Празнични шопинг у Милану

После гнева навијача када су прошлог лета "росо-нере" напустили Кака и Гуркуф, Милан ће покушати да извади "флеке" током јануарског прелазног рока. У оптицају много имена, али има мало истинских појачања. Милош Красић на листи жеља, Милан Јовановић, такође, преговара.

За сада је извесно да у Леонардовом тиму више нема места за Каку Каладзеа, који би ускоро могао прећи у Динамо из Кијева или Зенит из Санкт Петербурга, па ће Милан, највероватније тражити играче који би се укопили у тандем Тијаго Силва-Алесандро Неста, уколико, нараво, Италијан успе довољно дуго да остане здрав.

Иако је Адријано Галијани најавио да јануар неће бити спектакуларан месец, бар кад су у питању доласци на Сан сиро, италијански медији увелико спекулишу о преговорима са читавом армијом одбрамбених играча, укључујући Реаловог Езекијела Гараја, Давида Асторија из Каљарија, Седрика Монгонгуа из Монака. Андреу Ранокија и Леонарда Бонућија из Барија и Миранду из Сао Паола.

Деда мраз ће тешко испунити Леонарду било коју од ових пре лета, па би се могло очекивати да ће Галијани пажњу концентрисати на Асторија или Монгонгуа, али и читав низ играча који би заменили неубедљивог Машима Ода.

Списак жеља изгледа отприлике овако: Адријано из Севиље, Бастос из Лиона, Беноа Тремулиан из Бордоа и Матијас Агуирегарај из Пењарола, али ће највеће питање представљати колико новца Галијани уопште има на располагању.

На средини терена "росо-нери" имају читав низ жеља, пре свега Едерсона из Лиона и Милоша Красића и московског ЦСКА, мада италијански медији сматрају да су оба трансфера, суштински, неостварива пре лета, мада би Леонарду донели додатну флексибилност приликом састављања тима.

У нападу је потпуно другачија ситуација, пошто је Милан сигуран да ће на лето стићи млади нападач Гане Доминик Адија, као и Андерлехтово чудо од детета Ромело Лукаку, што би, на дуже стазе, могло поправити статистику прилично неефикасног напада "росо-нера". Истовремено, извесно је и да ће Фуилипо Инзаги на лето напустити Сан сиро.

Међутим, Италију је запљуснуо талас спекулација да ће Хунтелар наредних недеља отићи у Манчестер јунајтед или Твенте, што би Галијанију отворило мало простора у потрази за новим нападачем, па би, у следу догађаја, у Милано могао стићи Един Џеко или Андре Пјер Жињак из Тулуза. На листи потеннцијалних појачања је и Македонац Горан Пандев, који је у свађи са челницима Лација.

И на концу, белгијски медији пишу да је српски репрезентативац Милан Јовановић, на пропутовању за Катар, где ће му бити оперисано колено, провео дан у разговорима са челницима Милана. Исход није познат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару