до станице Бејкер стрит. Можда има симболике што смо се растали на месту које је синоним за Шерлока Холмса и Харија Потера.

Стотине новинара тискало се у импорвизованој сали за конференције у коју се може ући само ако сте посебно акредитовани за тај догађај. Толика је навала.

Има 30 ТВ екипа више него прошле године у Мадриду. Када сам питао једног од најпознатијих Уефиних људи за однос са медијима одговорио је: "Ово је Лондон."

То објашњење, ма колико је требало да буде јасно, мени на први поглед није. А онда сам видео хрпу новина на столу у медија центру. Двадесетак дневних локалних новина. Две локалне телевизије имају право да преносе утакмице Лиге шампиона. Још неке на преглед. Уосталом, права за ово такмичење најскупље се продају у Уједињеном Краљевству. Прочитао сам негде - 480 милиона евра за три године.

Уосталом, радници који су постављали каблове су имали уређај за мерење пређених километара током десет дана колико су радили на стадиону. Сваки од њих је прешао укупно 100 километара само на Вемблију током тих недељу и по дана.

Ово ће вероватно бити најгледаније финале Лиге шампиона свих времена. Подаци још нису званично објављени, а биће у суботу током дана.

Играчи ће се у том тренутку одмарати и припремати за финале два најбоља тима данашњице. На последњем, отвореном тренингу, екипе су имале сличне, али не потпуно исте вежбе.

Тренинзи и Манчестер Јунајтеда и Барселоне трајали су по 60 минута. Манчестер је вежбао прво одбрану после центаршутева, што је мало неоубичајено, јер Барселона није позната као тим који се одликује том врстом напада.

Затим су играчи додавали лопту у пару један другом. Видић је радио са Фердинандом. А онда су играли на два гола на скраћеном делу терена.

Ни један ни други тренер нису реч рекли током тренинга. Посматрали су рад своје екипе, а пред крај Фергусон је разговарао са власницима, у Манчестеру омраженом браћом Глејзер.

"Прихватам да је Барселона фаворит, али то ме ни мало не забрињава", рекао је на конференцији тренер енглеског клуба.

Овде се уопште не прича како игра Барселона, већ како ће играти Манчестер.

"Чујте, Алехандро", шалио се док је причао Бора Милутиновић, "Који је највећи проблем светског фудбала? Барселона. Сви хоће да играју као они, а не могу. Нико не игра пресинг као они."

И заиста, током тренинга били су опседнути одузимањем лопте. Уклизавања, скокови, јак темпо... Тренинг је водио Тито Виљанова, Гвардиолин помоћник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару