Читај ми!

Звезда у Паризу почиње своје евролигашко путовање

Кошаркаши Црвене звезде од 21 сат у "Адидас арени" гостују код Париза у утакмици првог кола Евролиге. Ток меча из часа у час можете пратити на нашем порталу.

Звезда у Паризу почиње своје евролигашко путовање Звезда у Паризу почиње своје евролигашко путовање

Звезда започиње поход у Евролиги. Претходну сезону, такмичење је завршила на 16. позицији са 23 пораза и тек 11 победа иако су чеони људи пред почетак сезоне најављивали да им је циљ пласман међу десет или осам најбољих и борба за фајнал-фор.

Ове сезоне, амбиције су исте, а са променама које су начињене у тиму реално је очекивати бољи резултат екипе коју води грчки стручњак Јанис Сферопулос.

Први противник екипе са Малог Калемегдана биће новајлија у такмичењу и шампион Еврокупа - екипа Париза.

Састав домаћина - Париза 

Осам година након што је основан и три године након што је ушао у прву француску лигу, Париз је испунио мисију својих оснивача и Евролигу довео пред Ајфелов торањ, па ће у новој сезони бити једини "нови колачић", али и трећи тим из Француске.

Одавно челници Евролиге, како бивши тако и садашњи, истичу да је Француска једно од примарних тржишта за најквалитетније европско такмичење, али Парижанима нико ништа није поклонио. Или скоро ништа.

На "лепе очи" су 2022. добили позивницу за учешће у Еврокупу иако су сезону раније били тек 15. на табели француског шампионата, али су вратили кредит и већ у својој другој европској кампањи освојили Еврокуп и зарадили улазницу за Евролигу.

Париз је задржао окосницу тима, а успео је и да се појача. 

Тим ће представљати: Ти-Џеј Шортс, Маодо Ло, Надир Хифи, Колин Малколм, Тајсон Ворд, Михаел Кесенс, Леон Крацер, Себастијан Ерера, Микаел Јантунен, Банџа Си, Енцо Шарвин, Кеваријус Хејз, Јакуба Оутара, Далтон Холмс и Леопол Кавалијер.

Састав Црвене звезде

Звезда је сачувала најбитније играче из претходне сезоне, вратио се Никола Калинић, а значајно је напоменути да сада у саставу има и три репрезентативца Србије.

Калинићу је ово трећи мандат у црвено-белом, а последњи пут, у сезони 2021-2022 био је и најкориснији играч домаћег шампионата када је Звезда и освојила титулу.

Огњен Добрић се вратио "кући" после сезоне у Виртусу из Болоње, а са Урошем Плавшићем и Дејаном Давидовцем био је члан експедиције Србије на Олимпијским играма у Паризу.

Екипу Звезде напустили су Џавонте Смарт, Адам Ханга, Мајк Тоби, Фреди Гилеспи, Стефан Лазаревић, Треј Томпкинс и Никола Топић.

Црвено-бели се ослањају на следеће играче: Ајзеја Кенан, Мајк Даум, Огњен Добрић, Никола Калинић, Андреј Костић, Коди Милер Мекинтајер, Урош Плавшић, Милош Теодосић, Дејан Давидовац, Лука Митровић, Бранко Лазић, Џоел Боломбој, Далибор Илић, Немања Недовић, Рокас Гедрајтис и енергични Бразилац Јаго Дос Сантос.

Када се подвуче линија, тренер Јанис Сферопулос на папиру има значајно јачу екипу у односу на претходну сезону, па се од његовог тима очекује бољи резултат у односу на претходну сезону, што не би требало да буде тешко.

Париз распродао дворану

Дебитант у Евролиги је саопштио да је продао свих осам хиљада улазница, колики је и капацитет дворане у којој ће нови евролигаш играти мечеве као домаћин.

Сферопулос: Париз ће дати сто посто, мораћемо да успоримо игру

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио да је потребно да сви играчи дају максимум против Париза.

"Важно је да сви буду ту и помогну, јер су ми сви битни за ове утакмице. Тиму су потребни сви играчи, и сви морају бити спремни да дају максимум кад год и како год их употребим. Париз је тим који игра са много ентузијазма, посебно сада када играју прву утакмицу, тако да ће бити додатно мотивисани. Ми тренирамо већ неколико дана и спремамо се за њихову одбрану, односно за напад", рекао је Сферопулос, преноси клупски сајт.

Тренер Црвене звезде је поручио да екипа треба да буде фокусирана на ситне детаље који су бтини за игру.

"Знамо њихове снаге и покушаћемо да пореметимо све што они желе да ураде у нападу. У одбрани врше велики притисак, па морамо бити веома фокусирани на њихову пик-енд-рол одбрану и све ситне детаље битне за игру, како бисмо доносили праве одлуке и нападали их на прави начин", додао је Сферопулос.

Распоред и резултати првог кола Евролиге:

Четвртак:
Алба – Панатинаикос 77:87
Монако – Олимпија Милано 93:80
Жалгирис – Барселона 74:67
Басконија – Партизан 88:82
Бајерн Минхен – Реал Мадрид 97:89
Макаби – Асвел 89:82

Петак:
Фенербахче – Олимпијакос 19.30
Париз – Црвена звезда 21.00
Виртус Болоња – Ефес 21.00

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи