Читај ми!

Пред вратима Алијанц арене и "Висенте Калдерона"

Бајерн у утакмици са "ђаволима" тражи пролаз у полуфинале Лиге шампиона, док Атлетико против Барсе брани добар резултат из првог меча. Директан пренос меча Бајерн - Манчестер јунајтед гледајте на нашем Првом програму, 20.45 часова.

19.40 - Са сликом свлачионице минхенског Бајерна вас остављамо. Време је за терен... 

19.15 - Ниједан ни други вечерас неће моћи да помогну Бајерну. Бастијан Швајнштајгер је суспендован, док је Тијаго Алкантара повређен...

19.00 - Када је тешко, навијачи Барселоне уздају се у једног човека. Само, давно је било када је Лионел Меси последњи пут постигао гол против Атлетико Мадрида.

18.45 - Фудбал раздваја, али фудбал и спаја...

18.40 - Када се играју овако важни мечеви, домаћин чини све како би, у границама дозвољеног, деконцентрисали противника. Због тога ни ово задржавања Лионела Месија на аеродрому у Мадриду нико не сматра случајним...

18.30 - Навијачи Јунајтеда су сами себи довољни за добру забаву.

18.20 - КОреографија се спрема и на Алијанц арени...

18.10 - Реал Мадрид је већ у полуфиналу, а која од две шпанске екипе ће му се тамо придружити знаћемо касније вечерас.

17.30 - Спрема се кореографија на "Калдерону" вечерас. Све како би се коначно победила Барселона...

17.00 - Навијачи Атлетика се вечерас уздају у Дијега Симеонеа, али не заборављају ни легенду клуба - Луиса Арагонеса...

16.15 - Председник ПСЖ Насер Ал Калифи рекао је да ће у наредној сезони направити још бољу екипу и поручио да ће у блиској будућности освојити Лигу шампиона. "Били смо веома близу пласмана у полуфинале, играчи су дали све од себе, али нисмо успели. Били смо на само пет минута од тог циља и то је фудбал. За следећу сезону направићемо још јачи и искуснији тим. Уверен сам да ћемо ускоро освојити трофеј Лиге шампиона. Тренер Блан остаје на тој функцији јер му потпуно верујемо", рекао је Ал Калифи за Лекип. 

Актуелни првак Немачке и Европе - Бајерн из Минхена - према мишљењу већине љубитеља фудбала, тренутно је најбољи на Старом континенту и, према свим прогнозама, апсолутни је фаворит у реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона против Манчестер јунајтеда.

Ипак, тренер Бавараца Пеп Гвардиола одлучио је да подигне "борбену готовост" очигледно сматрајући да је екипа уздрмана после првог бундеслигашког пораза ове сезоне од Аугзбурга (1:0), али и због чињенице да резултат из првог меча са Јунајтедом на "Олд Трафорду" (1:1) може да буде опасан.

"Јунајтед је велики тим, са неколико искусних играча и у реваншу ћемо морати много боље да играмо да бисмо прошли у полуфинале", изјавио је Гвардиола.

Енглези долазе у Минхен са опорављеним Вејном Рунијем, који је није играо у мечу минулог кола у Премијер лиги са Њукаслом, али и са Патрисом Евром, који је због картона пропустио први меч.

"Играо сам, у утакмици Бразил - Енглеска, против Рунија, он је нападач светске класе, брз је као муња и сјајно чита игру", изјавио је штопер Бавараца Данте, који такође није играо на "Олд Трафорду" због суспензије.

Гвардиола и менаџер Јунајтеда Дејвид Мојз пустили су минулог викенда носиоце игре да се одморе, па је и то јасна порука да се на распродатој "Алијанц арени" спрема спектакл.

Ништа мање занимљиво неће бити ни на "Висенте Калдерону" у Мадриду, где Атлетико после 1:1 на стадиону "Камп ноу" дочекује Барселону. Две првопласиране екипе Примере чак четири пута су играле ове сезоне и сваки пут меч је завршен без победника.

"Чека нас још 90 минута отворене борбе. Спремни смо и надам се најбољем", поручио је тренер Мадриђана Дијего Симеоне.

Каталонци, који долазе без повређених Виктора Валдеса и Ђерарда Пикеа, најављују тријумфалан поход на Мадрид, као и недавно у "Ел Класику" против Реала. С друге стране, Симеоне вероватно неће рачунати на Дијега Косту и Арду Турана, што би могао да буде велики минус за "јорганџије".

"Желимо у полуфинале, верујемо да можемо. Почиње финиш сезоне и уверени смо да можемо да освојимо све трофеје", изјавио је Сеск Фабрегас.

Реванш мечеви четвртфинала у Минхену и Мадриду играју се од 20.45, а на Првом програму РТС-а можете гледати директан пренос меча са "Алијанц арене".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару