Минхен, спавањац па велико финале

Армија навијача Челсија пристиже у Минхен на велико финале Лиге шампиона. Чека их 2.000 полицајаца и група британских стручњака за борбу против хулигана. Играчи Челсија сјајно расположени, Лампард озбиљан. Сиси каже - Бајерн.

21.37 - Обе екипе завршиле тренинг пред финале.  

17.45 - Не бих се сложио са еуфоричним изјавама да смо фаворити. Свакако не у мечу против Челсија, рекао менаџер Бајерна Јуп Хајнкес. 

16.30 - Судија Педро Пруенса дошао на Алијанс арену. Ниједан енглески тим није изгубио када је он судио утакмицу.

16.00 -  Играчи Челсија стигли у хотел у минхену.

15.30 - Фудбалски навијачи годишње потроше око 35 милијарди евра. Минхен очекује да ће током финала потрошити око 50 милиона. 

14.50 - Карте за финале на црном тржишту коштају 1.000 евра. 

Јазавичар Сиси, новопроглашени фудбалски пророк, појео је кекс из чиније у бојама Бајерна, што је изазвало талас одушевљења међу навијачима Бавараца, ионако уверених да ће њихов тим у суботу увече победити Челси на Алијанц арени.

Сиси се није дуго премишљао већ је, скоро одмах, навалио на "Бајернову клопу", што није претерано дојмило армију од 30.000 навијача Челсија који су стигли у Минхен, или ка њему путују. Њима је припало "само" 17.500 карата, па је локална полиција спремила посебне снаге како би се ухватила у коштац са навалом навијача.

У ту сврху, улицама Минхена патролираће око 2.000 полицајаца и специјални тим који је за ову прилику дошао из Енглеске. Баварци су већ обавили информативне разговоре са потенцијалним изгредницима, док су Енглези затворили границу за 89 најгорих.

У међувремену, у Минхен је стигла у експедиција Челсија. Најбоље расположен био је Давид Луиз, док је најозбиљнији био Френк Лампард.

"Јако поштујем Бајерн... Одрастао сам уз фрустрације које нам је доноси немачки фудбал. У одређеним ситуацијама су страшно јаки", рекао је Лампард.

Баварска полиције је, такође, пронашла 44 фалсификовне карте за финале. Појавиле су се и фалсификоване новчанице од 50 евра.

На црном тржишту цена карата за финале износи око 2.000 евра.

Челсијева експедиција је са аеродрома отишла у хотел, где ће остати све до почетка меча.

Неће у Минхену све бити баш тако бљештаво. Рецимо, ови навијачи Челсија.

Последње припреме за финале навијача Бајерна.

Челси и Бајерн завршили тренинг пред финале.

 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару