Фенер најавио да неће слати играче у репрезентацију након Атаманове провокације

Кошаркашка секција Фенербахчеа најавила је да неће послати ниједног играча у турску репрезентацију док је селектор Ергин Атаман, након што је тренер Панатинаикоса после припремног дуела са Галатасарајем "пецнуо" навијаче љутог градског ривала.

Кошаркаши Панатинаикоса и Галатасараја одиграли су у уторак припремни меч у Истанбулу, а убедљива победа шампиона Европе (85:56) остала је у сенци геста увек несташног Ергина Атамана, који је наизглед безазленом провокацијом успео да изазове скандал у домовини.

После утакмице у Дворани "Синан Ердем" добро расположени тренер Панатинаикоса, који је некада тренирао и Галатасарај, показао је рукама 3:1 ка навијачима турског клуба, алудирајући на резултат недавно одиграног фудбалског дербија, у којем је Галата савладала Мурињов Фенер.

Атаманова провокација брзо се проширила медијима и друштвеним мрежама, што је изазвало бес навијача Фенербахчеа широм Турске и света.

Када је схватио шта је учинио, турски стручњак се брзо извинио на Инстаграму, тврдећи да није желео никога да увреди, да му је жао због реакције коју је изазвао и да у свакој прилици изражава поштовање према ривалима из Фенербахчеа, али покајничко саопштење није уродило плодом.

Напротив, дало је повода за жестоку реакцију кошаркашке секције Фенербахчеа, која је саопштила да неће послати ниједног играча у репрезентацију Турске све док Атаман не поднесе оставку на место селектора.

"Поступак селектора од 24. септембра 2024. године, након утакмице тима који тренира, свима је познат. Карактер, оно што је до сада показао и његова мисија су очигледни у његовом ставу и стилу, а оно што је урадио пред милионима гледалаца потпуно је супротно достојанству и идентитету селектора. Репрезентација је свачији тим. Свака особа која је део националног тима мора да делује са свешћу о ситуацији и то је његова одговорност", наведено је у саопштењу Фенера.

"Канаринци" су Атаманов гест протумачили као велико непоштовање према клубу, заједници, па и према држави.

"Његову изјаву извињења игноришемо. Желимо да обавестимо јавност да смо одлучили да не шаљемо спортисте у репрезентацију током мандата ове особе, која је прекорачила своје границе на позицији која захтева квалитете као што су поштовање и непристрасност", пише у саопштењу увређене управе Фенербахчеа.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи