Сферопулос: Играли смо како смо хтели, одбрана је одрадила одличан посао

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је након победе над Басконијом у другом колу Евролиге да су црвено-бели контролисали утакмицу свих 40 минута и играли одличну одбрану, нарочито на Маркусу Хауарду.

Сферопулос: Играли смо како смо хтели, одбрана је одрадила одличан посао Сферопулос: Играли смо како смо хтели, одбрана је одрадила одличан посао

Кошаркаши Црвене звезде забележили су други тријумф у новој сезони Евролиге, пошто су вечерас у Београду победили Басконију резултатом 78:71.

Тренер Звезде Јанис Сферопулос честитао је својим играчима на конференцији за медије након утакмице и рекао да је победа тимска.

"Мислим да су сви који су играли дали максимум, ово је начин на који хоћу да играм. Контролисали смо утакмицу свих 40 минута. Стартовали смо одлично, Басконија је добар тим, који се бори. Покушавали су да се врате, али константно смо контролисали игру. Играли смо одличну одбрану, дозволили смо им 71 поен. Мислим да је одбрана одрадила одличан посао, поготово на Хауарду", истакао је Сферопулос.

Нагласио је да су црвено-бели играли као тим и захвалио навијачима на одличној атмосфери.

"Помогли су нам, ово је прва утакмица код куће, осетили смо енергију. Заједно са њима желим да изградимо тврђаву, где нико неће моћи да победи. Борићемо се за сваку победу код куће", рекао је Сферопулос.

Признао је да је утакмица против Басконије била најбоља до сада, али и напоменуо да има још много ствари које треба унапредити.

"Мислим да је било много боља утакмица од оне у Паризу. Играли смо како смо хтели, генерално имали смо два до три минута када нисмо постигли поене, али смо добро одиграли у одбрани. Ово је начин на који хоћу да играмо", нагласио је Сферопулос.

На питање о мањој минутажи за Немању Недовића, који је био најбољи Звездин појединац у Паризу, тренер црвено-белих је објаснио да га није "заборавио" у финишу меча, него је Недовић имао мању повреду.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи