Барса одиграла изузетну утакмицу

Фудбалери Барселоне истакли су после победе над Миланом и пласмана у четвртфинале Лиге шампиона да су веровали у преокрет после пораза у првом мечу и да су направили историјски успех. Барселона је у реваншу победила са 4:0 и тако надокнадила пораз од 2:0 из првог дуела у Милану.

"Прошло је много времена од када смо последњи пут направили историјски преокрет. Притисли смо их веома добро и одиграли изузетну утакмицу", рекао је везиста Барселоне Ћави Ернандес.

"Били смо веома агресивни од самог почетка и рани голови су нам помогли. Веровали смо у преокрет када смо изгубили у Милану, а вера у комбинацији с напорним радом је рецепт за успех", казао је стрелац трећег гола Барселоне у реваншу Давид Виља.

Помоћни тренер Барселоне Ђорди Рура, који води екипу уместо Тита Виланове, рекао је да је двоструки стрелац Лионел Меси поново показао да је изузетан играч.

"За све оне који су сумњали у Месија, он је против Милана одржао лекцију играња фудбала. Он је изузетан, окружен великим играчима и способан је да ради то што ради", рекао је Рура.

Тренер Милана Масимилијано Алегри истакао је да је Барселона показала да је и даље најбоља екипа на свету.

"Барселона је и даље најбољи тим на свету. Био би изузетан подвиг да смо их прошли. Прва утакмица није променила ова два тима, ко год тако мисли, греши. Играли смо много горе него у првом дуелу, али то је тако само захваљујући Барселони", истакао је Алегри.

Поред Барселоне, у уторак се у четвртфинале пласирао и турски Галатасарај, који је са 3:2 победио Шалке у гостима.

"Преузели смо контролу над утакмицом у првом полувремену, то је било кључно. Оба меча су била тешка и они и ми смо имали своје шансе.

Међутим, ми смо имали више среће", истакао је фудбалер турске екипе Хамит Алтинтоп.

Капитен Шалкеа Бенедикт Хеведес казао је да су он и његови саиграчи правили глупе грешке у реваншу.

"Премало смо пружили у првом полувремену и то је разочаравајуће.

Правили смо глупе грешке", казао је Хеведес.

Тренер Шалкеа Јенс Келер рекао је да је његова екипа преспавала прво полувреме.

"Ми и нисмо ушли у утакмицу, преспавали смо прво полувреме. Постигли смо погодак, али то није било довољно. Нисмо били агресивни колико је требало", рекао је Келер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару