Предвиђање Евролиге пред почетак сезоне - Партизан девети, Звезда дванаеста

Два дана пред почетак нове сезоне, Евролига је рангирала учеснике по квалитету тимова. Партизан је смештен на девету, а Црвена звезда на 12. позицију.

Предвиђање Евролиге пред почетак сезоне - Партизан девети, Звезда дванаеста Предвиђање Евролиге пред почетак сезоне - Партизан девети, Звезда дванаеста

Тим стручњака Евролиге саставио је пред почетак јубиларне 25. сезоне листу од 18 тимова које су рангирали по квалитету, предвиђајући оквирно на којој ће позицији завршити лигашку фазу елитног европског такмичења.

Партизан се нашао на деветом месту по квалитету тима, а Евролига црно-белима предвиђа пласман од осмог до 13. места.

"Најтрофејнији тренер у историји Евролиге Жељко Обрадовић предводи тим који је скоро у потпуности обновљен довођењем младих и талентованих играча. Имати у екипи новајлије (Карлик Џонс, Двејн Вашингтон, Ајзеа Мајк, Аријан Лакић) и неколико кошаркаша са скромним искуством у Евролиги (Френк Ниликина, Алексеј Покушевски) представља изазов, али може бити и предност", навела је Евролига на сајту.

Црвена звезда, други представник Србије, смештена је на 12. место по квалитету тима, а стручњаци не дају црвено-белима велике шансе да ће се пласирати у плеј-оф или плеј-ин Евролиге. Предвиђају екипи Јаниса Сферопулоса једну од позиција између девете и 16.

"Звезда има један од најјачих тимова икад и тренер Јанис Сферопулос то може да искористи са својим физичким дефанзивним преференцијама. Међу кључним појачањима су Коди Милер-Мекинтајер, Мајк Даум и Ајзеја Кенан, док се Никола Калинић и Огњен Добрић враћају кући. Хоће ли Милош Теодосић, Немања Недовић и Рокас Гедраитис спаковати довољно поена да Звезду угурају у плеј-оф? Питање је", сумирала је Евролига.

Иза Звезде су поређани само Жалгирис, Макаби, Бајерн, Асвел, Париз и Алба.

Први на листи је бранилац титуле Панатинаикос, други Олимпијакос, трећи Фенербахче, а четврти Реал Мадрид. Пета је Барселона, шести Монако српког тренера Саше Обрадовића, а затим следе Ефес и Олимпија Милано.

Нова сезона Евролиге почиње у четвртак, када Партизан гостује Басконији. Дан касније Црвена звезда ће играти против Париза у престоници Француске.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи