Мајстори и "мајстори"

Сигурно сте, бар неколико пута, гледајући професионалце како изводе слободњаке и пенале, рекли: "Ја бих ово боље извео". Ако нисте, сада ћете сигурно.

Промашити пенал делује немогуће. Бар што се тиче гледалаца из фотеље, уз омиљено пиће и грицкалице.

Професионалцима, иако тренирају сваки дан, и шутирају "бубамару" такорећи цео живот, деси се да промаше најстрожу казну, услед недостатка концентрације, озбиљности, или једноставно недостатка среће.

У следећим видео клиповима видећете "мајсторије", и комичне ситуације великих играча светског фудбала.

Франческо Тоти. Једно од најпопуларнијих лица у Италији, извео је врло неозбољно пенал, и голман противничке екипе га је "прочитао", па није морао ни да се помери са гол линије да би зауставио ударац капитена "вучице".

Након покушаја Тотија, можете видети и ударац још једног Италијана-Паола Ди Канија, чисто да бисте видели шта је Тоти покушао, и како је то требало да испадне.

Да не бисмо оцрнили Тотија, иако је то такорећи немогуће, можете видети и његов други такође креативан покушај, додуше на тренингу, али свакако за такву идеју, и такав потез-капа доле.

Палермо шампион

Још један веома креативан покушај, који је итекако успео, извели су фудбалери Ајакса, далеке 1982. године. У главној улози Јохан Кројф.

Сличну акцију, заправо идентичну покушали су и фудбалери Арсенала, Робер Пирес и Тјери Анри, али безуспешно, јер је Пирес, како би старији рекли "промашио цео фудбал".

Својим пеналом, до суза је засмејао публику Питер Дивајн, некадашњи фудбалер Ланкастера (клуб из нижих енглеских лига). Покушао је са беле тачке, те 1991. године, да постигне гол за свој тим против Вајтли беја, али без успеха. Не само што је промашио лопту, тачније само је закачио, већ се и том приликом повредио, што и данас, после пуних 18 година, засмејава "народ" на Интернету.

Нису само странци учествовали у комичним сценама фудбала. Репрезентација тадашње Србије и Црне Горе, у мечу са Тунисом, на Олимпијским играма 2004. године, такође се нашла у "непријатној" ситуацији. Судија на том мечу, Хаићанин, поновио је пенал Тунижана чак шест пута.

Апсолутни победник у извођењу пенала, без конкуренције, је Аргентинац Мартин Палермо. Веровали или не, Палермо је 1999. године играјући за "гаучосе" против Колумбије, промашио три пенала на једној утакмици. Из првог је погодио пречку, а приликом другог лопта је отишла изнад гола, што су коментатори пропратили уз смех, и речима: "Још више од првог". Код трећег је био бољи, лопта је ишла у гол, али се испречио голман Мигел Каљеро.

Палермо се овом, заиста можемо рећи мајсторијом, уписао у Гинисову књигу рекорда, као једини играч који је промашио три пенала на једном мечу.

И за крај, анонимни извођачи, овај пут аматери, свакако ће Вас засмејати својим пеналом.

Уживајте.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару