Вилкинс о финалу и Србима

Реј Вилкинс један је од најпознатијих фудбалских коментатора у Уједињеном Краљвеству. Бивши репрезентативац Енглеске одговарао је РТС-у на питања о Видићу, Ивановићу, Кежману, Ђоковићу…и Младићу.

Многи коментатори верују да је један од разлога пада у форми Челсија одлука клуба да отпусти Реја Вилкинса са места асистента Карла Анчелотија. Вилкинс, који је са 18 година био капитен лондонских "плаваца", играо је и за такве клубове као што су Манчестер јунајтед, Милан, Пари Сен Жермен...Није освојио пуно трофеја, али га у Енглеској много више цене по играма и раду, него по броју титула. Уосталом, био је сведок наступа свих српских играча у Енглеској, а радио је са Браниславом Ивановићем...У сезону је ушао надајући се да ће са Челсијем играти финале Лиге шампиона. Он је стигао до Вемблија, додуше као коментатор "Скај" телевизије.

Господине Вилкинс, да ли је Барселона фаворит у утакмици у суботу?

"Пуууффффф....Не бих рекао. Знате зашто? Зато што је Манчестер јунајтед изузетан тим. Мислим да оба тима имају своје шансе"

Добро, а где видите снагу оба тима? Шта мислите, шта могу да искористе?

"Верујте ми, свуда могу да видим могућност за погодак. То су невероватни играчи, невероватни тимови. Свако може да постигне гол"

Неко ће на крају попустити...

"Знате шта, мислим да ће одлучујућу улогу одиграти голмани. Пазите, они ће укупно имати 5 минута пакла. Манчестер јунајтед ће у једном делу утакмице да створи неколико шанси у кратком временском периоду, Барселона такође. Тада ће Ван дер Сар и Валдес морати да буду фантастични. Они би могли да одлуче утакмицу"

Капитен Манчестер јунајтеда је Немања Видић...

"Он је бриљантан, фантастичан играч...Апсолутно је сјајан за наш стил игре. Разуме како се игра овде. Уклопио се фантастично, игра снажно, одлучно...Невероватан је. Ивановић такође. Видим много сличности међу њима"

Па који је разлог што су се њих двојица уклопила тако добро, а неки други играчи, као што су Владимир Петровић, Матеја Кежман, Дарко Ковачевић...нису успели?

"Не знам за друге, али знам зашто су успели Видић и Ивановић. Они су победници. Они су ментално изузетно јаки и то је основа њиховог успеха. Знате, морате да будете јаки у глави да бисте успели овде"

Играли сте против Југославије осамдесетих година...

"Морам да кажем да се слабо сећам тих утакмица..."

Шта је Ваша прва асоцијација када се каже Србија?

"Спорт. Имате невероватне спортисте. Ја не пратим политику, не знам ко је данас ухапшен и зашто. Ми морамо да будемо у спорту и да ту тражимо начине за повезивање, да будемо заједно...Хеј, па тај Новак Ђоковић, па он је чудесан. До ког броја победа је стигао? 39? То је фантасично. Какав играч..."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару