Јокић: Лоши смо у шуту, али можемо до титуле

Прва звезда Денвер нагетса Никола Јокић истакао је после пораза од Оклахома сити тандера да његов тим не краси прецизност са дистанце.

Нагетси су поражени у "Бол арени" са 102:87 на отварању.

Никола Јокић је навео на конференцији за медиј да су ривали лако нашли решења.

"Имали смо добру енергију на почетку, неку врсту контроле, тако је било до неколико минута пред крај прве четвртине. Били смо ту, али заправо и нисмо, јер нисмо добро шутирали. Лако су нас пролазили и долазили у жељене позиције за шут. То је то", каже Јокић.

Кристијан Браун је добио улогу стартера уместо бившег Кентејвијуса Колдвела-Попа, одговоривши на поверење са 16 поена.

"Добар је у транзицији, добар је у одбрани,напада обруч. Мислим да је данас одиграо добро, гледајући колону плус/минус, он је једини био у плусу док је био на паркету. Урадио је добре ствари", сматра Јокић.

Денвер је генерално шутирао лоше, тачније 7/38.

"Ми нисмо добар шутерски тим, изузев Мајка и Џамала. Већина нас осталих је шарена, али углавном смо просечни шутери. Имамо зато нешто друго, вероватно можемо да будемо бољи и да имамо предност у неким другим стварима на паркету. Нико није шутирао добро, Џамал је имао добру енергију, одлично је притискао, мислим да је био добар у одбрани. Покушавао је да ради добре ствари. После оваквог пораза не знам шта да кажем. Шут је био проблем за нас, одбрана није била тако лоша, али опет мислим да можемо много боље", додао је Никола.

Упитан је српски центар и шта је Оклахома урадила да им отежа посао.

"Добри су дефанзиван тим, имају такве играче. Чет Холмгрен је ту да их штити позади, не само да блокира, него да тера противника на промашаје. У неким ситуацијама смо само и сами забрљали, али они су дефанзивно одиграли веома добро. Имао је Холмгрен и неколико офанзивних скокова, добар је био играјући у нападу у неколико ситуација. Није превише шутирао иако је то нешто у чему је добар. Играо је генерално добро вечерас".

Јокић је рекао и шта је то што би Денвер у наставку сезоне требало да ради да би прорадио и шутерски део игре.

"Вероватно је потребно да имамо бржи проток лопте, да у неким ситуацијама нападнемо брже из контре, на ниском посту", каже Никола и додаје.

За крај, упитан је и да ли Денвер може да освоји титулу без да је добар шутерски тим.

"Мислим...НБА је тешко узети, али можда направимо неку разлику и освојимо је", закључио је центар Нагетса.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи