Читај ми!

Нова екипа, стари ривалитет - Партизан гостује пољуљаном Реал Мадриду у Евролиги

Кошаркаши Партизана играју против Реал Мадрида други меч у новој сезони Евролиге.

Нова екипа, стари ривалитет - Партизан гостује пољуљаном Реал Мадриду у Евролиги Нова екипа, стари ривалитет - Партизан гостује пољуљаном Реал Мадриду у Евролиги

Од састава Партизана који је учествовао у култној плеј-оф серији са Реал Мадридом остао је само Балша Копривица. И поред тога, садашњем саставу не треба да зафали мотивације против "краљевског клуб".

Црно-бели су отворили евро-сезону поразом 88:82 у Виторији од Басконије. Гости из Београда су у првом полувремену тог дуела приказали одличну игру, а мане су изашле на видело у наставку. Тајрик Џонс је одиграо феноменално са 22 поена и тек једним промашајем из игре од 10 упућених шутева. Врхунску партију је забележио и ветеран Брендон Дејвис са 20 поена. Остаје питање како ће се снаћи против квалитетнијих центара код Реала.

Оно што радује је сигуран почетак регионалне лиге са три победе, без неизвесних завршница против за класу или две слабијих ривала. 

У екипи неће бити Двејна Вашингтона, чији је повратак из САД још увек ишчекује.

"Спремали смо се да одиграмо најбољу могућу утакмицу, свесни смо њихових квалитета, али и наших. Одрадили смо три добра тренинга као припрему за ту утакмицу и да пробамо да играмо као последњи меч. У Виторији нам је недостајало концентрације до краја меча", рекао је тренер гостију Жељко Обрадовић.

Реал Мадрид је недовољно добро започео сезону за своје, највише могуће стандарде. После тријумфа над Барселоном у полуфиналу Суперкупа Шпаније им је Уникаха одузела први трофеј у сезони. Уследили су изненађујући порази од Коруње у Ла Лиги (86:85) и Бајерна у Минхену (97:89). Самопоуздање је подигао позитивна исход у сусрету са Сарагосом (101:95). 

И баш пред меч у ком се очекује адекватан одговор на пораз од Бајерна, деси се краткотрајна драма са Факундом Кампацом у главној улози. Реалов стартни плејмејкер је првобитно био суспендован због преимпулсивне реакције у финишу дуела у Минхену, али је та одлука Евролиге поништена ноћ пред меч након уложене жалбе клуба.

Оба прошлосезонска сусрета припали су Реалу - 91:75 у Мадриду и 88:76 у Београду.

Да је Партизан одржао предност у Виторији и славио на гостовању, сад би био још растерећенији против домаћина под већим притиском. Жељко Обрадовић може да одигра на карту боље атмосфере у екипи, наспрам искуства, квалитета, али и стега у саставу Ћуса Матеа.

Распоред и резултати другог кола Евролиге:

Среда:

Монако - Макаби Тел Авив 85:79
Црвена звезда - Басконија 78:71

Четвртак:

Анадолу Ефес - Фенербахче 19.30
Асвел - Виртус Болоња 20.00
Панатинаикос - Бајерн Минхен 20.15
Реал Мадрид - Партизан 

Петак:

Олимпијакос - Жалгирис 20.15
Барселона - Алба Берлин 20.30
Милано - Париз 20.30

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи