Џош Гиди за РТС: Недељама сам размишљао о мечу који смо изгубили од Србије у Паризу

Нови кошаркаш екипе Чикаго булса Џош Гиди изјавио је на медијском дану да је дуго размишљао о мечу четвртфинала у којем је Србија после великог преокрета савладала Аустралију и избацила је са турнира.

Чикаго булси су после неколико неуспешних сезона у којима нису успели да дођу до плеј-офа значајно изменили тим. Екипу су напустили Алекс Карузо и Демар Дерозан и Андре Драмонд, а у "град ветрова" су пристигли Џејлен Смит и Џош Гиди.

Баш је репрезентативац Аустралије који је изгубио од Србије у четвртфиналу Игара у Паризу причао о том мечу.

"Нисте морали да ме подсетите на то. То је био највећи повратак у историји Олимпијских игара, и баш се против нас десио.То је меч о којем сам размишљао недељама после тога, за мене је то вероватно био најтежи пораз у каријери. Водили смо са 25 поена разлике против тако талентованог тима и били смо јако близу да упишемо победу и одемо у полуфинале", рекао је Гиди.

Репрезентативац "кенгура" додао је да је тешко било завршити учешће у тој фази и да сада треба да чекају Игре у Лос Анџелесу 2028. године, а онда се осврнуо поново на меч.

"У првом полувремену смо играли сјајно, лопта се добро кретала, постизали смо поене, а у другом делу смо променили неке ствари које су добро функционисале. Правили смо грешке, нисмо додавали лопте, а Србија је врло талентован тим који је то умео да искористи. Нису се предали, увек би трчали ка кошу и нисмо одржали вођство", закључио је Џош Гиди.

Булси први меч у предсезони играју 8. октобра против Кливленда. Лонзо Бол ће се после скоро три године одсуства са паркета вратити мало по почетку сезоне.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи