Џордан у копачкама

Шпанци подивљали после још једне феноменалне игре Леа Месија. У недостатку бољих поређења, нова мета је највећи кошаркаш свих времена, његово летеће величанство Мајкл Џордан. "Ер Меси" је исти такав, само у копачкама, пише "Мундо депортиво".

Када је Роналдо, онај Бразилски, био на врхунцу каријере 1997. године, шпански новинар Жорди Робироса питао је Мајкла Џордана да ли је чуо за "Феномена". Одговор данас, можда, не био исто када би легендарном кошаркашу, залуђеном голфом и моторима, данас поставили питање о Леу Месију.

Одговор би, сигурно био потврдан да је легендарби "број 23" потрошио извесно време гледајући фудбал и двадестдвогодишњег, 169 центиметара високог Аргентинца, са којим се није упознао када је 2006. године у Барселони гледао Роналдиња.

Нико не зна зашто, али Меси и лопта су на терену једно. Небројено пута је доказао да увек зна шта треба његовом тиму, што је праћено огромним ауторитетом и изненађењима која непрестано превазилазе пртходна чуда.

Велики Мајкл Џордзан је прву титулу најбољег играча НБА понео 1988. године и истовремено проглашен најбољим промотером те лиге, али је укупно девет година биран међу најбоље одбрамбене играче, доказујући да десетоструки најбољи стрелац није себични лидер, већ пример солидарности у колективном спорту.

Барселонин Меси је једнако генијалан као што је то дечко из Бруклина био у Чикагу Булсима. Када је било густо, сви су гледали у ДЗордана. На Кампу Ноу, Лео се не крије, већ гризе као сви остали и увек жели гол више.

Навијачи Барсе још увек препричавају хет-трик који је постигао против Валенсије, али и голове које је дао Штутгарту, посебно оне у којима су његови потези представљали фудбалске еквиваленте Џордановим чаролијама.

Протеклих 14 утакмица одиграо је без предаха и истовремено се изјадначио са Рунијем са по четири гола у Лиги шампиона, представљајући једину препреку Енглезу у борби за Златну лопту. За Леа, пре Јужне Африке постоји једино лига и сан о стадиону Сантјаго Бернабеу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару