Читај ми!

До капија "Алијанс арене"...

"Алијанс арена" биће поприште велике битке између Бајерна и Реала у борби за финале Лиге шампиона. Баварци бране титулу, "краљевски клуб" долази са предношћу од 1:0 из првог меча и надом да је то довољно за миран меч и пут у Лисабон. Меч се игра од 20.45. Кретање резултата, голове и шансе, пратите на нашем интернет порталу.

19.35 - Овде вас остављамо, јер су фудбалери два тима ушли на стадион. Остало је још мање од сат времена до почетка велике утакмице... 

19.00 - Најагилнији навијачи Бајерна већ грабе ка "Алијанс арени"...

18.50 - Домаћи навијачи су припремили и кореографију, која ће, по свој прилици, бити визуелно импресивна...

18.40 - Пеп Гвардиола на последњем тренингу уочи утакмице са мадридским Реалом.

18.20 - Забава није само унутар "Алијанс арене"...

17.45 - Хоће ли заиста бити овако вечерас?

17.40 - Мадридски Атлетико је отпутовао у Лондон. Како кажу у овом клубу, победа је једино о чему размишљају...

17.20 - Навијачи Реал Мадрида у сјајном расположењу у Минхену. Нико и не помишља да би њихов клуб вечерас могао да испадне.

17.10 - Спектакуларни стадион за спектакуларни меч...

16.40 - Освојили смо Куп, сада смо се окомили на Лигу шампиона, рекао је уочи вечерашње утакмице Герет Бејл.

16.35 - И док се Европа спрема за окршај Бајерна и Реала, фудбалери Челсија кују последње планове уочи њиховог меча са мадридским Атлетиком.

16.20 - Навијачи Реал Мадрида су дошли по победу у Минхен...

16.00 - Сви мисле да Бајерну највећа опасност прети од Кристијана Роналда. Можда и јесте тако, али ни штопери "лос бланкоса" нису за потценити...

15.00 - Голман Челсија Петр Чех и капитен тима Џон Тери вратили су се тренинзима, иако је клуб недавно саопштио да ће због повреда пропустити остатак сезоне. Чех се повредио у првој утакмици против Атлетика, прошлог уторка, а тада је тренер "плаваца" Жозе Морињо рекао да је голман завршио сезону због повреде рамена. Новинар "Скај Спортса" упитао је данас Чеха да ли је спреман, а чешки репрезентативац је одговорио: "Наравно". Тренинзима су се вратили и Еден Азар и Самјуел Ето, пошто су се опоравили од повреде листа на нози, односно колена.

Актуелни првак Европе Бајерн дочекује мадридски Реал у реваншу полуфинала Лиге шампиона, у којем му је потребна победа од два гола разлике, док "краљевски клуб" верује да може да издржи све нападе и коначно дође у ситуацију да се бори за десети трофеј у елитном такмичењу.

У првој утакмици која је одиграна прошле недеље у Мадриду, домаћа екипа је, голом Карима Бенземе, победила са 1:0. У том дуелу Бајерн је више имао лопту у свом поседу, али је Реал стварао шансе и био много опаснији.

"Мој сан је да освојим Лигу шампиона. Срећан сам што сам до сада освојио готово све трофеје, али недостаје ми баш овај. Не могу да кажем да је то моја опсесија, али тим пехаром хоћу да обогатим своју биографију", рекао је фудбалер Реала Серхио Рамос.

Његов тим је у последњем првенственом мечу убедљиво савладао Осасуну са 4:0, док је Бајерн био бољи од Вердера са 5:2. Мадриђани су у претходне три сезоне испадали у полуфиналу, а 2012. то је било управо против Бајерна, после пенала.

Статистика и историја кажу да је минхенски клуб велики фаворит против Мадриђана на свом терену. У претходних девет мечева у Минхену екипа Бајерна је против Реала забележила девет победа и само један реми.

"Заиста верујем у своју екипу и надам се да ћемо заједно успети да победимо и пласирамо се у финале. На прошлонедељном мечу сам први пут у сезони био помало разочаран нашом игром, поготово што навијачи нису заслужили такву партију. Верујем да ће сутрашњи меч бити потпуно другачији", поручио је тренер Бајерна Пеп Гвардиола.

Њему је прошлонедељни пораз био први у тренерској каријери на стадиону "Сантјаго Бернабеу", пошто је претходно као шеф стручног штаба Барселоне знао само за успехе.

Баварци ове сезоне за циљ имају и да постану први тим још од 1990. и италијанског Милана који је одбранио титулу првака Европе.

Занимљиво је да садашњи шеф стручног штаба Реала Карло Анчелоти никада у каријери није изгубио од Бајерна.

Утакмица на "Алијанс арени" игра се од 20.45.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару